Постанова
від 13.07.2011 по справі 4-175/11
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-175/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2011 року м. Вінниця

Суддя Вінницького рай онного суду Вінницької облас ті Бондаренко О.І. за погоджен ням з прокурором Гантімурово ю Н.В., розглянувши подання слі дчого СВ Вінницького РВ ГУМВ С України у Вінницькій облас ті Мартинюка Я.С. про нада ння дозволу на проведення об шуку в приміщенні приватного підприємства «Агроком»по кр имінальній справі № 11040158,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінниц ького РВ ГУМВС України у Вінн ицькій області звернувся до суду з поданням про надання д озволу на проведення обшуку в приміщенні ПП «Агроком», по годженим з прокурором Вінниц ького району Вінницької обла сті.

Дане подання мотивоване т им, що в ході здійснення перев ірки з питань дотримання вим ог податкового законодавств а ПП «Надія»(код ЄДРПОУ 32276729), як е розташоване за адресою: с. Як ушинці Вінницького району Ві нницької області, виявлено т а вилучено копію податкової накладної ТОВ «Кванта - Кост а»(код ЄДРПОУ 36456249 м.Харків, прос пект Гагаріна, 41/2), яка містила ознаки підробки, а саме, згідн о висновку експертного дослі дження №684/685 від 03.03.2011 року, підпис и від імені ОСОБА_2 (особи, я ка склала податкову накладну ) в податковій накладній №2175 в ід 13.12.2010 року, виконані не ОСОБ А_2, а іншою особою.

Таким чином, службові особи ПП «Надія»під час ведення фі нансово-господарської діяль ності підприємства, шляхом в ключення до податкової декла рації з податку на додану вар тість, використали завідомо підроблені документи отрима ні від ТОВ «Кванта-Коста».

30.05.2011 року Вінницьким СВ Вінн ицького РВ ГУМВС України у Ві нницькій області порушена кр имінальна справа по факту пі дробки та використання підро блених документів за ознака ми злочину, передбаченого ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

В ході досудового слідства по даній кримінальній справ і встановлено, що згідно з да ними 5-го додатку до деклараці ї з податку на додану вартіст ь приватного підприємства «А гроком»(код ЄДРПОУ 31101797, зареєс тровано за адресою: м. Вінниця , вул. 30-річчя Перемоги, буд. 4, к в. 96), які подані до ДПІ у м. Він ниці посадовими особами підп риємства, останнє на протязі 2010 - 2011 років придбавало у ТОВ «К ванта - Коста»(код ЄДРПОУ 36456249 , яке зареєстровано за адресо ю: , Харківська область, м. Ха рків, проспект Гагаріна, 41/2) т овари (роботи, послуги). В ході подальшого відпрацювання ле гітимності проведених фінан сово-господарських операцій встановлено, що директор ТОВ «Кванта - Коста» ОСОБА_2 зареєстрував дане підприємс тво на своє ім' я за грошову в инагороду без мети ведення б удь - якої господарської діял ьності підприємства у зв' яз ку з відсутністю відповідног о фахового рівня, первинні бу хгалтерські документи ТОВ «К ванта-Коста»від свого імені не підписував, податкову зві дність не заповняв та до пода ткових органів не подавав, бу дь - яких доручень на здійсн ення господарської діяльнос ті від свого імені іншим особ ам не надавав, з службовими ос обами ПП «Агроком»не знайоми й. Виходячи з наявних матеріа лів досудового слідства є до статні докази вважати про бе зтоварність та фіктивний хар актер фінансово - господарс ьких операцій по взаємовідно синах між ПП «Агроком»та ТОВ «Кванта - Коста».

Так, згідно абзацу 11 ч. 1 ст. 1 За кону України «Про бухгалтерс ький облік та фінансову звіт ність»первинний документ - це документ, який містить від омості про господарську опер ацію та підтверджує її здійс нення. Згідно абзацу 5 ч. 1 ст. 1 да ного Закону господарська опе рація - це дія або подія , яка викликає зміни в структурі а ктивів та зобов' язань, влас ному капіталі підприємства. Відповідно до абзацу 7 ч.2 ст. 9 д аного Закону первинні докуме нти повинні мати такі обов' язкові реквізити:

- особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифі кувати особу, яка брала участ ь у здійсненні господарської операції. А тому відсутність такого обов' язкового рекві зиту первинного документу, я к підпис особи, яка брала уча сть у здійсненні господарськ ої операції, - керівника або ін шої уповноваженої статутом п осадової особи підприємства - продавця, вказує на те, що н адані бухгалтерські докумен ти не є первинними документа ми.

Таким чином, службові особи ПП «Агроком»під час ведення фінансово-господарської дія льності підприємства, викори стали завідомо підроблені д окументи чим безпідставно за вищили податковий кредит та валові витрати по взаємовідн осинах з ТОВ «Кванта-Коста», ш ляхом включення даних операц ій до декларацій з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємства, що призвело до ненадходження з начних сум податків до бюдже ту.

На даному етапі досудового слідства не встановлено осо би (осіб), які підробили бухгал терські документи виписані в ід імені директора ТОВ «Кван та-Коста»ОСОБА_2 в адресу ПП «Агроком».

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію суб' єкта під приємницької діяльності - ю ридичної особи ПП «Агроком»з ареєстровано за адресою: с. Комарів, вул. Леніна, 65 Вінниць кого району Вінницької облас ті.

З огляду на вищевикладене с лідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку з місце м юридичної адреси ПП «Агрок ом».

Оглянувши дане подання та м атеріали кримінальної справ и, долучені до нього, вважаю що є достатні підстави вважати , що за місцем юридичної адрес и ПП «Агроком», а саме: с. Комар ів, вул. Леніна, 65 Вінницького р айону Вінницької області, мо жуть знаходитись бухгалтерс ькі документи, бланки, печатк и, знаряддя злочину, інші пред мети, які мають значення для в становлення істини у справі, а також речі та цінності, які можуть бути використанні для забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

На підставі викладеного, к еруючись ч. 5 ст. 177 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на п роведення обшуку за місцем р еєстрації приватного підпри ємства «Агроком»код ЄДРПОУ 3 1101797, а саме: с. Комарів, вул. Ленін а, 65 Вінницького району Вінниц ької області, з метою пошу ку та вилучення документів, б ланків, печаток, знарядь злоч ину, інших предметів і ціннос тей, які мають значення для вс тановлення істини в справі т а можуть бути використанні д ля забезпечення відшкодуван ня завданих державі збитків.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.07.2011
Оприлюднено04.08.2011
Номер документу17099721
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-175/11

Постанова від 16.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 02.06.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Коротаєва Н. О.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Качмар В. Я.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Ільченко О. І.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Постанова від 23.02.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гончарова І. М.

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Мохов Є. І.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні