Ухвала
від 12.07.2011 по справі 5013/98/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"12" липня 2011 р. № 5013/98/11

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/98/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С. Пет люри, 30,

до боржника - приватного під приємства "Пальміра-5", 27613, Кіров оградська область, Кіровогра дський район, с. Кандаурове, ву л. Леніна, 25,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - ОСОБА_1, д овіреність № 323 від 24.11.10;

від боржника - участі не бра ли;

В судовому засіданні прийм ав участь представник розпор ядника майна, арбітражного к еруючого Ноговського І.Л. - ОСОБА_2, довіреність № 1 від 23 .05.11.

Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши учасн иків провадження у справі пр о банкрутство, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 06.06.2011 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредитора та затвердив реєстр вимог кредиторів бор жника приватного підприємст ва "Пальміра-5". Даною ухвалою г осподарський суд зобов'язав розпорядника майна боржника , арбітражного керуючого Ног овського І.Л., в порядку, визна ченому ст. 16 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом" (далі - Закон пр о банкрутство), скликати перш і загальні збори кредиторів; зобов'язав розпорядника май на боржника, арбітражного ке руючого Ноговського І.Л., пода ти суду звіт про свою діяльні сть в якості розпорядника ма йном боржника, відомості про фінансове становище боржник а, а також інформацію про вияв лення ознак фіктивного банкр утства боржника чи доведення до банкрутства у відповідно сті із Методичними рекоменда ціями щодо виявлення ознак н еплатоспроможності підприє мства та ознак дій з приховув ання банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затвердженими наказом Міністерства економ іки України від 19.01.2006 № 14. Зобов'я зав боржника та розпорядника майна боржника, арбітражног о керуючого Ноговського І.Л. о рганізувати обрання предста вника працівників боржника в порядку, встановленому абз. 20 ст. 1 Закону, та надати йому мож ливість представляти інтере си працівників боржника при проведенні послідуючих проц едур банкрутства. Копію прот околу загальних зборів про о брання представника працівн иків боржника подати господа рському суду. Повідомити суд у адресу місця проживання пр едставника працівників борж ника. Запропонував комітету кредиторів боржника подати с уду клопотання про відкриття процедури санації, або визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, укладення мирової угоди ; про призначення керуючого с анацією чи ліквідатора з про позиціями щодо їх кандидатур . Крім того, зазначеною ухвало ю господарський суд, в порядк у ст. 38 ГПК України, просив Лені нський районний суд м. Кірово града надати господарському суду Кіровоградської област і належним чином засвідчену копію вироку від 31.01.2011року, вине сеного суддею Черненко І.В. ві дносно директора ПП "Пальмір а-5" ОСОБА_3

Представником розпорядник а майна 15.06.2011 року надіслано на адресу господарського суду п ротокол від 06.06.2011 року загальни х зборів кредиторів ПП "Пальм іра-5", на яких було заслухано з віт арбітражного керуючого Н оговського І.Л. про діяльніст ь в якості розпорядника майн а боржника та обрано комітет кредиторів у складі: АТ "Сведб анк" (публічне).

Крім того, представником ро зпорядника майна боржника на дано суду протокол зборів ко мітету кредиторів, відповідн о до якого обрано голову комі тету кредиторів - АТ "Сведбанк " (публічне).

На засіданні комітету кред иторів, яке відбулося 22.06.2011 року (протокол № 2 від 22.06.2011 року), арбі тражний керуючий доповів заг альним зборам кредиторів про те, що вимога ухвали господар ського суду від 06.06.2011 року щодо організації обрання предст авника працівників боржника та надати йому можливість пр едставляти інтереси працівн иків боржника при проведенні послідуючих процедур банкру тства не може бути виконана, у зв'язку з відсутністю веденн я господарської діяльності б оржника та працівників на пі дприємстві боржника. На дано му засіданні комітет кредито рів прийняв рішення подати к лопотання до господарського суду Кіровоградської област і про визнання ПП "Пальміра-5" б анкрутом, відкриття ліквідац ійної процедури та призначен ня ліквідатором банкрута арб ітражного керуючого Ноговсь кого І.Л. До господарського су ду надійшло відповідне клопо тання арбітражного керуючог о.

Комітет кредиторів (проток ол від 06.06.2011 року № б/н) прийняв рі шення встановити арбітражно му керуючому Ноговському І.Л . оплату послуг в розмірі дво х мінімальних заробітних пла т та відшкодування понесених ним господарських витрат зг ідно наданих ним підтверджую чих документів.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опл ата послуг арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встан овлюється та виплачується в розмірі, встановленому коміт етом кредиторів і затверджен ому господарським судом, якщ о інше не встановлено цим Зак оном, але не менше двох мініма льних заробітних плат та не б ільше середньомісячної заро бітної плати керівника боржн ика за останні дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи дану норму Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", г осподарський суд вважає за н еобхідне затвердити розмір о плати послуг арбітражного ке руючого Ноговського І.Л. в роз мірі двох мінімальних заробі тних плат за кожен місяць зді йснення ним своїх повноважен ь.

З матеріалів справи вбачає ться, що загальна сума грошов их вимог кредиторів, включен их до реєстру вимог кредитор ів, складає 770479,15 грн.

Арбітражним керуючим Ного вським І.Л. 06.06.2011 року було надан о господарському суду звіт п ро свою діяльність в якості р озпорядника майном ПП "Пальм іра-5", в якому, в тому числі, міс титься висновок про відсутні сть ознак фіктивного банкрут ства чи доведення до банкрут ства.

На адресу господарського с уду Кіровоградської області надійшла копія вироку Ленін ського районного суду м. Кіро вограда від 31.01.2011 року у криміна льній справі №1-95/11 по обвинув аченню ОСОБА_3. Зі змісту о триманого вироку вбачається , що судом при розгляді кримін альної справи встановлені на ступні факти.

10.08.2007 року, маючи на меті здійс нення фінансово-господарськ ої діяльності ОСОБА_3 засн ував в с.Кандаурове Кіровогр адського району Кіровоградс ької області приватне підпри ємство "Пальміра-5" та зайняв п осаду директора даного підпр иємства. У зв'язку з відсутніс тю обігових коштів виробничо -господарську діяльність ПП "Пальміра-5" не здійснювало, ци вільно-правових угод не укла дало, відповідно бажаного пр ибутку не отримувало. ОСОБА _3 достовірно знаючи про те, щ о будь-яка господарська діял ьність на очолюваному ним пі дприємстві фактично не здійс нювалась, цивільно-правові у годи не укладались та докуме нти з цього приводу не склада лись, 25.09.2007 року особисто надав до Кіровоградського відділе ння АКБ "ТАС-Комерцбанк", право наступником якого є АТ "Сведб анк" (публічне), заяву про нада ння приватному підприємству "Пальміра-5" кредиту у вигляді відновлюваної кредитної лін ії в сумі 750 000 грн. та анкету пози чальника, до яких долучив зав ідомо неправдиві офіційні до кументи. На підставі поданих документів кредитною комісі єю Кіровоградського відділе ння АКБ "ТАС-Комерцбанк" було п рийнято рішення про надання ПП "Пальміра-5" кредиту у вигля ді кредитної лінії що поновл юється у розмірі 736 000,00 грн. за ум ови забезпечення виконання з обов'язань за кредитним дого вором шляхом оформлення пере дачі ПП "Пальміра-5" в заставу н асіння соняшника в кількості 692 тони, які згідно наданих О СОБА_3 документів нібито на лежали ПП "Пальміра-5", однак фа ктично у власності очолювано го ним підприємства ніколи н е перебували.

Проаналізувавши зібрані у кримінальній справі докази, Ленінський суд міста Кірово града дійшов висновку, що вна слідок вчинення ОСОБА_3 зл очинних дій Кіровоградськом у відділенню АКБ "ТАС-Комерцб анк" було заподіяно матеріал ьні збитки на суму 736 000 грн. Вин у ОСОБА_3 у вчиненні злочи нів, передбачених ч. 3 ст. 299, ч . 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 Крим інального кодексу України до ведено та призначено відпові дне покарання.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна суб'єкта госпо дарювання - ПП "Пальміра-5", задо волення вимог визнаних судом кредиторів неможливе, даний факт підтверджується наявни ми матеріалами справи.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а задовольнити вимоги визнан их судом кредиторів інакше, я к через застосування ліквіда ційної процедури. Вказані об ставини відповідно до ч. 4 ст. 205 , ст. 209 Господарського кодексу України є підставою для визн ання приватного підприємств а "Пальміра-5" банкрутом.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобо в'язати державного реєстрато ра Кіровоградської районної державної адміністрації вне сти до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців відпов ідні відомості про заміну ке рівника боржника на ліквідат ора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати приватне підприє мство "Пальміра-5" банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута приватн ого підприємства "Пальміра-5".

3. Припинити повноваження ро зпорядника майном арбітражн ого керуючого Ноговського І. Л., призначеного ухвалою суду від 22.02.2011 року, з 12.07.2011 року.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - приватного підприє мства "Пальміра-5" арбітражног о керуючого Ноговського Ігор я Леонідовича, ліцензія сері ї НОМЕР_1 від 03.11.2010р., який про живає за адресою: АДРЕСА_1 .

5. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючо го Ноговського І.Л. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат за кожен місяць здійснен ня ним своїх повноважень.

6. Зобов'язати ліквідатора, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л.:

- здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня в офіційних друкованих ор ганах відомості про визнання банкрутом приватного підпри ємства "Пальміра-5", відкриття ліквідаційної процедури і до кази публікації подати госпо дарському суду до 12.08.2011 року;

- до 12.08.2011 року подати господар ському суду погоджене з комі тетом кредиторів банкрута кл опотання про призначення чле нів ліквідаційної комісії ба нкрута;

- до 12.10.2011 року та 12.02.2012 року подат и господарському суду відомо сті (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквід аційної процедури;

- не пізніше 12.07.2012 року подати г осподарському суду звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута, що відповідают ь вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом"; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської р айонної державної адміністр ації відповідно до ст. 25 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців від омості про заміну керівника приватного підприємства "Пал ьміра-5" на ліквідатора арбітр ажного керуючого Ноговськог о Ігоря Леонідовича.

8. Примірники цієї постанови направити кредитору, включе ному до реєстру вимог кредит орів (п. 1 ухвали від 06.06.2011 року), ба нкруту, сектору з питань банк рутства у Кіровоградській об ласті Державного департамен ту з питань банкрутства, лікв ідатору - арбітражному керую чому Ноговському І.Л., відділу ДВС Кіровоградського районн ого управління юстиції, Кіро воградській районній держав ній адміністрації для держав ного реєстратора.

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.07.2011
Оприлюднено18.07.2011
Номер документу16939694
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/98/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 25.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні