Ухвала
від 25.07.2011 по справі 29/5009/388/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

25.07.11 Спр ава № 29/5009/388/11

Суддя Кричмаржевсь кий В.А.

Кредитор - 1 - Товари ство з обмеженою відповідаль ністю “СЄОН”, м.Запоріжжя

Кредитор - 2 - Держа вна податкова інспекція у Ле нінському районі м.Запоріжжя

Боржник - Товариство з об меженою відповідальністю “С тронг 77”, м.Запоріжжя, код з ЄДР - 34441780

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - ПАТ “МетаБанк”

про банкрутство

Суддя Кричмар жевський В.А.

Присутні представники :

- кредитора-2 - ОСОБ А_1 (за довіреністю)

- боржника - Мар тиненко Н.М. (ліквідатор)

Установив:

Постановою господарськ ого суду Запорізької області від 10.02.2011р. у справі №29/5009/388/11 Товари ство з обмеженою відповідаль ністю “Стронг 77”, м.Запоріжжя, визнано банкрутом у порядку , визначеному статтею 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, в ідкрито ліквідаційну процед уру та призначено ліквідатор ом арбітражного керуючого - Мартиненко Н.М., яку зобов' яз ано здійснити ліквідаційну п роцедуру відповідно до вимог вказаного Закону.

Ліквідатором банкрута 06.05.2011р . до господарського суду Запо різької області поданий звіт і ліквідаційний баланс банк рута, які призначені до розгл яду у судовому засіданні на 26. 05.2011р.

Ухвалами господарського с уду судове засідання неоднор азово відкладалось.

Ліквідатором банкрута 25.07.2011р . подано до суду уточнений лік відаційний баланс банкрута т а уточнений реєстр кредиторс ьких вимог.

Заслухавши пояснення лікв ідатора та представника кред итора, вивчивши звіт та лікві даційний баланс банкрута, су дом встановлено, що ліквідат ором до реєстру вимог кредит орів включені грошові вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ. “СЄОН” у розмірі - 12.916,27грн. із четвертою чергою задоволенн я та вимоги ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя у розмірі - 7.043.562,50грн., з яких - 5.634.846грн. основ ного боргу з другою чергою за доволення та 1.408.716,50грн. штрафни х санкцій з шостою чергою зад оволення.

Відповідно до частини 5 стат ті 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом»(далі за текстом - За кон про банкрутство) лі квідатор письмово повідомля є про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього борж ника, які в місячний строк з дн я одержання повідомлення мож уть направити ліквідатору за яви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів статей 25 та 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі лік відатор виявляє та повідомля є кредиторів банкрута, здійс нює пошук майна та будь-яких а ктивів підприємства-банкрут а, у тому числі можливих актив ів боржника за реєстрами обт яжень.

Згідно зі статтею 32 Закону п ро банкрутство після заверше ння усіх розрахунків з креди торами ліквідатор подає до г осподарського суду звіт та л іквідаційний баланс, до яког о додаються: показники виявл еної ліквідаційної маси (дан і її інвентаризації); відомос ті про реалізацію об'єктів лі квідаційної маси з посилання м на укладені договори купів лі-продажу; копії договорів к упівлі-продажу та акти прийм ання-передачі майна; реєстр в имог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кре диторів; документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору в чинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатором з метою виявл ення кредиторів банкрута зді йснено публікацію оголошенн я в газеті “Голос України” за № 43 (5043) від 10.03.2011р.

Також ліквідатором надісл ані повідомлення про визнанн я боржника банкрутом та відк риття ліквідаційної процеду ри наступним установам та пі дприємствам: Правобережному міжрайонному центру зайнято сті, ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя, Запорізькому об ласному відділенню Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і, Відділенню виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності, УПФУ у Ленін ському районі м.Запоріжжя, Ко нцерну “Міські теплові мереж і”, ПАТ “Запоріжгаз”, ПАТ “Укр телеком”.

Від ДПІ у Ленінському райо ні м.Запоріжжя надійшла заяв а про визнання грошових вимо г до боржника загалом у розмі рі - 7.043.562,50грн., яка підтверджує ться відповідними податкови ми повідомленнями-рішеннями .

Вказані грошові вимоги бул и розглянуті ліквідатором та визнані у повному обсязі, що в ідображено у звіті ліквідато ра та реєстрі кредиторських вимог.

Ліквідатором до матеріалі в справи долучені довідки ін спекції державного технічно го нагляду, органів ДАІ, Запор ізької філії Державного підп риємства “Центр Державного з емельного кадастру”, ОП “Зап орізьке міжміське бюро техні чної інвентаризації”, Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців, які свідчать про те, щ о транспортних засобів, неру хомого майна, земельних діля нок чи корпоративних прав за банкрутом не зареєстровано.

Розрахунковий рахунок бан крута у ПАТ “МетаБанк” стано м на 05.05.2011р. закритий.

Згідно з довідкою Головног о управління юстиції у Запор ізькій області від 14.03.2011р. відкр иті виконавчі провадження ст осовно боржника відсутні.

Всі здійснені ліквідаторо м запити та отримані відпові ді досліджені та долучені до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з роз шуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) бан крута.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєс трі вимог кредиторів, банкру т має заборгованість перед і ніціюючим кредитором - ТОВ “С ЄОН” у розмірі - 12.916,27грн. із чет вертою чергою задоволення та перед ДПІ у Ленінському райо ні м. Запоріжжя у розмірі - 7.043. 562,50грн., з яких - 5.634.846грн. основног о боргу із другою чергою задо волення та 1.408.716,50грн. штрафних с анкцій із шостою чергою задо волення.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 З акону про банкрутство передб ачено, що господарський суд п рипиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затвер джено звіт ліквідатора в пор ядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть припинена, його необхідн о ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статт і 31 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вваж аються погашеними.

Керуючись статтями 32, 34 та 40 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, статтею 86 та 89 Господарського процесу ального кодексу України, суд -

Ухвалив:

Звіт ліквідатора та лікві даційний баланс банкрута зат вердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю “С тронг 77”, м.Запоріжжя, код з ЄДР - 34441780, ліквідувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю чи відсутніст ю майна, вважати погашеними.

Державному реєстратору ви конкому Запорізької міської ради згідно з законом внести до Єдиного державного реєст ру запис про припинення юрид ичної особи - банкрута - Това риства з обмеженою відповіда льністю “Стронг 77” з кодом з Є ДР - 34441780 та повідомити про це в ідповідним державним органа м та установам.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, д ержавному реєстратору викон кому Запорізької міської рад и, Ленінському ВДВС Запорізь кого міського управління юст иції, Головному управлінню с татистики у Запорізькій обла сті.

Суддя В.А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення25.07.2011
Оприлюднено01.08.2011

Судовий реєстр по справі —29/5009/388/11

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 10.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні