Постанова
від 25.07.2011 по справі 2а-1870/4653/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 липня 2011 р. Спр ава № 2a-1870/4653/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі: гол овуючого судді - Опімах Л.М., ро зглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну спр аву за позовом Роменського м іжрайонного прокурора в інте ресах держави в особі Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Роменському районі до Дер жавного підприємства "Роменс ький ветеринарно-санітарни й завод" про стягнення заборг ованості зі сплати єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання, -

В С Т А Н О В И В:

Роменський міжрайонний прокурор в інтересах держав и в особі Управління Пенсійн ого фонду України в м. Ромни (д алі по тексту - позивач, УПФУ в м. Ромни), звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з від повідача - Державного підпр иємства "Роменський ветерин арно-санітарний завод" (далі п о тексту - відповідач, ДП "Ром енський ветеринарно-саніта рний завод") - заборгованіст ь зі сплати єдиного внеску на загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування в сумі 2966,63 грн, мотивуючи тим, що в ідповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4, п. 3 розді лу "Прикінцеві та перехідні п оложення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування" від 8 липня 2010 року N 2464-VI (далі по те ксту - Закон) відповідач переб уває на обліку в управлінні П енсійного фонду України в м. Р омни як платник єдиного внес ку на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня і зобов' язаний своєчасно та в повному обсязі нарахову вати, обчислювати і сплачува ти єдиний внесок. Але відпові дачем не було сплачено єдини й внесок за травень 2011 року в су мі 2966,63 грн. Тому прокурор проси ть стягнути з відповідача на користь УПФУ в м. Ромни вказан у суму заборгованості.

У судове засідання пр окурор не прибув, позивач 25.07.2011 р. подав до суду заяву, відпові дно до якої позовні вимоги пі дтримує в повному обсязі та п росить розглянути справу без участі його представника (а.с . 14).

Представник відповідача, я кому надсилалося повідомлен ня про дату, час і місце розгля ду справи за його останнім ві домим місцем реєстрації, у су дове засідання не з' явився. Про причини неявки всупереч ч. 2 ст. 40 КАС України суд не пові домив, заперечень стосовно п озовних вимог не надсилав. Кр ім того, клопотань про відкла дення розгляду справи до суд у не надходило. Тому суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі в судовому засі данні відповідача за наявним и в ній доказами.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, фіксуванн я судового засідання по спра ві за допомогою звукозаписув ального технічного засобу зг ідно зі ст. ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи , дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що позо в підлягає задоволенню, вихо дячи з наступного.

Відповідач - Держав не підприємство "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" - є юридичною особою, заре єстрованою Роменською район ною державною адміністраціє ю Сумської області від 28.10.2003 р., п ро що видано свідоцтво про де ржавну реєстрацію юридичної особи (а.с. 5), включений до ЄДРП ОУ (а.с. 6).

Відповідно до подано го відповідачем звіту за тра вень 2011 року ним самостійно бу ло нараховано єдиний внесок в сумі 2966,63 грн (а.с. 7-8), проте в пору шення ч. 8 ст. 9 Закону України "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я" не сплачений.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" платниками єдиног о внеску є підприємства, уста нови та організації, інші юри дичні особи, утворені відпов ідно до законодавства Україн и, незалежно від форми власно сті, виду діяльності та госпо дарювання, які використовуют ь працю фізичних осіб на умов ах трудового договору (контр акту) або на інших умовах, пере дбачених законодавством, чи за цивільно-правовими догово рами (крім цивільно-правовог о договору, укладеного з фізи чною особою - підприємцем, якщ о виконувані роботи (надаван і послуги) відповідають вида м діяльності, зазначеним у св ідоцтві про державну реєстра цію її як підприємця), у тому ч ислі філії, представництва, в ідділення та інші відокремле ні підрозділи зазначених під приємств, установ і організа цій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самос тійно ведуть розрахунки із з астрахованими особами; фізич ні особи - підприємці, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудово го договору (контракту) або на інших умовах, передбачених з аконодавством про працю, чи з а цивільно-правовим договоро м (крім цивільно-правового до говору, укладеного з фізично ю особою - підприємцем, якщо ви конувані роботи (надавані по слуги) відповідають видам ді яльності, зазначеним у свідо цтві про державну реєстрацію її як підприємця).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6, ч. 8 ст . 9 Закону, п. 3.1 Порядку формуван ня та подання страхувальника ми звіту щодо сум нараховано го єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування, затверджено го Постановою правління Пенс ійного фонду України від 08.10.2010 N 22-2 та зареєстрованого в Мініс терстві юстиції України 1 лис топада 2010 р. за N 1014/18309, платник єди ного внеску зобов'язаний сво єчасно та в повному обсязі на раховувати, обчислювати і сп лачувати єдиний внесок. Плат ники єдиного внеску зобов'яз ані сплачувати єдиний внесок , нарахований за відповідний базовий звітний період, не пі зніше 20 числа місяця, що наста є за базовим звітним періодо м. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Згідно з п. 12 ст. 9 Закону єдиний внесок підлягає спла ті незалежно від фінансового стану платника.

Заборгованість відпо відачем не сплачена, що підтв ерджується розрахунком позо вних вимог управління Пенсій ного фонду України в Роменсь кому районі до ДП "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" (а.с. 4), і складає 2966,63 грн.

Таким чином, судом достовір но встановлено, що заборгова ність зі сплати єдиного внес ку на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня відповідачем станом на де нь розгляду справи в повному обсязі не сплачена та склада є 2966,63 грн, що підтверджується м атеріалами справи, тому суд п риходить до висновку, що вимо ги прокурора щодо стягнення вказаної заборгованості є об ґрунтованими та такими, що пі длягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Роменського міжрайонного пр окурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійно го фонду України в Роменсько му районі до Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" про с тягнення заборгованості зі с плати єдиного внеску на зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування - задо вольнити.

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" (42027, Су мська область, Роменський ра йон, с. Овлаші, р/р 2600311438 в СОД " Райффайзенбанк-Аваль", МФО 337483, ід. код 00688999) на користь Управлі ння Пенсійного фонду України в Роменському районі (42000, Сумс ька область, м. Ромни, вул. геть мана Мазепи, 3, р/р 256063461 ВАТ "Держа вний Ощадний банк України" фі лія № 147, МФО 337728, код ЄДРПОУ 21129672) за боргованість зі сплати єдино го внеску на загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування в сумі 2966,63 грн (дві т исячі дев' ятсот шістдесят ш ість грн 63 коп)

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Л.М. Опімах

З оригіналом згідно

Суддя Л.М. Опімах

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2011
Оприлюднено02.08.2011
Номер документу17299116
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/4653/11

Постанова від 25.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Постанова від 25.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні