Постанова
від 11.07.2011 по справі 4-1546/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.07.2011 Справа №4-1546/11

Тернопільський міськрайонний суд Тернопіль ської області в складі:

головуючого Кунцьо С.В.

за участю секретаря Чайковської М.В.

прокурора Нужди Ф.Т.

захисника ОСОБА_1,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду, в м. Тернополі скаргу ОС ОБА_2 на постанову слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільськ ій області Карпець П.В. ві д 24 червня 2011 року про порушенн я кримінальної справи за фак том замаху службових осіб ТО В «Нечипорук Транспорт С ервіс»на заволодіння чужим м айном за ознаками злочину пе редбаченого ч.2 ст.15 ч.2 ст.191 КК Ук раїни,-

В С Т А Н О В И В:

До Тернопільського міс ькрайонного суду Тернопільс ької області надійшла скарга від ОСОБА_2 на постанову с лідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Терно пільській області Карпець П.В. від 24 червня 2011 року про по рушення кримінальної справи за фактом замаху службових о сіб ТОВ «Нечипорук Транс порт Сервіс»на заволодіння ч ужим майном за ознаками злоч ину передбаченого ч.2 ст.15 ч.2 ст .191 КК України.

У своїй скарзі ОСОБА_2 вк азує, що постанова про поруше ння кримінальної справи від 24 червня 2011 року є незаконною, т акою, що порушена з недотрима нням вимог матеріального та процесуального права. Зокрем а зазначає, що справа порушен а при відсутності даних, які в казують на наявність ознак з лочину, без належних на те під став та приводів, в ній не наве дено жодного умислу посадови х осіб ТОВ «Нечипорук Тра нспорт Сервіс» на вчинення п ротиправного діяння, а тому п росить постанову про порушен ня кримінальної справи скасу вати.

Захисник скаржника - адвока т ОСОБА_1 в судовому засід анні скаргу ОСОБА_2 підтри мав з мотивів, викладених у ні й та пояснив, що в даному випад ку кримінальна справа - пору шена без належних приводів і підстав, просить її задоволь нити.

Прокурор Нужда Ф.Т. в судово му засіданні заперечив щодо задоволення скарги, вважає п останову слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільській област і Карпець П.В. від 24 червня 2011 року про порушення криміна льної справи за фактом замах у службових осіб ТОВ «Нечип орук Транспорт Сервіс»на з аволодіння чужим майном за о знаками злочину передбачено го ч.2 ст.15 ч.2 ст.191 КК України зако нною, оскільки вона винесена особою, яка мала право її вино сити в межах наданих їй повно важень та компетенції і для в инесення цієї постанови були наявні підстави та приводи, п ередбачені КПК України, а том у немає законних підстав для її скасування.

Дослідивши подану скаргу т а її підстави, матеріали, на пі дставі яких було порушено кр имінальну справу, заслухавши пояснення захисника скаржни ка - адвоката ОСОБА_1, думку прокурора Нужди Ф.Т., суд прих одить до переконання, що скар гу слід залишити без задовол ення.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КПК Укр аїни, кримінальна справа мож е бути порушена тільки в тих в ипадках, коли є достатні дані , які вказують на наявність оз нак злочину.

Зокрема, дослідивши матері али справи, на підставі яких б уло порушено кримінальну спр аву, суд вважає, що у слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА в Тернопільськ ій області Карпець П.В. бу ли підстави для винесення по станови про порушення кримін альної справи за фактом зама ху службових осіб ТОВ «Нечи порук Транспорт Сервіс»на заволодіння чужим майном за ознаками злочину передбачен ого ч.2 ст.15 ч.2 ст.191 КК України.

Дані, які стали підставою дл я порушення кримінальної спр ави отримані із законних дже рел.

Приводом для порушення кр имінальної справи є повідомл ення Тернопільської ОДПІ пр о неправомірність заявлення ТОВ «Нечипорук Транспор т Сервіс»бюджетного відшкод ування ПДВ на рахунок платни ка у банку у розмірі 26487 грн., які викладені у акті №2851/23-623/32386922 від 19 травня 2011 року «Про результат и документальної позапланов ої виїзної перевірки ТОВ «Н ечипорук Транспорт Сервіс »(код за ЄДРПОУ 32386922) з питань до стовірності нарахування сум и бюджетного відшкодування п одатку на додану вартість на розрахунковий рахунок платн ика податку за лютий 2011 року, як а виникла за рахунок від' єм ного значення з ПДВ, що деклар увалося в період з 01.01.2011 р. по 31.01.2011 року, що відповідає вимогам п .1 ч.1 ст. 94 КПК України.

Підставами для порушення кримінальної справи стали м атеріали проведеної дослідч ої перевірки, відповідно до я ких встановлені достатні дан і, які вказують на наявність в діях службових осіб ТОВ «Н ечипорук Транспорт Сервіс »ознак злочину, передбаченог о ч.2 ст.15 ч.2 ст.191 КК України.

Доводи захисника скаржник а - адвоката ОСОБА_1 про те, що постанова про порушення к римінальної справи не відпов ідає вимогам закону та винес ена з порушенням вимог кримі нально-процесуального закон одавства, є необґрунтованою та безпідставною, порушеною без належних приводів і підс тав, не підтвердженні матері алами справи, а тому, суд їх до уваги не приймає.

З наведеного вбачається, що оскаржувана постанова винес ена з додержанням вимог вста новлених ст. 98 КПК України. Суд ом не встановлено будь-яких п орушень ст.ст. 97, 98 КПК України, а також порушень щодо законно сті джерел отримання даних, я кі стали підставою для поруш ення зазначеної кримінально ї справи. В постанові про пору шення кримінальної справи вк азані приводи і підстави для порушення кримінальної спра ви, статтю кримінального зак ону за ознаками якої порушен о справу.

З огляду на викладене, суд в важає, що постанову винесено з дотриманням вимог ст.ст. 94, 97, 9 8 КПК України, а тому вона є зак онною і скасуванню не підляг ає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 94, 236 -7, 236-8 КПК Укр аїни, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу ОСОБА_2 на пос танову слідчого з ОВС СВ ПМ ДП А в Тернопільській області Карпець П.В. від 24 червня 2011 ро ку про порушення кримінально ї справи за фактом замаху слу жбових осіб ТОВ «Нечипорук Транспорт Сервіс»на завол одіння чужим майном за ознак ами злочину передбаченого ч. 2 ст.15 ч.2 ст.191 КК України - залиш ити без задоволення.

Слідчі дії по справі віднов ити.

Оригінали матеріалів на пі дставі яких було порушено сп раву повернути органу, який п роводив у цій справі досудов е слідство - слідчий відділ П М ДПА В Тернопільській облас ті.

Копію постанови надіслати скаржнику, його захиснику та прокурору Тернопільської об ласті.

На постанову протягом с еми діб з дня її винесення мож е бути подана апеляція до апе ляційного суду Тернопільськ ої області.

Головуючий суддя С. В. Кунцьо

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення11.07.2011
Оприлюднено26.07.2011
Номер документу17235193
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1546/11

Постанова від 03.06.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Борейко С. В.

Постанова від 07.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 27.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Трофименко Л. Р.

Постанова від 20.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

Постанова від 27.07.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 11.07.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Постанова від 23.06.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Постанова від 06.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні