Рішення
від 06.06.2011 по справі 6/145
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 6/145 06.06.11

За позовом Гро мадської організації «Спорт ивний клуб «Олімпієць»

До відповідача Виконавчого органу Дніпровс ької районної у місті Києві р ади - Управління оренди та привати зації комунального майна

Про визнання укладеним догов ору купівлі-продажу

Суддя Ковтун С.А.

Представники сторін :

від позивача ОСОБ А_1(за дов.); ОСОБА_2 - за дов.

від відповідача не з' явились

Обставини справи:

До господарського суд у міста Києва звернулося з по зовом громадська організаці я «Спортивний клуб «Олімпієц ь»до виконавчого органу Дніп ровської районної у місті Ки єві ради - Управління оренди та приватизації комунальног о майна про визнання укладен им договору купівлі-продажу нежитлового приміщення за ад ресою: м. Київ, вул. Тампере, 16-а.

Позовні вимоги мотивовані наступним. Дніпровською рай онною у м. Києві прийнято ріше ння про приватизацією орендо ваного позивачем приміщення шляхом викупу. В порушення ви мог законодавства відповіда ч як орган приватизації не ук лав з позивачем договору-куп івлі продажу нежитлового при міщення №№І, II - електрощитові (в літер «А») за адресою: м. Київ , вул. Тампере, 16-а, що підлягає п риватизації.

Ухвалою суду від 29.04.2011 р. поруш ено провадження у справі № 6/145, розгляд справи призначено на 23.05.2011 р.

Від відповідача надійшло к лопотання про припинення про вадження у справі в зв' язку з прийняттям рішення про йог о ліквідацією.

В судове засідання 23.05.2011 р. від повідач не з' явився, про при чини неявки суд не повідомив , розгляд справи було відклад ено на 06.06.2011 р..

Відповідач відзиву на позо в не надав, представника в суд ове засідання не направив по вторно, про час та місце розгл яду справи повідомлений нале жним чином.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за наявними в ні й матеріалами в порядку ст. 75 Г ПК України.

Розглянувши надані у часниками процесу документи і матеріали, суд встановив:

20.08.2010 р. між громадською бл агодійною організацією Спор тивний клуб «Олімпієць»(орен дарем) та комунальним підпри ємством «Фінансово-розрахун ковий центр «Дніпровський»Д ніпровської районної у м. Киє ві ради»було укладено догові р оренди №1644 нежилого приміще ння загальною площею 21,1 кв.м. за адресою: м. Київ, вул. Тампере, 1 6-а.

27.08.2010 р. рішенням Дніпровсько ї районної у м. Києві ради №485 «П ро внесення змін до рішень Дн іпровської районної у місті Києві ради від 10.10.2007 року №175, від 26.06.2008 року №239, від 16.09.2008 року №276, від 16.10.2008 року №279»(далі - Рішення № 485) громадській благодійній ор ганізації Спортивний клуб «О лімпієць»було надано право н а приватизацію нежилого прим іщення загальною площею 21,1 кв .м. по вул. Тампере, 16-а в м. Києві шляхом викупу.

Згідно з п. 4 Рішення № 485 площі нежилих приміщень можуть бу ти уточнені згідно з виданим бюро технічної інвентаризац ії (БТІ) міста Києва технічног о паспорту.

Відповідно до технічного п аспорту, виготовленого БТІ с таном на 10.09.2010 р. загальна площа нежитлових приміщень №№І, II - е лектрощитові (в літер «А») за а дресою: м. Київ, вул. Тампере, 16-а становить 19,7 кв.м.

Право комунальної власнос ті на нежилі приміщення №№І, II - електрощитові загальною пл ощею 19,7 кв.м., за адресою: м. Київ, вул. Тампере, 16-а, що підлягають приватизації, підтверджуєть ся свідоцтвом про право влас ності САС № 245681 від 08.09.2008 р., видани м Головним управлінням комун альної власності м. Києва вик онавчого органу Київської мі ської ради (Київської місько ї державної адміністрації).

Згідно з висновком оцінюва ча приватного підприємства « Альянс Експерт»вартість об'є кта приватизації (нежитловог о приміщення №№ І, II - електрощи тові (в літ. «А») за адресою: м. К иїв, вул. Тампере, 16-а) становить з урахуванням ПДВ становить : 77500,80 грн. 64584,00 грн.

06.04.2011 р. громадською благодій ною організацією Спортивний клуб «Олімпієць»листом вх.№ 91 було направлено на адресу У правління оренди та приватиз ації комунального майна Дніп ровського району для підписа ння два примірники договору купівлі-продажу нежилого при міщення. Жодної відповіді ві дповідач не надав.

Відповідно до ст. 19 Конститу ції України, правовий порядо к в Україні ґрунтується на за садах, відповідно до яких орг ани державної влади та орган и місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов' яза ні діяти лише на підставі, в ме жах повноважень та у спосіб, щ о передбачені Конституцією т а законами України.

Згідно з п. 30 ч. 1 ст. 26 Закону Укр аїни «Про місцеве самоврядув ання в Україні», питання про п рийняття рішень щодо відчуже ння відповідно до закону ком унального майна, затвердженн я місцевих програм приватиза ції, а також переліку об'єктів комунальної власності, які н е підлягають приватизації; в изначення доцільності, поряд ку та умов приватизації об'єк тів права комунальної власно сті належать до виключної ко мпетенції міської ради, що ви рішуються на її пленарних за сіданнях.

Приватизація об'єктів мало ї приватизації згідно з поло женнями ст. 3 Закону України «П ро приватизацію майна невели ких державних підприємств (м алу приватизацію)»здійснюєт ься шляхом викупу, продажу на аукціоні, за конкурсом.

Згідно зі ст. 4 Закону Україн и «Про приватизацію майна не великих державних підприємс тв (малу приватизацію)», прода вцями об'єктів малої привати зації, що перебувають у комун альній власності, є органи пр иватизації, створені місцеви ми Радами.

Таким чином органом приват изації, який вчиняє дії по під готовці об'єкта до приватиза ції та підписує договір купі влі-продажу на виконання Ріш ення № 485, є Управління оренди т а приватизації комунального майна Дніпровського району .

Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України «Про приватизацію м айна невеликих державних під приємств (малу приватизацію) », з моменту прийняття рішенн я про приватизацію підприємс тва здійснюється його підгот овка до приватизації. Строк п ідготовки не повинен перевищ увати двох місяців з дня прий няття рішення про включення його до відповідного перелік у об'єктів приватизації.

Підготовка об'єкту до прода жу включає в себе визначення ціни продажу об'єкта, підгото вку та опублікування інформа ції про об'єкт у відповідних і нформаційних бюлетенях та мі сцевій пресі, інших друкован их виданнях, визначених орга нами приватизації; проведенн я у разі необхідності реорга нізації або ліквідації держа вного підприємства, замовлен ня у разі потреби екологічно го аудиту.

Судом встановлено, що стано м на дату подання даного позо ву органом приватизації здій снено всі дії щодо підготовк и майна, яке має бути викуплен е громадською благодійною ор ганізацією Спортивний клуб « Олімпієць», до приватизації, а саме: проведено оцінку майн а у відповідності до вимог чи нного законодавства; отриман о правовстановлювальний док умент (свідоцтво про право вл асності) та виготовлено техн ічну документацію.

Однак у передбачений закон ом двохмісячний строк до 27.10.2010 р . орган приватизації не уклав з позивачем договір купівлі -продажу нежитлового приміще ння №№ І, II - електрощитові (в лі т. «А») за адресою: м. Київ, вул. Т ампере, 16-а. Пропозиція позива ча направлена 06.04.2011 р. залишена без відповіді.

Відповідно до ч. 1 ст. 23 Закону України «Про приватизацію н евеликих державних підприєм ств (малу приватизацію)»прав о власності на державне майн о підтверджується договором купівлі-продажу, який уклада ється між покупцем та уповно важеним представником відпо відного органу приватизації , а також актом приймання-пере дачі зазначеного майна. Дого вір купівлі-продажу державно го майна підлягає нотаріальн ому посвідченню та у випадка х, передбачених законом, держ авній реєстрації.

Згідно з ч. 3 ст. 179 Господарськ ого кодексу України укладенн я господарського договору є обов'язковим для сторін, якщо він заснований на державном у замовленні, виконання яког о є обов'язком для суб'єкта гос подарювання у випадках, пере дбачених законом, або існує п ряма вказівка закону щодо об ов'язковості укладення догов ору для певних категорій суб 'єктів господарювання чи орг анів державної влади або орг анів місцевого самоврядуван ня.

Відповідно до ч. 7 ст. 179 Господ арського кодексу України гос подарські договори укладают ься за правилами, встановлен ими Цивільним кодексом Украї ни з урахуванням особливосте й, передбачених цим Кодексом , іншими нормативно-правовим и актами щодо окремих видів д оговорів.

Статтею 181 Господарського к одексу України встановлено, що господарський договір за загальним правилом викладає ться у формі єдиного докумен та, підписаного сторонами та скріпленого печатками. Прое кт договору може бути запроп онований будь-якою із сторін . У разі, якщо проект договору викладено як єдиний документ , він надається другій сторон і у двох примірниках.

Відповідно до ст. 643 Цивільно го кодексу України якщо у про позиції укласти договір вказ аний строк для відповіді, дог овір є укладеним, коли особа, я ка зробила пропозицію, одерж ала відповідь про прийняття пропозиції протягом цього ст року.

Згідно з ст. 187 Господарськог о кодексу України спори, що ви никають при укладанні господ арських договорів за державн им замовленням, або договорі в, укладення яких є обов' язк овим на підставі закону та в і нших випадках, встановлених законом, розглядаються судом . Інші переддоговірні спори м ожуть бути предметом розгляд у суду у разі якщо це передбач ено угодою сторін або якщо ст орони зобов' язані укласти п евний господарський договір на підставі укладеного між н ими попереднього договору. Д ень набрання чинності рішенн ям суду, яким вирішено питанн я щодо переддоговірного спор у, вважається днем укладення відповідного господарськог о договору, якщо рішенням суд у не визначено інше.

Відповідно до ст. 648 Цивільно го кодексу України зміст дог овору, укладеного на підстав і правового акта органу держ авної влади, органу влади Авт ономної Республіки Крим, орг ану місцевого самоврядуванн я, обов' язкового для сторін (сторони) договору, має відпов ідати цьому акту.

Згідно з ч. 2 ст. 638 Цивільного к одексу України договір уклад ається шляхом пропозиції одн ієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиц ії (акцепту) іншою сторо ною.

Відповідно до ч. 1 ст. 641 Цивіль ного кодексу України пропози цію укласти договір (оферту) м оже зробити кожна із сторін м айбутнього договору.

Пропозиція укласти догові р має містити істотні умови д оговору і виражати наміри ос оби, яка її зробила, вважати се бе зобов' язаною у разі її пр ийняття.

Згідно з ч. 1-4 ст. 181 Господарсь кого кодексу України, господ арський договір за загальним правилом викладається у фор мі єдиного документа, підпис аного сторонами та скріплено го печатками. Допускається у кладення господарських дого ворів у спрощений спосіб, тоб то шляхом обміну листами, фак сограмами, телеграмами, теле фонограмами тощо, а також шля хом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спец іальні вимоги до форми та пор ядку укладення даного виду д оговорів.

Проект договору може бути з апропонований будь-якою з ст орін. У разі якщо проект догов ору викладено як єдиний доку мент, він надається другій ст ороні у двох примірниках.

Сторона, яка одержала проек т договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір ві дповідно до вимог частини пе ршої цієї статті і повертає о дин примірник договору другі й стороні або надсилає відпо відь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк післ я одержання договору.

За наявності заперечень що до окремих умов договору сто рона, яка одержала проект дог овору, складає протокол розб іжностей, про що робиться зас тереження у договорі, та у два дцятиденний строк надсилає д ругій стороні два примірники протоколу розбіжностей разо м з підписаним договором.

Поданий позивачем договір відповідає вимогам, зазначе ним наказом Фонду державного майна України №2411 від 22.08.2005 р. «Пр о затвердження примірних дог оворів купівлі-продажу»та ві дповідає типовому договору.

Ні протоколу розбіжностей до договору, ні заперечень що до редакції договору, яка бул а надана позивачем до суду, то що, відповідачем надано не бу ло.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 Господ арського кодексу України спо ри, що виникають при укладанн і господарських договорів за державним замовленням, або д оговорів, укладення яких є об ов' язковим на підставі зако ну та в інших випадках, встано влених законом, розглядаютьс я судом.

Згідно з ч. 2 ст. 77 Закону Украї ни «Про місцеве самоврядуван ня в Україні»спори про понов лення порушених прав юридичн их і фізичних осіб, що виникаю ть в результаті рішень, дій чи бездіяльності органів або п осадових осіб місцевого само врядування, вирішуються в су довому порядку.

З огляду на викладене, беруч и до уваги факт наявності у ві дповідача цивільно-правовог о обов' язку (належне викона ння обов' язку, який на нього покладено законом - ст. 526 Цив ільного кодексу України) щод о укладення договору, суд вва жає, що позовні вимоги щодо ви знання договору купівлі-прод ажу нежитлового приміщення № №І, II - електрощитові (в літ. «А» ) за адресою: м. Київ, вул. Тампер е, 16-а укладеним в редакції поз ивача є обґрунтованими.

Оскільки п.5 рішенням Київсь кої міської ради VI сесії VI скли кання №284/5096 від 02.12.2010 р. установле но, що прийняті, але не виконан і рішення районних у м. Києві р ад у зв'язку з ліквідацією від повідних рад щодо розпорядже ння об'єктами комунальної вл асності територіальних гром ад районів у місті Києві, є чин ними та підлягають виконанню згідно з вимогами законодав ства України відповідними уп овноваженим органом, підстав и для припинення провадження у справі відсутні.

Згідно зі ст. 15 Цивільного ко дексу України кожна особа ма є право на захист свого цивіл ьного права у разі його поруш ення, невизнання або оспорюв ання.

Відповідно до ч.І та ч.2 ст.16 Ци вільного кодексу України кож на особа має право звернутис я до суду за захистом свого ос обистого немайнового або май нового права та інтересу; суд може захистити цивільне пра во або інтерес іншим способо м, що встановлений договором або законом.

Статтею 32 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и встановлено, що доказами у с праві є будь-які фактичні дан і, на підставі яких господарс ький суд у визначеному закон ом порядку встановлює наявні сть чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги ч и заперечення сторін, а також інші обставини, які мають зна чення для правильного виріше ння господарського спору.

Відповідно до ст. 33 Господар ського процесуального кодек су України, кожна сторона пов инна довести ті обставини, на які вона посилається як на пі дставу своїх вимог і запереч ень.

Приймаючи рішення, суд зобо в' язаний керуватись надани ми сторонами доказами.

З огляду на вищевикладене, о скільки позивачем було дотри мано порядку укладення догов ору купівлі-продажу передбач еного чинним законодавством , не підписання відповідачем направленого позивачем прим ірника договору купівлі прод ажу нежитлового приміщення № №І, II - електрощитові (в літ. «А» ) за адресою: м. Київ, вул. Тампер е, 16-а є ухиленням від його укла дення, що порушує права позив ача, судом позовні вимоги про визнання договору укладеним в редакції позивача вбачают ься обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню

День набрання рішенням суд у, яким вирішено питання щодо переддоговірного спору, вва жається днем укладання відпо відного господарського дого вору, якщо рішенням суду не ви значено інше.

Відповідно до ст. 49 ГПК Украї ни судові витрати покладають ся на відповідача у повному о бсязі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 33, 49, 82-85 Господар ського процесуального кодек су України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати укладеним договір купівлі-продажу нежилого пр иміщення № нежитлового примі щення №№І, ІІ - електрощитов і (в літ. «А») які розташовані з а адресою: м.Київ, м. Київ, вул. Т ампере, 16-а (літера А), між грома дською організацією «Спорти вний клуб «Олімпієць»(02105, міст о Київ, вул.. Тампере, будинок 16- А, код 23730190) та Дніпровською райо нною в м.Києві радою (02094, м.Київ, б-р Праці, 1/1) в особі виконавчог о органу Дніпровської районн ої у м.Києві ради - Управлінн я оренди та приватизації ком унального майна (юридична ад реса: 02094, м.Київ, б-р Праці, 1/1, факт ична адреса: м.Київ, вул. Будів ельників, 34/1, код 35362506) з моме нту набранням рішенням закон ної сили, в наступній редакці ї:

ДОГОВІР КУПІВЛІ - ПРОДАЖ У НЕЖИЛИХ ПРИМІЩЕНЬ

ШЛЯХОМ ВИКУПУ

Дніпровська районна в м.Ки єві рада, код за ЄДРПОУ 26077572, що з находиться за адресою: 02094, м.Ки їв, б-р Праці, 1/1, свідоцтво про д ержавну реєстрацію юридично ї особи серії АОО №327154, зареєст роване Дніпровською районно ю у м. Києві державною адмініс трацією 06.09.2001 року №10671200000006544, в особ і Виконавчого органу Дніпров ської районної у м.Києві ради - Управління оренди та прив атизації комунального майна (надалі - Продавець), ко д за ЄДРПОУ 35362506, юридична адрес а: 02094, м.Київ, б-р Праці, 1/1, фактичн а адреса: м.Київ, вул. Будівель ників, 34/1 з однієї сторони, та

громадська організація «С портивний клуб «Олімпієць», ідентифікаційний код 23730190, міс цезнаходження якого: 02105, м. Киї в, вул. Тампере, буд. 16-А, свідоцт во про державну реєстрацію ю ридичної особи серія А00 №325106, мі сце проведення державної реє страції: Дніпровська районна у місті Києві державна адмін істрація, дата проведення де ржавної реєстрації 26.06.1996 р., ном ер запису 1 067 120 0000 003564 (надалі - По купець), з другої сторони, укла ли цей договір про нижчевикл адене:

ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

Продавець зобов' язуєтьс я передати у власність, а Поку пець зобов' язується прийня ти нежилі приміщення /далі - „Об' єкт продажу”/ №№ І, ІІ - е лектрощитові (в літ.А) загальн ою площею 19,70 (дев' ятнадцять ц ілих сім десятих) кв.м., які зна ходяться за адресою: м. Київ, в улиця Тампере, будинок 16а і зо бов' язується сплатити за ни х грошову суму, визначену ци м договором.

Покупець зобов' язується прийняти Об' єкт продажу і с платити за нього ціну відпов ідно до умов, що визначені в ць ому Договорі, та пройти держа вну реєстрацію права власнос ті на приміщення.

Об' єкт продажу належить н а праві комунальної власност і територіальній громаді Дні провського району міста Києв а на підставі свідоцтва про п раво власності серії САС №245681 в иданого 08.09.2008 р. Головним управл інням комунальної власності міста Києва виконавчого орг ану Київської міської ради (К иївської міської державної а дміністрації) на підставі на казу Головного управління ко мунальної власності міста Ки єва від 08.09.2008 р. №1174-В.

Характеристика Об' єкта п родажу наводиться в технічні й документації.

Право власності на Об'єкт пр одажу переходить до Покупця з моменту сплати повної варт ості придбаного об' єкта при ватизації. Право власності н а Об'єкт продажу підтверджує ться цим договором купівлі-п родажу, а також актом прийман ня-передачі зазначеного Об' єкту.

Згiдно з висновком про варті сть майна, вартість Об' єкту продажу становить 64584 (шістдес ят чотири тисячі п' ятсот ві сімдесят чотири) грн.. 00 коп. Под аток на додану вартість стан овить 12916 (дванадцять тисяч дев ' ятсот шістнадцять) грн. 00 ко п. Вартість Об' єкта продажу разом з ПДВ становить 77500 (сімд есят сім тисяч п' ятсот) грн. 8 0 коп.

Вказаний в цьому договорі О б'єкт продажу продано за 77500 (сі мдесят сім тисяч п' ятсот) гр н. 80 коп., в тому числі ПДВ 12916 (дван адцять тисяч дев' ятсот шіст надцять) грн. 00 коп.

ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ ЗА ОБ ' ЄКТ ПРОДАЖУ

Покупець зобов' язаний вн ести протягом 30 календарних д нів з моменту нотаріального посвідчення та державної реє страції цього Договору повну вартість Об' єкта продажу. П лата за Об'єкт продажу вносит ься на підставі умов даного Д оговору.

Розрахунки за Об'єкт продаж у здійснюються Покупцем шлях ом безготівкового перерахув ання всієї суми зі свого раху нку на рахунок Продавця.

Розрахунки за Об'єкт продаж у здійснюються таким чином: к ошти в сумі 77500 (сімдесят сім ти сяч п' ятсот) грн. 80 коп. перера ховуються Покупцем з рахунку №260072629000049 в ПАТ «Віейбі Банк», МФО 380537 на рахунок Продавця №37184002004644 у ГУ ДКУ м.Києва, МФО 820019, код за ЄД РПОУ 35362506.

ПЕРЕДАЧА ОБ' ЄКТА

Передача Об' єкта продажу Продавцем і прийняття його П окупцем засвідчуються актом прийому-передачі встановлен ого зразка, що підписується с торонами у триденний термін після сплати повної вартості придбаного Об' єкту продажу .

ПРАВА ТА ОБОВ' ЯЗКИ СТОРІ Н

Кожна сторона зобов' язує ться виконувати свої обов' я зки належним чином, сприяти і ншій стороні у виконанні її о бов' язків.

Сторони несуть матеріальн у відповідальність за невико нання або неналежне виконанн я своїх обов' язків згідно з п. 7 цього Договору.

Сторона, яка порушила зобов ' язання відповідно до цього Договору, повинна усунути ці порушення.

ОБОВ' ЯЗКИ ПОКУПЦЯ

Покупець зобов' язаний:

В установлений цим Договор ом термін сплатити вартість об' єкта продажу.

Брати участь, відповідно до займаної площі, у відшкодува нні витрат, пов' язаних з тех нічним обслуговуванням буди нку та прилеглої території.

Прийняти об' єкт продажу.

У випадку відчуження об' є кта продажу Покупцем, умови з азначені в п.п.5.2 цього Договор у зберігають силу для нового власника.

У разі подальшого відчужен ня придбаного об' єкта Покуп ець зобов' язаний повідомит и нового власника про те, що ві н повинен в 2-тижневий термін з дня переходу до нього права в ласності на цей об' єкт, нада ти Продавцю копії документів , що підтверджують перехід до нього права власності.

Вносити орендну плату до мо менту повної сплати вартості об' єкта приватизації.

6.ОБОВ' ЯЗКИ ПРОДАВЦЯ

Продавець зобов' язаний:

6.1. Передати Покупцеві Об'єкт продажу з усіма необхідними документами в строк, установ лений цим Договором.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОКУПЦЯ

У разі порушення терміну о плати за Об'єкт продажу Покуп ець сплачує Продавцю пеню в р озмірі подвійної облікової с тавки Національного банку Ук раїни від несплаченої суми з а кожний день прострочення.

У разi, якщо Покупець протяг ом 60 днiв з моменту укладення ц ього

Договору не сплатить встановлену в Договорi цiну, т о вiн сплачує Продавцю 20 вiдсот кiв неустойки вiд цiни продажу протягом 20 календарних днів п ісля 60 днiв з моменту укладенн я цього Договору. У разi неспла ти неустойки у встановлений термін, на її суму нараховуєт ься пеня у розмiрi, визначеном у чинним законодавством Укра їни, яка діє у період, за який с плачується пеня. У цьому випа дку рішення про продаж підля гає анулюванню у встановлено му законодавством порядку.

ГАРАНТІЇ ТА ПРЕТЕНЗІЇ

Продавець гарантує, що Об'є кт продажу не входить до пере ліку об' єктів, які не підляг ають приватизації, не є прода ним, переданим, заставленим, п ід арештом та під податковою заставою не знаходиться, суд ових справ щодо нього немає.

Якщо будь-які умови цього До говору стануть в майбутньому такими, які не відповідають в имогам законодавства за будь -яких обставин, то це не вплива є на чинність та силу інших ум ов цього Договору.

РИЗИК ВИПАДКОВОЇ ЗАГИБЕЛ І

Ризик випадкової загибелі Об' єкту продажу несе Покуп ець з моменту укладення цьог о Договору.

ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

Всі спори, що виникають із ц ього Договору, або у зв' язку з його вимогами, тлумаченням , вирішуються шляхом перегов орів. Якщо сторони протягом м ісяця з моменту виникнення с пору не досягають домовленос ті, то спір передається на роз гляд суду відповідно до чинн ого законодавства та умов ць ого Договору.

ЗМІНИ УМОВ ДОГОВОРУ ТА ЙОГ О РОЗІРВАННЯ

Зміна умов Договору можли ва тільки за згодою сторін.

Зміни та доповнення до цьог о Договору оформляються дода тковою угодою за формою цьог о договору, який підписуєтьс я сторонами та посвідчується в нотаріальному порядку, і є н евід'ємним додатком до цього Договору.

У разі невиконання однією і з сторін умов цього Договору він може бути розірваний на в имогу другої сторони за ріше нням суду.

Стягнути з виконавчого орг ану Дніпровської районної у м. Києві ради - Управління ор енди та приватизації комунал ьного майна (юридична адреса : 02094, м. Київ, б-р Праці, 1/1, фактична адреса: м. Київ, вул. Будівельн иків, 34/1, код 35362506) на користь гром адською організацією «Спорт ивний клуб «Олімпієць»(02105, міс то Київ, вул.. Тампере, будинок 16-А, код 23730190) 85,00 грн. державного ми та та 236,00 грн. витрат на інформа ційно-технічне забезпечення судового процесу.

Суддя С. А. Ковтун

Рішення підписано 17.06.2 011 р..

Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено26.07.2011
Номер документу17267457
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання укладеним догов ору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —6/145

Судовий наказ від 15.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 10.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Шумський І.П.

Ухвала від 26.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 28.07.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 28.07.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Судовий наказ від 01.03.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Пахолюк Валентина Анатоліївна

Рішення від 29.04.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 31.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні