Ухвала
від 02.08.2011 по справі 5013/100/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"02" серпня 2011 р. № 5013/10 0/11

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/100/11

за заявою - акціонерного тов ариства "Сведбанк" (публічне), 01032, м. Київ, вул. С. Петлюри , 30,

до боржника - приватного під приємства "Продо", 27613, Кіровогр адська область, Кіровоградсь кий район, с. Кандаурове, вул. Л еніна, 23,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - ОСОБА_1 до віреність № 323 від 24.11.10;

від боржника - участі не бра ли;

В судовому засіданні прийм ав участь представник розпор ядника майна, арбітражного к еруючого Ноговського І.Л. - ОСОБА_2, довіреність № 1 від 23 .05.11.

Розглянувши наявні матері али справи, заслухавши учасн иків провадження у справі пр о банкрутство, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 17.05.2011 року господ арський суд визнав грошові в имоги кредитора та затвердив реєстр вимог кредиторів бор жника приватного підприємст ва "Продо". Даною ухвалою госпо дарський суд зобов'язав розп орядника майна боржника, арб ітражного керуючого Ноговсь кого І.Л., в порядку, визначено му ст. 16 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом" (далі - Закон про бан крутство), скликати перші заг альні збори кредиторів; зобо в'язав розпорядника майна бо ржника, арбітражного керуючо го Ноговського І.Л., подати суд у звіт про свою діяльність в я кості розпорядника майном бо ржника, відомості про фінанс ове становище боржника, а так ож інформацію про виявлення ознак фіктивного банкрутств а боржника чи доведення до ба нкрутства у відповідності із Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплат оспроможності підприємства та ознак дій з приховування б анкрутства, фіктивного банкр утства чи доведення до банкр утства, затвердженими наказо м Міністерства економіки Укр аїни від 19.01.2006 № 14. Зобов'язав бор жника та розпорядника майна боржника, арбітражного керую чого Ноговського І.Л. організ увати обрання представника п рацівників боржника в порядк у, встановленому абз. 20 ст. 1 Зак ону, та надати йому можливіст ь представляти інтереси прац івників боржника при проведе нні послідуючих процедур бан крутства. Копію протоколу за гальних зборів про обрання п редставника працівників бор жника подати господарському суду. Повідомити суду адресу місця проживання представни ка працівників боржника. Зап ропонував комітету кредитор ів боржника подати суду клоп отання про відкриття процеду ри санації, або визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури, укла дення мирової угоди; про приз начення керуючого санацією ч и ліквідатора з пропозиціями щодо їх кандидатур.

Представником розпорядник а майна 15.06.2011 року надіслано на адресу господарського суду п ротокол від 06.06.2011 року загальни х зборів кредиторів ПП "Продо ", на яких було заслухано звіт арбітражного керуючого Ного вського І.Л. про діяльність в я кості розпорядника майна бор жника та обрано комітет кред иторів у складі: АТ "Сведбанк" (публічне).

Крім того, представником ро зпорядника майна боржника на дано суду протокол зборів ко мітету кредиторів, відповідн о до якого обрано голову комі тету кредиторів - АТ "Сведбанк " (публічне).

На засіданні комітету кред иторів, яке відбулося 22.06.2011 року (протокол № 2 від 22.06.2011 року), арбі тражний керуючий доповів заг альним зборам кредиторів про те, що вимога ухвали господар ського суду від 17.05.2011 року щодо організації обрання предст авника працівників боржника та надати йому можливість пр едставляти інтереси працівн иків боржника при проведенні послідуючих процедур банкру тства не може бути виконана, у зв'язку з відсутністю веденн я господарської діяльності б оржника та працівників на пі дприємстві боржника. На дано му засіданні комітет кредито рів прийняв рішення подати к лопотання до господарського суду Кіровоградської област і про визнання ПП "Продо" банкр утом, відкриття ліквідаційно ї процедури та призначення л іквідатором банкрута арбітр ажного керуючого Ноговськог о І.Л. До господарського суду н адійшло відповідне клопотан ня арбітражного керуючого.

Комітет кредиторів (проток ол від 06.06.2011 року № б/н) прийняв рі шення встановити арбітражно му керуючому Ноговському І.Л . оплату послуг в розмірі дво х мінімальних заробітних пла т та відшкодування понесених ним господарських витрат зг ідно наданих ним підтверджую чих документів.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опл ата послуг арбітражного керу ючого (розпорядника майна, ке руючого санацією, ліквідатор а) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встан овлюється та виплачується в розмірі, встановленому коміт етом кредиторів і затверджен ому господарським судом, якщ о інше не встановлено цим Зак оном, але не менше двох мініма льних заробітних плат та не б ільше середньомісячної заро бітної плати керівника боржн ика за останні дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи дану норму Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", г осподарський суд вважає за н еобхідне затвердити розмір о плати послуг арбітражного ке руючого Ноговського І.Л. в роз мірі двох мінімальних заробі тних плат за кожен місяць зді йснення ним своїх повноважен ь.

Із матеріалів справи вбача ється, що загальна сума грошо вих вимог кредиторів, включе них до реєстру вимог кредито рів, складає 785003,17 грн.

Арбітражним керуючим Ного вським І.Л. 15.06.2011 року було надан о господарському суду звіт п ро свою діяльність в якості р озпорядника майном ПП "Продо ", в якому, в тому числі, містить ся висновок про відсутність ознак фіктивного банкрутств а чи доведення до банкрутств а.

На адресу господарського с уду Кіровоградської області надійшла копія вироку Ленін ського районного суду м. Кіро вограда від 06.12.2010 року у криміна льній справі № 1-499/10 по обвину ваченню директора приватног о підприємства "Продо" ОСОБ А_3. Зі змісту отриманого ви року вбачається, що судом при розгляді кримінальної справ и встановлені наступні факти .

ОСОБА_3 спільно з іншими сп івучасниками організованої групи, своїм рішенням заснув ала в АДРЕСА_1, приватне пі дприємство "Продо", призначив ши себе його директором. Реал ізовуючи злочинний план у ск ладі організованої групи О СОБА_3, будучи службовою осо бою ПП "Продо" та обіймаючи пос аду, пов'язану з виконанням ор ганізаційно-розпорядчих та а дміністративно-господарськ их обов'язків, достовірно зна ючи про те, що будь-яка господа рська діяльність на очолюван ому нею підприємстві не здій снювалась, цивільно-правові угоди не укладались та докум енти з цього приводу не склад ались, з метою одержання кред иту та в подальшому заволоді ння кредитними грошовими кош тами шляхом обману (шахрайст ва) в особливо великих розмір ах, особисто надала до Кірово градської обласної філії АКБ "ТАС-Комерцбанк", правонаступ ником якого є АТ "Сведбанк" (пу блічне), заяву про надання при ватному підприємству "Продо" кредиту у вигляді відновл юваної кредитної лінії в сумі 750 000 грн. та анкету по зичальника, до яких долучила завідомо неправдиві офіційн і документи. На підставі пода них ОСОБА_3 документів 08.10.200 7 року кредитною комісією Кір овоградської філії АКБ "ТАС-К омерцбанк" було прийнято ріш ення про надання кредиту у ви гляді кредитної лінії, що пон овлюється ПП "Продо" в сумі 750 000 г рн. за умови забезпечення вик онання зобов'язань за кредит ним договором шляхом оформле ння передачі ПП "Продо" в заста ву насіння соняшника в кільк ості 690 тон, яке нібито належал о ПП "Продо", однак фактично у в ласності очолюваного нею під приємства ніколи не перебув али. ОСОБА_3, спільно з іншими співучасниками злочи нної групи, отримала кредитн і кошти готівкою в розмірі 750000г рн., спричинивши тяжкі наслід ки АКБ "ТАС-Комерцбанк" (правон аступником якого є АТ "Сведба нк" (публічне) у вигляді матері альних збитків на суму 750000 грн.

Проаналізувавши зібрані у кримінальній справі докази, місцевий суд ОСОБА_3 визн ав винною у вчиненні злочині в передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч . 2 ст. 205, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінальн ого кодексу України та призн ачив відповідне покарання.

Таким чином, у зв'язку з відс утністю майна суб'єкта госпо дарювання - ПП "Продо", задовол ення вимог визнаних судом кр едиторів неможливе, даний фа кт підтверджується наявними матеріалами справи.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а задовольнити вимоги визнан их судом кредиторів інакше, я к через застосування ліквіда ційної процедури. Вказані об ставини відповідно до ч. 4 ст. 205 , ст. 209 Господарського кодексу України є підставою для визн ання приватного підприємств а "Продо" банкрутом.

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців" та ст. 25 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом", господарськи й суд вважає за необхідне зоб ов'язати державного реєстрат ора Кіровоградської районно ї державної адміністрації вн ести до Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців відпо відні відомості про заміну к ерівника боржника на ліквіда тора банкрута.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. 4-1, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати приватне підприє мство "Продо" (код 35189786) банкруто м.

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру щодо банкрута при ватного підприємства "Продо ".

3. Припинити повноваження розпорядника майном арбі тражного керуючого Ноговсь кого І.Л., призначеного ухвало ю суду від 28.02.2011 року, з 02.08.2011 року.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - приватного підприє мства "Продо" арбітражного ке руючого Ноговського Ігоря Ле онідовича, ліцензія серії Н ОМЕР_1 від 03.11.2010р., який прожива є за адресою: АДРЕСА_2

5. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючо го Ноговського І.Л. в розмірі д вох мінімальних заробітних п лат за кожен місяць здійснен ня ним своїх повноважень.

6. Зобов'язати ліквідатора, а рбітражного керуючого Ногов ського І.Л.:

- здійснити в установленому Законом порядку опублікуван ня в офіційних друкованих ор ганах відомості про визнання банкрутом приватного підпри ємства "Продо", відкриття лікв ідаційної процедури і докази публікації подати господарс ькому суду до 02.09.2011 року;

- до 02.09.2011 року подати господар ському суду погоджене з комі тетом кредиторів банкрута кл опотання про призначення чле нів ліквідаційної комісії ба нкрута;

- до 02.11.2011 року та 02.02.2012 року подат и господарському суду відомо сті (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквід аційної процедури;

- не пізніше 02.08.2012 року подати г осподарському суду звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута, що відповідают ь вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом"; подати госп одарському суду для затвердж ення звіт про оплату послуг, в ідшкодування витрат арбітра жного керуючого, затверджени й рішенням комітету кредитор ів (до звіту додати копію прот околу засідання комітету кре диторів).

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської р айонної державної адміністр ації відповідно до ст. 25 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців від омості про заміну керівника приватного підприємства "Про до" на ліквідатора арбітражн ого керуючого Ноговського Іг оря Леонідовича.

8. Примірники цієї постанови направити кредиторам, включ еним до реєстру вимог кредит орів (п. 1 ухвали від 17.05.2011 року), ба нкруту, сектору з питань банк рутства у Кіровоградській об ласті Державного департамен ту з питань банкрутства, лікв ідатору - арбітражному керую чому Ноговському І.Л., відділу ДВС Кіровоградського районн ого управління юстиції, Кіро воградській районній держав ній адміністрації для держав ного реєстратора.

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.08.2011
Оприлюднено09.08.2011
Номер документу17391923
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/100/11

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні