Постанова
від 27.05.2011 по справі 5864/10
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районн ий суд м. Миколаєва

Сп рава № 5864/10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25.05.2011

Суддя Центрального районн ого суду міста Миколаєва Алє йніков В.О., розглянувши в поря дку скороченого провадження матеріали адміністративної справи за позовом

позивача ОСО БА_1

до

відповідача У правління Пенсійного Фонд у України у Центральному рай оні м. Миколаєва,

суть позову про з ахист соціальних прав, що пер едбачені Законом України "Пр о соціальний захимст дітей в ійни", -

В с т а н о в и в :

ОСОБА_1 оскаржив у суд і невиконання відповідачем в имог статті 6 Закону України "П ро соціальний захист дітей в ійни".

Ухвалою Центрального райо нного суду міста Миколаєва в ід 17.03.2011 відкрите скорочене пр овадження лише за вимогами у період з 14 червня 2010 року до мо менту винесення згаданої ухв али.

У цей період порядок наданн я державної соціальної підтр имки особам, як мають статус « дітей війни" визначався факт ично лише Законом України № 219 5-IV «Про соціальний захи ст дітей війни», що був прийня тий 18 листопада 2004 року та набу в чинності 1 січня 2006 року /нада лі - законом № 2195-IV/, стаття 6 якого містить імперативну в имогу про виплату підвищення до пенсії у розмірі 30% мінімал ьної пенсії.

Відповідач же здійснював т аке підвищення у розмірі 10% пр ожиткового мінімуму для осіб , які втратили працездатніст ь.

В обґрунтування своєї пози ції відповідач посилається н а Закон України «Про Державн ий бюджет України на 2008 рік та п ро внесення змін до деяких за конодавчих актів України», с таття 41 розділу ІІ якого зміню вала текст статті 6 закону № 2195-IV .

Як зазначає відповідач, у за провадженій цією нормою реда кції стаття 6 закону № 2195-IV п ередбачала отримання особа ми, які мають статус «дітей ві йни" підвищення у розмірі над бавки, що встановлена для уча сників війни; така надбавка в становлена Законом України « Про статус ветеранів війни т а гарантії їх соціального за хисту" у розмірі 10% прожитково го мінімуму для осіб, які втра тили працездатність.

Але рішенням Конституційн ого Суду України № 10-рп/2007 від 22 т равня 2008 року положення статт і 41 розділу ІІ Закону України «Про державний бюджет Україн и на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів Ук раїни" визнано не конституці йним, отже, з 22 травня 2008 року вон о не є чинним.

Відповідачі також посилаю ться про відсутність фінансу вання з державного бюджету У країни на виплату коштів, зок рема, на користь позивачу. Але ці посилання не мають юридич ного значення для прийняття рішення по суті справи, адже п ро обставини, що змінюють пра вовідносини між сторонами, у їх не йдеться.

Відповідачі стверджують й про те, що обчислення доплати провести неможливо, оскільк и розмір мінімальної пенсії за віком законодавчо не визн ачений.

Але з таким погодитись немо жливо.

Так, розмір мінімальної пен сії за віком є встановлений ч астиною 1 статті 28 Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання».

Посилання відповідачів пр о неможливість застосування цієї норми є некоректними, ос кільки позивач отримує пенсі ю саме в порядку згаданого за кону, через що ця норма поширю ється при обчисленні належно ї йому пенсії.

Відповідач також посилаєт ься про те, що в його є відсутн ім обов' язок щодо сплати вс тановлених судом коштів, оск ільки таке є обов' язком дер жави, отже - органів, що розпо ряджаються коштами Державно го бюджету України.

Проте, таким погодитись не можливо, оскільки саме на від повідача законом покладений обов' язок щодо здійсненню позивачеві належних йому вип лат.

Отже, дії відповідача у період, що є предметом розгля ду цієї справи, є протиправни ми та такими, що порушують пра ва позивача на відповідача с лід зобов'язати вчинити дії щ одо поновлення порушеного пр ава позивача, задовольнивши заявлені позовні вимоги у по вному обсязі.

Керуючись ст.ст. 9, 11, 158-163 КА СУ, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов - задоволь нити повністю.

Зобов' язати Управлі ння Пенсійного Фонду у Цент ральному районі міста Микола єва здійснити перерахунок пе нсії ОСОБА_1 за період з 14 ч ервня 2010 року по 17 березня 2011 рок у, обчисливши її у ці періоди з урахуванням підвищення в ро змірі 30% визначеної відповідн о до частини 1 статті 28 Закону У країни «Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування»мінімальної пенсії за віком, та виплатити визнач ену різницю. .

Постанова підлягає негайн ому виконанню, вона може бути оскарженою до Одеського апе ляційного адміністративног о суду через Центральний рай онний суд міста Миколаєва пр отягом 10 днів.

СУДДЯ =АЛЄЙ НІКОВ В.О.=

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення27.05.2011
Оприлюднено06.10.2011
Номер документу18434953
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5864/10

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юхименко О.В.

Постанова від 27.05.2011

Адміністративне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Алєйніков В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні