Ухвала
від 13.02.2012 по справі 29/5009/3851/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

13.02.12 Спра ва № 29/5009/3851/11

м. Запоріжжя

Кредитор - 1 - Держав не підприємство "НАЕК "Енерго атом" в особі відокремленого підрозділу "Атоменергомаш", м . Енергодар Запорізької обла сті

Кредитор - 2 - Відділення виконавчої дирекції Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь України в м. Запоріжжя

Кредитор - 3 - Запорізьки й міський центр зайнятості

Банкрут - Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Торговий дім "Алюміній Інве ст", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 32845 314

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - ПАТ "Укркомунбанк"

Суддя Кричмарж евський В.А.

За участю лікві датора банкрута - а рбітражного керуючого Сизов а О.Є. та представників:

- кредитора - 1 - ОС ОБА_1 (за довіреністю)

- кредитора - 2 - О СОБА_2 (за довіреністю)

Установив:

Постановою господарсь кого суду Запорізької област і від 21.07.2011р. у справі № 29/5009/3851/11 Това риство з обмеженою відповіда льністю "Торговий дім "Алюмін ій Інвест" визнано банкрутом у порядку, визначеному статт ею 52 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" (далі за текстом - Зак он про банкрутство), відкрито ліквідаційну процедуру та п ризначено ліквідатором арбі тражного керуючого Сизова О. Є., якого зобов' язано здійсн ити ліквідаційну процедуру в ідповідно до вимог вказаного Закону.

Ліквідатором банкрута 31.01.2012р . до господарського суду Запо різької області поданий звіт і ліквідаційний баланс банк рута, які призначені до розгл яду в судовому засіданні на 13. 02.2012р. о 10-00 год.

Вивчивши звіт та ліквідаці йний баланс банкрута, судом в становлено, що ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені грошові вимоги ініц іюючого кредитора - ДП "НАЕК "Енергоатом" в особі відокрем леного підрозділу “Атоменер гомаш” у розмірі - 123.343,41грн. з ч етвертою чергою задоволення , вимоги Запорізького місько го центру зайнятості у сумі - 4 6,85грн. із другою чергою задово лення та вимоги Відділення в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і та професійних захворювань України в м. Запоріжжі у сумі -28,62грн. з другою чергою задово лення. Суд погоджується з пре д' явленими кредиторами гро шовими вимогами та реєстром вимог кредиторів, складеним ліквідатором.

Відповідно до частини 5 стат ті 52 Закону про банкрутство лі квідатор письмово повідомля є про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього борж ника, які в місячний строк з дн я одержання повідомлення мож уть направити ліквідатору за яви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів статей 25 та 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі лік відатор виявляє та повідомля є кредиторів банкрута, здійс нює пошук майна та будь-яких а ктивів підприємства-банкрут а, у тому числі можливих актив ів боржника за реєстрами обт яжень.

Згідно зі статтею 32 Закону п ро банкрутство після заверше ння усіх розрахунків з креди торами ліквідатор подає до г осподарського суду звіт та л іквідаційний баланс, до яког о додаються: показники виявл еної ліквідаційної маси (дан і її інвентаризації); відомос ті про реалізацію об'єктів лі квідаційної маси з посилання м на укладені договори купів лі-продажу; копії договорів к упівлі-продажу та акти прийм ання-передачі майна; реєстр в имог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кре диторів; документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити лікві датору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ініціюючим кредитором з ме тою виявлення кредиторів згі дно зі статтею 23 Закону про ба нкрутство та на підставі вим ог господарського суду опубл іковано оголошення в офіційн ому друкованому органі - газ еті "Голос України" № 144 (5144) від 05.08. 2011р.,

Ліквідатором також надісл ані повідомлення про визнанн я боржника банкрутом та відк риття ліквідаційної процеду ри усім можливим кредиторам: установам, інспекціям, фонда м соціального страхування, е нергетичним підприємствам т ощо (згідно з переліком у спра ві).

Протягом встановленого за коном строку до ліквідатора з грошовими вимогами до банк рута звернулися Запорізький міський центр зайнятості та Відділення виконавчої дирек ції Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України в м. Зап оріжжі. Вимоги вказаних кред иторів визнані ліквідатором у повному обсязі, що відображ ено у ліквідаційному балансі банкрута та реєстрі вимог кр едиторів.

До справи долучені довідки державних органів, що здійсн юють державну реєстрацію реч ових прав на нерухоме та рухо ме майно, з яких вбачається, що транспортних засобів, нерух омого майна і земельних діля нок за банкрутом не зареєстр овано.

Згідно з витягом з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців підприємство-банкрут н е значиться засновником інши х суб'єктів господарювання.

Зазначені запити та отрима ні відповіді досліджені в су довому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з роз шуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) бан крута.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 З акону про банкрутство передб ачено, що господарський суд п рипиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затвер джено звіт ліквідатора в пор ядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційної про цедури у банкрута не виявлен о майна, за рахунок якого можл иве погашення кредиторських вимог, підприємницька діяль ність припинена, що відображ ено у ліквідаційному балансі , його необхідно ліквідувати , а провадження у справі припи нити.

Відповідно до пункту 6 статт і 31 Закону про банкрутство вим оги, не задоволені за недоста тністю майна, вважаються пог ашеними.

Керуючись статтями 32, 34 та 40 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом", статт ею 86 Господарського процесуа льного кодексу України, суд -

Ухвалив:

Звіт ліквідатора та л іквідаційний баланс банкрут а затвердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю "То рговий дім "Алюміній Інвест", м . Запоріжжя, код з ЄДР - 32845314, лік відувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Державному реєстратору ви конкому Запорізької міської ради згідно з чинним законод авством внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про п рипинення юридичної особи-ба нкрута - Товариства з обмеже ною відповідальністю "Торгов ий дім "Алюміній Інвест", код з ЄДР - 32845314, про що повідомити ві дповідним державним органам та установам.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, д ержавному реєстратору викон кому Запорізької міської рад и, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького міського управ ління юстиції, Головному упр авлінню статистики у Запоріз ькій області, державному орг ану з питань банкрутства.

Суддя В. А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення13.02.2012
Оприлюднено15.02.2012
Номер документу21399124
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/3851/11

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні