Ухвала
від 09.06.2008 по справі 02/257
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

02/257

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

        

09 червня 2008 р.                                                                                   № 02/257  

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Овечкіна В.Е.,

Чернова Є.В., Цвігун  В.Л.,

розглянувши матеріали касаційної скарги

Чигиринської міської ради

на постановувід 23.04.2008 Київського міжобласного апеляційного господарського суду

у справі№02/257

за позовомКП "Комунальник"

до Чигиринської міської ради

простягнення боргу

                                                  встановив:

Подана відповідачем касаційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ1  Господарського процесуального кодексу України  з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.109 ГПК України касаційна скарга (подання) подається (вноситься) до Вищого господарського суду України через місцевий чи апеляційний господарський суд, який прийняв оскаржувані рішення, ухвали чи постанови.

Однак, скаржником не дотримано вказаних вимог, оскільки скаргу подано безпосередньо до Вищого господарського суду України  всупереч встановленому порядку.

Окрім того, відповідно до ч.3 ст.111 Господарського процесуального ко дексу України касаційна скарга підписується особою, яка подала скаргу або її уповноваженим представником. Від імені відповідача касаційну скаргу підписано секретарем Чигиринської міської ради Порожньою Л.В.

Однак, від імені юридичної особи - скаржника касаційна скарга без довіреності підписується керівником, а в разі її підписання представником скаржника, то на вчинення такої процесуальної дії останній повинен бути уповноважений довіреністю, засвідченою підписом керівника та печаткою юридичної особи із обов'язковим залученням такої довіреності до скарги. В разі підписання скарги іншою, ніж керівник, посадовою особою підприємства, її повноваження мають підтверджуватися відповідним наказом за підписом керівника, установчими документами чи довіреністю.

Згідно з ч.1 ст.42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" повноваження сільського, селищного, міського голови починаються з моменту оголошення відповідною сільською, селищною, міською виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про його обрання і закінчуються в момент вступу на цю посаду іншої обраної відповідно до закону особи, крім випадків дострокового припинення його повноважень. У разі дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови чи неможливості виконання ним своїх повноважень повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради. Секретар сільської, селищної, міської ради тимчасово здійснює зазначені повноваження з моменту дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови і до моменту вступу на посаду новообраного сільського, селищного, міського голови відповідно до закону.

Відповідно до п.14 ч.3 ст.42 цього закону саме сільський, селищний, міський голова представляє територіальну громаду, раду та її виконавчий комітет у відносинах з державними органами в тому числі з державними органами судової влади.

Разом з тим, відповідачем не додано до касаційної скарги жодних письмових доказів, які б уповноважували секретаря Чигиринської міської ради Порожню Л.В. на підписання касаційної скарги від імені відповідача.

Отже, скаржником не дотримано вищевказаних процесуальних  вимог, однак, згідно з ч.3 ст.1113 ГПК України  він  не позбавлений права повторно подати у встановленому порядку належно оформлену касаційну скаргу з усіма необхідними додатками та клопотанням про відновлення пропущеного строку, яке буде розглядатися після усунення допущених недоліків.

Враховуючи наведене та керуючись п.п.1,2 ч.1 ст.1113  Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України,

УХВАЛИВ:

          Касаційну скаргу Чигиринської міської ради на постанову Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 23.04.2008 у справі №02/257 повернути скаржнику.

Судді          :                                                                                          В.Овечкін

                                                                                                    Є.Чернов

                                                                                                    В.Цвігун

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення09.06.2008
Оприлюднено26.06.2008
Номер документу1749934
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —02/257

Постанова від 23.04.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 09.06.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Овечкін В.Е.

Ухвала від 17.03.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Зеленіна Н.І.

Рішення від 13.02.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Пащенко А.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні