Ухвала
від 06.06.2011 по справі 5013/98/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

У Х В А Л А

"06" червня 2011 р. Справа № 5013/98/11

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/98/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С.Пет люри, 30

до боржника - приватного під приємства "Пальміра-5", 27613, Кіров оградська область, Кіровогра дський район, с. Кандаурове, ву л. Леніна, 25

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - ОСОБА_1, д овіреність № 323 від 24.11.10;

від боржника - участі не бра ли;

В судовому засіданні прийм ав участь представник розпор ядника майна, арбітражного к еруючого Ноговського І.Л. - ОСОБА_2, довіреність № 1 від 23 .05.11.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 22.02.2011 року господ арський суд визнав вимоги ін іціюючого кредитора акціоне рного товариства "Сведбанк" (п ублічне) до приватного підпр иємства "Пальміра-5" в сумі 770158,15 г рн., а також 85,00 грн. державного м ита та 236,00 грн. витрат на інформ аційно-технічне забезпеченн я судового процесу (сплачені ініціюючим кредитором при п оданні до господарського суд у заяви про порушення справи про банкрутство). Ввів процед уру розпорядження майном щод о боржника приватного підпри ємства "Пальміра-5". Призначив розпорядником майна приватн ого підприємства "Пальміра-5" а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л. Зобов' язав ініці юючого кредитора - акціонерн е товариство "Сведбанк" (публі чне) подати до офіційних друк ованих органів у 10-денний стро к з дня отримання даної ухвал и оголошення про порушення с прави про банкрутство щодо п риватного підприємства "Паль міра-5". Зобов' язав розпорядн ика майна боржника, арбітраж ного керуючого Ноговського І .Л. не пізніше 02.05.2011 року скласти реєстр вимог кредиторів, що в ідповідає вимогам ч. 6 ст. 14 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" (д алі - Закон), та подати його до г осподарського суду на затвер дження. Зобов' язав розпоряд ника майна боржника, арбітра жного керуючого Ноговського І.Л. направити кредиторам і су ду повідомлення про результа ти розгляду заяв кредиторів про грошові вимоги до боржни ка відповідно до ч. 3 ст. 14 Закон у. Зобов' язав розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Ноговськог о І.Л. повідомити всіх виявлен их у встановленому законом п орядку кредиторів про місце і час проведення попередньог о засідання суду. Докази тако го повідомлення подати госпо дарському суду.

Представник боржника в зас ідання суду не з'явився, причи ни неявки суду невідомі. Ухва ли господарського суду Кіров оградської області у даній с праві, що направлялись на адр есу боржника, зазначену у вит ягу з ЄДРПОУ, повернулись до г осподарського суду з відмітк ою "за закінченням терміну зб ерігання".

При цьому боржник жодну з ви мог зазначених ухвал суду та Закону, без зазначення поваж них причин, не виконав.

Оголошення про порушення п ровадження у справі про банк рутство боржника опублікова но в газеті "Голос України" № 57(5 057) від 30.03.2011року.

До господарського суду роз порядником майна, арбітражни м керуючим Ноговським І. Л. подано реєстр вимог кредит орів безпосередньо, оскільки боржник ухиляється від спіл ьного розгляду з розпорядник ом майна грошових вимог кред иторів.

Відповідно до п. 8.7. Рекоменд ацій Президії Вищого господа рського суду України від 04.06.2004 № 04-5/1193 "Про деякі питання практик и застосування Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" боржник ра зом з розпорядником майна ро зглядає копії заяв кредиторі в, які надійшли на їх адресу. Б оржник може визнати вимоги п овністю, частково або відхил ити. Якщо вимоги боржником ви знаються повністю, то вони вк лючаються розпорядником май на до реєстру вимог кредитор ів. Завдання розпорядника м айна полягає в перевірці о бґрунтованості визнання бор жником грошових вимог.

Розпоряднику майна не нада но право самостійно включа ти до реєстру вимоги кредито рів, за виключенням випадків , коли керівник боржника ухил яється від розгляду вимог к редиторів або взагалі відсу тній і місцезнаходження його невідоме. Про наслідки розгл яду заяв розпорядник майна письмово повідомляє заявни ків та господарський суд.

Якщо боржник не визнає вимо ги кредитора або визнає част ково, він зобов'язаний письм ово обґрунтувати свої запере чення з посиланням на відпов ідні докази і норми закону, та подати ці докази і запере чення до господарського суду .

У зв'язку з ігноруванням пос адовими особами боржника роз гляду заяв кредиторів та ухи ленням від надання необхідно ї інформації для формування реєстру вимог кредиторів, ро зпорядником майна на підстав і п. 8.7. Рекомендацій Президії В ищого господарського суду Ук раїни від 04.06.2004 № 04-5/1193 "Про деякі пи тання практики застосування Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" було розглянуто заяви кр едиторів одноособово, на під ставі відомостей, наданих ци ми кредиторами.

До реєстру вимог кредиторі в включені вимоги акціонерно го товариства "Сведбанк" (публ ічне) в сумі 770479,15 грн.

За повідомленням розпоряд ника майна, арбітражного кер уючого Ноговського І.Л., забо ргованість перед працівника ми боржника по заробітній пл аті, виплаті аліментів, відшк одуванню шкоди, заподіяної ж иттю та здоров'ю громадян, вип латі авторських винагород не виявлена. Вимоги кредиторів , забезпечені заставою та май но боржника, яке було предмет ом застави відсутні.

Інші кредитори із заявами п ро грошові вимоги до боржник а до господарського суду не з вертались.

Заперечення та скарги кред иторів, з приводу включення ї х вимог до реєстру вимог кред иторів під час попереднього засідання до суду не надходи ли.

В судовому засіданні 06.06.2011р. п редставником розпорядника м айна подано клопотання про в итребування господарським с удом в порядку ст.38 Господарсь кого процесуального кодексу України копії вироку, винесе ного суддею Ленінського райо нного суду м.Кіровограда Чер ненко І.В. відносно директора боржника ОСОБА_3, оскільк и даний документ може мати іс тотне значення для даної спр ави.

Господарський суд вважає з а необхідне задовольнити под ане клопотання та звернутись до Ленінського районного су ду м.Кіровограда для отриман ня вищезазначеної копії виро ку.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 14-16, 31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" (далі - Закон ), ст.ст. 4-1, 86 Господарського проц есуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Визнати грошові вимоги кр едитора та затвердити реєстр вимог кредиторів боржника приватного підприємства "Пал ьміра-5" в таких сумах і в такій черговості задоволення вимо г:

1) акціонерного товариства " Сведбанк" (публічне) (01032, м.Київ, вул. С. Петлюри, 30) - в сумі 85 грн. де ржавного мита та 236 грн. судови х витрат - перша черга; 770158,15 грн. - четверта черга.

Загальна сума грошових вим ог, включених до реєстру вимо г кредиторів боржника, склад ає 770479,15 грн.

2. Зобов'язати розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Ноговського І.Л. в п орядку, визначеному статтею 16 Закону, скликати перші загал ьні збори кредиторів, які про вести не пізніше 17.06.2011 року.

Рішення (протокол) зборів кр едиторів про створення та ск лад комітету кредиторів пода ти господарському суду не пі зніше 23.06.2011 року разом з довірен остями представників кредит орів на участь у справі про ба нкрутство, письмовими повідо мленнями розпорядника майна на адресу кредиторів про час і місце проведення перших зб орів кредиторів разом з дока зами їх направлення кредитор ам.

3. Зобов'язати розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Ноговського І.Л. до 23.06.2011 року подати суду звіт про свою діяльність в якості роз порядника майном боржника, в ідомості про фінансове стано вище боржника, а також інформ ацію про виявлення ознак фік тивного банкрутства боржник а чи доведення до банкрутств а у відповідності із Методич ними рекомендаціями щодо вия влення ознак неплатоспромож ності підприємства та ознак дій з приховування банкрутст ва, фіктивного банкрутства ч и доведення до банкрутства, з атвердженими наказом Мініст ерства економіки України від 19.01.2006 № 14.

4. Зобов' язати боржника та розпорядника майна боржника , арбітражного керуючого Ног овського І.Л. організувати об рання представника працівни ків боржника в порядку, встан овленому абз. 20 ст.1 Закону, та н адати йому можливість предст авляти інтереси працівників боржника при проведенні пос лідуючих процедур банкрутст ва. Копію протоколу загальни х зборів про обрання предста вника працівників боржника п одати господарському суду до 23.06.2011 року. Повідомити суду адр есу місця проживання предста вника працівників боржника.

5. Запропонувати комітету к редиторів боржника подати су ду клопотання про відкриття процедури санації, або визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, укладення мирової угоди ; про призначення керуючого с анацією чи ліквідатора з про позиціями щодо їх кандидатур не пізніше 23.06.2011 року. До клопот ання необхідно додати копію ліцензії арбітражного керую чого та заяву арбітражного к еруючого про його неналежніс ть стосовно боржника до кате горій осіб, які не можуть бути призначені арбітражними кер уючими.

6. Засідання суду, на якому бу де винесено ухвалу про санац ію боржника, чи про визнання й ого банкрутом і відкриття лі квідаційної процедури, чи пр ипинення провадження у справ і про банкрутство, призначит и на 11 год. 00 хв. 12.07.2011 року.

Явка голови комітету креди торів, представника боржника та арбітражного керуючого у це засідання суду є обов'язко вою.

7. В порядку ст.38 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни просити Ленінський рай онний суд м.Кіровограда нада ти господарському суду Кіров оградської області, по можли вості до 08.07.2011р., належним чином засвідчену копію вироку від 31.01.2011р., винесеного суддею Черн енко І.В. відносно директора П П "Пальміра-5" ОСОБА_3

8. Примірники цієї ухвали на діслати кредитору, включеном у до реєстру вимог кредиторі в (п. 1 цієї ухвали), боржнику, ро зпоряднику майна боржника, а рбітражному керуючому Ногов ському І.Л., Ленінському район ному суду м.Кіровограда.

Суддя Пол іщук Г.Б.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено15.07.2011
Номер документу16935645
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/98/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні