Ухвала
від 12.05.2011 по справі 6-914св11
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2011 року м. Киї в

Колегія суддів судов ої палати у цивільних справа х

Вищого спеціалізованог о суду України з розгляду цив ільних і кримінальних справ у складі:

головуючого

суддів: Карпенко С.О.

Дьоміної О.О., Лесько А.О .,

розглянувши в попередньом у судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до това риства з обмеженою відповіда льністю «Агротехнологія» пр о повернення самовільно зайн ятих земельних ділянок, за ка саційною скаргою товариства з обмеженою відповідальніст ю «Агротехнологія» на заочне рішення Козельщинського рай онного суду Полтавської обла сті від 26 липня 2010 року та на ухв алу апеляційного суду Полтав ської області від 01 грудня 2010 р оку,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_4 звернувся до с уду з позовом до ТОВ «Агротех нологія» про повернення само вільно зайнятих земельних ді лянок, розташованих на терит орії Мйхайликівської сільсь кої ради Козельщинського рай ону Полтавської області розм іром по 6,82 га кожна.

В обґрунтування своїх в имог вказував, що зазначені з емельні ділянки належні йому на праві особистої власност і згідно відповідних Державн их актів від 11.04.07 року та 06.06.04 року .

Посилався на сплив термі нів дії договорів оренди зем ельних ділянок, укладених мі ж ним та його батьком з відпов ідачем.

З огляду на вказані обстави ни просив позов задовольнити .

Заочним рішенням Козель щинського районного суду Пол тавської області від 26 липня 2 010 року, залишеним без змін ухв алою Полтавської області від 01 грудня 2010 року, позов задовол ено.

Зобов' язано ТОВ «Агрот ехнологія» повернути ОСОБ А_4 земельні ділянки за када стровими номерами №№ 5322082000:00:001:0174 і 5322082000:00:001:0175, належні йому на праві власності.

Вирішено питання щодо су дових витрат.

У касаційній скарзі заяв ник просить скасувати заочне рішення Козельщинського рай онного суду Полтавської обла сті від 26 липня 2010 року та ухвал у апеляційного суду Полтавсь кої області від 01 грудня 2010 рок у, посилаючись на порушення с удами норм процесуального пр ава та неправильне застосува ння норм матеріального права .

Вивчивши матеріали спра ви, перевіривши доводи касац ійної скарги, колегія суддів судової палати у цивільних с правах Вищого спеціалізован ого суду України з розгляду ц ивільних і кримінальних спра в вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляд у на наступне.

Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК Україн и підставами касаційного оск арження є неправильне застос ування судом норм матеріальн ого чи порушення норм процес уального права.

За змістом ч. 1 ст. 335 ЦПК Укра їни суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та ) вважати доведеними обстави ни, що не були встановлені в рі шенні судів першої та апеляц ійної інстанції чи відкинуті ними, вирішувати питання про достовірність або недостові рність того чи іншого доказу та про перевагу одних доказі в над іншими.

Оскільки доводи касацій ної скарги і зміст оскаржува них судових рішень не дають п ідстав для висновку про те, що судами допущено порушення н орм процесуального або непра вильне застосування норм мат еріального права, яке призве ло до неправильного вирішенн я справи, колегія суддів вваж ає за необхідне касаційну ск аргу відхилити.

Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК Укра їни, колегія суддів судової п алати у цивільних справах Ви щого спеціалізованого суду У країни з розгляду цивільних і кримінальних справ

у х в а л и л а:

Касаційну скаргу това риства з обмеженою відповіда льністю «Агротехнологія» ві дхилити, заочне рішення Козе льщинського районного суду П олтавської області від 26 липн я 2010 року та ухвалу апеляційно го суду Полтавської області від 01 грудня 2010 року залишити б ез змін.

Ухвала оскарженню не під лягає.

Головуючий

Судді С.О. Карпенко

О.О. Дьоміна

А.О. Лесько

СудВищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено25.07.2011
Номер документу17086602
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-914св11

Ухвала від 22.02.2012

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Гвоздик П.О.

Ухвала від 12.05.2011

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Карпенко С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні