Ухвала
від 29.04.2011 по справі 5864/10
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районн ий суд м. Миколаєва

Сп рава № 5864/10

У Х В А Л А

17.03.2011

Центральний районний суд міста Миколаєва

У складі : головуючого - суд ді Алєйнікова В.О.

при секретарі Гавор В.Б.

розглянувши матеріали ад міністративної справи за поз овом

позивача ОСО БА_1

до

відповідача У правління Пенсійного Фонд у України у Центральному рай оні м. Миколаєва,

суть позову про з ахист соціальних прав, що пер едбачені Законом України "Пр о соціальний захимст дітей в ійни", -

В с т а н о в и в :

14.12.2010 ОСОБА_1 оскаржи в у суді невиконання відпові дачем вимог статті 6 Закону Ук раїни "Про соціальний захист дітей війни" .

Сторони не заперечували пр оти розгляду питання з їх від сутності, про час та місце роз гляду цього питання повідомл ялись у встановленому законо м порядку.

Після перевірки матеріалі в справи суд доходе такого.

1......Статтею 99 КАС України вс тановлений шестимісячний ст рок для звернення до суду з за хистом порушеного або оспорю ваного права.

Отже, вимоги, що стосуютьс я періоду до 13 червня 2010 року є заявленими з порушенням вст ановленого законом строку.

У своїй заяві позивач проси ть про поновлення пропущеног о строку, посилаючись про сві й вік та стан свого здоров`я.

Але ці посилання не м ожуть бути визнані такими, що вказують про об`єктивні пере шкоди для вчасного звернення до суду за захистом порушено го права.

Так, право позивача на отрим ання виплат у певному розмір і є встановленим законом, що б ув у встановленому порядку о прилюдненим, отже про його зм іст позивач був обізнаний.

Розмір отримуваних позива чем виплат також був відомий позивачеві під час здійснен ня відповідних виплат.

Отже, позивач об`єктивно та вчасно був обізнаний про обс тавини регулювання та здійсн ення відповідних виплат, отж е - об`єктивно мав можл ивість вчасно звернутись до суду за захистом оспорюваног о права.

Посилання ж позивача вказу ють про суб`єктивні обставин и, що не можуть стати підставо ю для поновлення строку для з вернення до суду. Вони також н е свідчать про наявність в по зивача будь-яких виключних о бставин, що суттєво ускладню вало для його вчасне звернен ня до суду порівняно з іншими особами цієї категорії, які з вернулись до суду раніше та з дотриманням встановленого з аконом строку.

Отже, вимоги про захист п рав позивача у період до 13 чер вня 2010 року слід залишити без розгляду.

2.....В решті вимог подана з аява хоча й не у повній мірі, а ле в цілому відповідає вимог ам статті 106 КАС України, через що її залишення без руху вваж аю недоцільним.

При цьому враховуючи, що ц я заява стосується оскарженн я фізичною особою рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів в ладних повноважень щодо обчи слення, призначення, перерах унку, здійснення, надання, оде ржання соціальних виплат, ві дповідно до пункту 2 частини 1 статті 1832 КАС України у ній слі д відкрити скорочене провадж ення.

Керуючись ст. 99, 100, 1832 КАС Укра їни, -

У Х В А Л И В :

Вимоги позивача про захист соціальних прав у пер іоди до 13 червня 2010 року - з алишити без розгляду.

Відкрити скорочене провад ження у справі за вимогами пр о захист соціальних прав, пер едбачених Законом України "П ро соціальний захист дітей в ійни" у період з 14 червня 2010 рок у.

Надіслати відповідачу коп ію цієї ухвали, копію позову т а доданих до його документів та запропонувати подати пис ьмові заперечення проти позо ву або заяву про його визнанн я протягом 10 днів з моменту от римання ухвали та позовних м атеріалів.

Попередити відповідача, що у разі ненадання заперечень у встановлений судом строк з аява буде розглянута на підс таві наявних у справі докуме нтів.

Ухвала в частині залишення вимог без розгляду може бути оскарженою до Одеського апе ляційного адміністративног о суду через Центральний рай онний суд міста Миколаєва пр отягом 5 днів, в решті ухвала о скарженню не підлягає.

СУДДЯ =АЛЄЙ НІКОВ В.О.=

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення29.04.2011
Оприлюднено10.08.2011
Номер документу17366890
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5864/10

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юхименко О.В.

Постанова від 27.05.2011

Адміністративне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні