Постанова
від 21.07.2011 по справі 29/5009/3851/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

21.07.11 Справа № 29/5009/3851/11

Суддя Кричмаржевський В .А.

Кредитор - Державн е підприємство “НАЕК “Енерго атом” в особі відокремленого підрозділу “Атоменергомаш” , м.Енергодар Запорізької обл асті

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю “Торговий дім “Алюміній інв ест”, м.Запоріжжя, код з ЄДР - 32845314

Банківська установа, що здійснює розрахунк ово-касове обслуговування бо ржника - ПАТ “Райффайзен Бан к Аваль” в особі Запорізької обласної дирекції, м.Запоріж жя

Суддя Кричмарже вський В.А.

Присутні представники :

- кредитора - ОСОБА _1 (за довіреністю)

- боржника - не з' яви вся

Розглядається заява Держа вного підприємства “НАЕК “Ен ергоатом” в особі відокремле ного підрозділу “Атоменерго маш” про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відпо відальністю “Торговий дім “А люміній інвест”, м. Запоріжжя , відповідно до статті 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, у зв' язку з неспроможністю останнього виконати свої гр ошові зобов' язання перед кр едитором та відсутністю борж ника за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 12.0 7.2011р. заяву прийнято до розгляд у та порушено провадження у с праві №29/5009/3851/11 про банкрутство Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Торговий дім “Ал юміній інвест”, м. Запоріжжя, в ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів, засіда ння суду призначено на 21.07.2011р.

Боржник не забезпечив явк у свого представника в судов е засідання, про час та місце п роведення якого повідомлени й в установленому законом по рядку, відзиву на заяву не над ав.

З огляду на обмеженість пер едбачених законом процесуал ьних строків розгляду справи та достатність у ній наявних матеріалів господарський су д вважає за можливе розгляну ти справу по суті за відсутно сті представника боржника.

Заслухавши пояснення пре дставника кредитора, вивчивш и надані документи, суд -

Установив:

Згідно з довідкою з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців боржник зареєстр ований як суб' єкт підп риємницької діяльності - юр идична особа виконавчим комі тетом Запорізької міської ра ди за адресою: 69035 м.Запоріжжя п роспект Маяковського, 11, кв. 110, к од з ЄДР - 32845314.

В своїй заяві кредитор зазн ачає про те, що його вимоги до боржника ґрунтуються на ріше нні господарського суду Запо різької області від 01.04.2010р. у сп раві № 10/65/10 та рішенні господар ського суду Запорізької обла сті від 01.04.2010р. у справі № 10/66/10.

За вказаними рішеннями з бо ржника на користь кредитора було стягнуто загалом 123.343,41грн . та видані відповідні накази .

Кредитором вказані накази господарського суду були пр ед' явлені до виконання до д ержавної виконавчої служби.

Проте за результатом вчине них в межах виконавчого пров адження дій усі вони були пов ернуті Орджонікідзевським В ДВС Запорізького міського уп равління юстиції стягувачев і без виконання у зв' язку з в ідсутністю у боржника майна і відсутністю керівництва бо ржника за місцем реєстрації.

В межах виконавчого провад ження державним виконавцем з роблені запити до державних установ, що здійснюють реєст рацію прав власності на майн о, та податкових органів з мет ою виявлення майнових активі в боржника. Згідно з відповід ями державних органів у борж ника відсутнє будь-яке майно .

Крім того, згідно з листом № 21-10/1983 від 21.04.2011р. Головного міжрег іонального управління стати стики у м.Києві до Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців внесено запис про відсут ність підприємства за місцез находженням.

Відповідно до статті 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »у разі, якщо керівні органи б оржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника, заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника може бути под ана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Торговий дім “Алюміній інвест”, підприємницьку чи і ншу діяльність не здійснює, з а місцезнаходженням не знахо диться, а тому за таких обстав ин слід визнати його банкрут ом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Запорізькою філією ДГУ «Аг енція з питань банкрутства в Запорізькій області»запроп оновано призначити ліквідат ором боржника арбітражного к еруючого Сизова Олександра Є вгенійовича (ліцензія Держав ного департаменту з питань б анкрутства серія НОМЕР_2 в ід 20.02.2009р., ідентифікаційний ном ер - НОМЕР_1; адреса місце знаходження: АДРЕСА_1), про що від нього отримана відпов ідна згода.

Враховуючи ту обставину , що законом надано господ арському суду право вибору і призначення арбітражного ке руючого, та з урахування м того, що для здійснення лікв ідаційної процедури підприє мства-боржника у відповіднос ті до вимог законодавства не обхідні спеціальні знання, с уд вважає за доцільне призна чити ліквідатором у справі а рбітражного керуючого - Сиз ова О.Є.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з обме женою відповідальністю “Тор говий дім “Алюміній інвест”, м. Запоріжжя, код з ЄДР - 32845314, б анкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором боржника при значити арбітражного керуюч ого Сизова Олександра Євгені йовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкру тства серія НОМЕР_2 від 20.02.20 09р., ідентифікаційний номер - НОМЕР_1; адреса місцезнахо дження: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ініціюю чого кредитора згідно з част инами 3 та 5 статті 23 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»здійсни ти у п' ятиденний строк опублікування в офіційних д рукованих органах - «Голос У країни»або «Урядовий кур' єр»відомостей про визнанн я боржника банкрутом і відкр иття ліквідаційної процедур и. Примірник газети з огол ошенням надати суду у строк д о 08 серпня 2011р.

Зобов' язати лікві датора здійснити ліквідацій ну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідац ійний баланс для затвердженн я у визначеному Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»порядку та строк.

Копію постанови надісл ати: кредитору, лі квідатору, банкруту, державному реєстратору ви конкому Запорізької міської ради, Державній виконав чій службі Головного управлі ння юстиції у Запорізькій об ласті, Орджонікідзевсь кому ВДВС Запорізького міськ ого управління юстиції.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення21.07.2011
Оприлюднено01.08.2011
Номер документу17292136
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/3851/11

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні