Ухвала
від 18.10.2018 по справі 5511/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

18 жовтня 2018 р.                                                                                           № 2а- 5511/11/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панова М.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф'юче Мобайл" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження - Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова на Головне управління ДФС у Харківській області за виконавчим листом по справі №2а-5511/11/2070 від 25.08.2011, виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф'юче Мобайл" суми заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 970,80 грн.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що повноваження з контролю за надходженням платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування передані від органів ПФУ до органів Міністерства доходів і зборів України. В зв'язку з викладеним заявник просить замінити сторону виконавчого провадження.

У судове засідання представники заявника та відповідача не прибули, належним чином повідомлялись про дату, час та місце розгляду заяви.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно вимог ч. 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

          Судом встановлено, що постановою Харківського окружного адміністративного суду від 06.07.2011 по справі №2а-5511/11/2070, яка набрала законної сили, позовні вимоги Управління пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф'юче Мобайл" про стягнення заборгованості задоволено в повному обсязі; стягнуто з Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл" (61001, м. Харків, вул. Кірова 38, код ЄДРПОУ 34391892, р/р 29024100000012, МФО 300175, ВАТ СЕБ банк м. Києва ) на користь управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за січень- лютий 2011 року у розмірі 970 (дев'ятсот сімдесят ) грн. 80 коп. з яких 884,40 грн. перерахувати на р/р 37191008002033 в ВАТ ХОУ «Державний ощадний банк України» МФО 85101, та 86,40 грн. перерахувати на р/р 37194083002033 в ВАТ ХОУ «Державний ощадний банк України», МФО 85101.

На виконання вищезазначеного рішення суду від 06.07.2011 року по справі №2а-5511/11/2070 Харківським окружним адміністративним судом 31.08.2011 видано виконавчий лист по даній справі.

Суд зазначає, що 11 серпня 2013 року набрав чинності Закон України від 04.07.2013 №406- VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи», яким урегульовано питання щодо передачі функцій з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Пенсійного фонду України Міністерству доходів і зборів України.

Зазначеним Законом внесено зміни в ряд нормативно-правових актів, зокрема і в Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Так, у ст. 13 Закону із змінами та доповненнями визначено, що проводити перевірки на підприємствах, в установах і організаціях, у фізичних осіб, застосовувати фінансові санкції та стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску, віднесено до обов'язку органів доходів і зборів.

Відповідно до пункту 41.1 статті 41 Податкового кодексу України контролюючим органом є центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову, державну митну політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган, його територіальні органи.

Згідно з підпунктом 19-1.1.22 пункту 19-1.1 Податкового кодексу України контролюючі органи виконують такі функції, крім особливостей, передбачених для державних податкових інспекцій статтею 19-3 цього Кодексу, здійснюють погашення податкового боргу, стягнення своєчасно не нарахованих та/або несплачених сум єдиного внеску та інших платежів.

Отже, з 01 січня 2017 року відповідно до внесених Законом України від 21 грудня 2016 року №1797-VІІІ Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні змін до Податкового кодексу України функція з погашення податкового боргу, стягнення своєчасно не нарахованих та/або несплачених сум єдиного внеску та інших платежів здійснюється органами Державної фіскальної служби України обласного рівня і у спірних правовідносинах належним стягувачем повинне бути Головне управління ДФС у Харківській області.

Таким чином, до функцій Головного управління ДФС у Харківській області відповідно до внесених Законом України від 21 грудня 2016 року №1797-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні змін до Податкового кодексу України» входить функція з погашення податкового боргу, стягнення своєчасно ненарахованих та/або несплачених сум єдиного внеску та інших платежів.

Отже, функції з адміністрування єдиного внеску були передані від органів Пенсійного фонду органам Міністерства доходів і зборів, відповідно в спірних відносинах належним стягувачем повинно бути Головне управління ДФС у Харківській області, яке фактично є правонаступником управління ПФУ в Червонозаводскому районі м. Харкова (Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року №988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова реорганізувалося шляхом злиття у Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Згідно ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова є правонаступником усіх прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова, а тому є заінтересованою особою, при поданні та розгляді даної заяви.

Враховуючи наведене та зважаючи на фактичні обставини справи, суд дійшов висновку що заява Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 248, 256, 294, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф'юче Мобайл" про стягнення заборгованості - задовольнити.

          Замінити сторону виконавчого провадження - Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова на Головне управління ДФС у Харківській області за виконавчим листом по справі №2а-5511/11/2070 від 25.08.2011, виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф'юче Мобайл" суми заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 970,80 грн.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається, згідно ч. 6 ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя                                                                                                     Панов М.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77244676
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5511/11/2070

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 13.05.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні