Постанова
від 28.03.2008 по справі 2-а-1695/2008
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2- а-1695/08

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2008 року 11 год. 44 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адмі ністративний суд під головув анням судді Шевчук С.М. за учас тю секретаря судового засіда ння Паршутич С.Л. та сторін і і нших осіб, які беруть участь у справі:

позивач: представник Одино цька І.П. (копія довіреності в матеріалах справи);

відповідач: не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в м.Рівне до Відкритого а кціонерного товариства по бу дівництву та реконструкції а втомобільних шляхів “Рівнеш ляхбуд” про стягнення заборг ованості по внесках на обов' язкове державне пенсійне стр ахування в сумі 218 грн. 35 коп., -

В С Т А Н О В И В :

Позивач - Управління пен сійного Фонду України в м.Рів не - звернулося до Рівненсько го окружного адміністративн ого суду з позовом про стягне ння заборгованості по внеска х на обов' язкове державне п енсійне страхування в сумі 218 грн. 35 коп. з відповідача - Від критого акціонерного товари ства по будівництву та рекон струкції автомобільних шлях ів “Рівнешляхбуд”.

Представник відповідача в судовому засіданні надав по яснення, які повністю співпа дають з позицією, яка викладе на в позовній заяві. Просив по зов задоволити повністю.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з'яви вся, про день, час, місце судов ого засідання відповідач пов ідомлявся належним чином, а з окрема відповідачу надсилал ись ухвали про відкриття про вадження у справі, копія позо вної заяви з додатками до неї та повідомлення про виклик д о суду, що підтверджується по відомленням органу поштовог о зв'язку. Про причини неявки відповдіач суд не повідомив . Судом не визнавалася обов' язковою участь представника відповідача в судовому засі данні. За таких обставин, суд вважає за можливе розглянут и справу без участі відповід ача на підставі наявних дока зів.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах с прави, які подані позивачем.

Заслухавши у судовому засі данні пояснення представник а відповідача, дослідивши по дані суду письмові докази, оц інивши їх за своїм внутрішні м переконанням, що ґрунтуєть ся на всебічному, повному і об 'єктивному розгляді у судово му процесі всіх обставин спр ави в їх сукупності, суд вваж ає, що позов підлягає до задов олення в повному обсязі.

Відповідач - Відкрите акц іонерне товариство по будівн ицтву та реконструкції автом обільних шляхів “Рівнешляхб уд” є платником страхових вн есків, збору на загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування та є страхувальник ом в розумінні Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування ". За змістом статті 17 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання", страхувальники зобов'я зані своєчасно нараховувати , обчислювати та сплачувати в установлені строки та в повн ому обсязі страхові внески д о Пенсійного фонду.

Відповідно до розрахунків сум страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, загал ьна сума стразових внесків с кладає 783,68 грн., в тому числі: за липень 2007 року - 603,43 грн. (а.с.3-4), за серпень 2007 року - 35,43 грн. (а.с.5-6), з а вересень 2007 року - 38,76 грн. (а.с. 7-8), за жовтень 2007 року - 33,70 грн. (а .с.9-10), за листопад 2007 року - 35,23 гр н. (а.с.10-12), за грудень 2007 року 37,13 грн . (а.с.13-14).

Відповідачем було частков о погашено заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообовз' якове держа вне пенсійне страхування за липень 2007 року в сумі 536,33 грн. А ві дтак, на даний час сума заборг ованості становить 218,35 грн.

Позивачем для відповідача , відповідно до вимог статті 10 6 Закону України "Про загально обов'язкове державне пенсійн е страхування" направлялися вимоги (а.с.15, 16), які на момент по дання адміністративного поз ову не задоволені та останні м у встановленому законом по рядку не оскаржувалася, а від так є чинними та такими, що обґ рунтовують факт узгодження н едоїмки і є підставою для зад оволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" у раз і, якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки ра зом з застосованою до нього ф інансовою санкцією, включено ї до вимоги, або не узгодив вим огу з відповідним органом Пе нсійного фонду, або не оскарж ив вимогу в судовому порядку , а також у разі якщо страхувал ьник узгодив вимогу, але не сп латив узгоджену суму недоїмк и протягом десяти робочих дн ів після отримання узгоджено ї вимоги, відповідний орган П енсійного фонду звертається в установленому законом пор ядку і подає вимогу про сплат у недоїмки до відповідного п ідрозділу державної виконав чої служби. У зазначених випа дках орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду чи господарського суд у з позовом про стягнення нед оїмки.

Відповідно до ч.4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не стягуються .

Керуючись статтями 160 -165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов Управління Пенсійн ого фонду України в м. Рівне за доволити повністю.

Присудити до стягнення з ві дповідача - Відкритого акці онерного товариства по будів ництву та реконструкції авто мобільних шляхів “Рівнешлях буд” (м.Рівне, вул. Соборна, 446, р/р 26006000279001 в РФ АТ “Індекс Банк”, МФО 333001, код ЄДРПОУ 03450407) на користь Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м.Рівне (33000, Рівненська область, м.Рівне, вул. Відінсь ка, 41, код ЗКПО 21098440, розрахункови й рахунок 256033014361 в РОУ ВАТ "Держав ний ощадний банк", МФО 333368) 218,35 (дві сті вісімнадцять гривень три дцять п'ять копійок) заборгов аності по внесках на обов' я зкове державне пенсійне стра хування, які перерахувати за такими реквізитами: 256033014361 у РОУ ВАТ “Державний ощадний банк ” МФО 333368, код ЗКПО 21098440).

Виконавчий лист видати піс ля набрання, відповідно до ст атті 254 Кодексу адміністратив ного судочинства України, по становою законної сили в пор ядку, визначеному частиною 1 с татті 258 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи. Постанова може бути оскаржена до Львівського ап еляційного адміністративно го суду через суд першої інст анції, який ухвалив постанов у. Заява про апеляційне оскар ження подається протягом 10 дн ів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду пер шої інстанції подається прот ягом 20-ти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя С.М.Шевчук

Повний текст постанови скл адено 29.03.2008 року.

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя С.М.Шевчук

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2008
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу1726059
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1695/2008

Ухвала від 18.08.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Ухвала від 17.07.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Ухвала від 05.06.2008

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко О.В.

Постанова від 28.03.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні