Постанова
від 24.06.2011 по справі 4-2449/11
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

4-2449/11

24.06.2011 року суддя Голос іївського районного суду м. К иєва Калініченко Л.Спроку рора Фрича А.В., розглянувши по дання старшого слідчого ДПІ у Голосіївському районі м. Ки єва майора податкової міліці ї Лещенко С.В., погоджене п рокурором Голосіївського ра йону м. Києва Іванцем М. Г., про надання дозволу на розкр иття банківської таємниці кл ієнта Подільської філії ПАТ „КБ Хрещатик” (МФО 380139) в м. Києві - ТОВ ”ТВК Клондайк Груп ” (код ЄДРПОУ 36138397), -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий ДП І у Голосіївському районі м. К иєва майор податкової міліці ї Лещенко С.В. за погоджен ням з прокурором Голосіївськ ого району м. Києва звернувся до суду з поданням про наданн я дозволу на розкриття банкі вської таємниці клієнта Поді льської філії ПАТ „КБ Хрещат ик” (МФО 380139) в м. Києві - ТОВ ”ТВ К Клондайк Груп” (код ЄДРП ОУ 36138397), а саме: щодо відкриття т а функціонування банківськи х рахунків; документів щодо р уху коштів на банківських ра хунках, що мають доказове зна чення у кримінальній справі №71-00213.

Подання обґрунтовуєтьс я тим, що в провадженні слідчо го знаходиться кримінальна с права порушена відносно невс тановлених слідством осіб як і протягом 2008-2011 року, перебуваю чи на території міста Києва, д іючи за попередньою змовою, і з корисливих спонукань, з мет ою прикриття незаконної діял ьності, використовуючи паспо ртні дані малозабезпечених о сіб створили ТОВ ”ТВК Клонд айк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397) та р яд інших суб'єктів господарс ької діяльності.

В банківських установах н евстановленими особами було відкрито поточні рахунки вк азаного підприємства та укла дено договори про користуван ня системою „Клієнт-Банк”, пр и цьому невстановлені слідст вом особи отримали можливіст ь дистанційно, без відвідува ння банківської установи без посередньо, здійснювати плат ежі по вказаному рахунку. Чер ез вказаний рахунок, діючі су б' єкти господарювання неза конно переводили безготівко ві кошти в готівку під вигляд ом легальних фінансово-госпо дарських операцій з придбанн я товарів та послуг, а також зд ійснювали конвертацію кошті в в іноземну валюту, ухиляючи сь при цьому від сплати подат ків та обов' язкових зборів.

Фактично зазначене підпри ємство ніякої підприємницьк ої та фінансово-господарсько ї діяльності не здійснює, а ви користовуються в злочинних с хемах направлених на мініміз ацію податкових зобов' язан ь та надання послуг з конверт ації грошових коштів реально діючим підприємствам.

Встановлено, що невстановл еними слідством особами в По дільської філії ПАТ „КБ Хрещ атик” (МФО 380139) в м. Києві відкрит о рахунок ТОВ ”ТВК Клондайк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397) №2600347013943.

На даний рахунок надходять грошові кошти залучені внас лідок здійснення злочинної д іяльності. Зазначені кошти, щ о знаходяться на рахунку фак тично використовуються на вл асний розсуд невстановленим и особами і є джерелом погаше ння збитків завданих державі , внаслідок скоєння злочинів , що розслідуються по даній кр имінальній справі.

При цьому встановлено, що ТО В ”ТВК Клондайк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397) за адресою реєстра ції не знаходиться, встанови ти фактичне місце знаходженн я службових осіб та первинни х документів останнього не н адалось за можливе.

Єдиним способом здобути о б' єктиві докази, встановити походження грошових коштів, подальше спрямування коштів є розкриття банківської тає мниці та проведення виїмки д окументів щодо відкриття бан ківських рахунків ТОВ ”ТВК Клондайк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397) та руху коштів на них.

У зв' язку з цим виникла нео бхідність в проведенні виїмк и документів, що містять банк івську таємницю клієнта Поді льської філії ПАТ „КБ Хрещат ик” (МФО 380139) в м. Києві - ТОВ ”ТВ К Клондайк Груп” (код ЄДРП ОУ 36138397), а саме в документах щод о відкриття та функціонуванн я банківського рахунку №26003470139 43, щодо руху коштів на цьому ба нківському рахунку, які мают ь доказове значення по справ і та іншим способом її отрима ти не можливо.

Заслухавши думку слідчого , який підтримав подання, думк у прокурора, вивчивши матері али справи, вважаю, що подання є обґрунтованим і підлягає з адоволенню, оскільки, отрима ння вказаних в поданні відом остей необхідне для повного та всебічного встановлення о бставин справи та дійсно має доказове значення по даній к римінальній справі і не міст яться в інших джерелах.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 14-1, 178 КПК України, ст . 62 Закону України “Про банки т а банківську діяльність”, су д -

П О С Т А Н О В И В :

Подання задовольнити.

Дати дозвіл на розкритт я банківської таємниці в Бан ківській установі Подільськ ої філії ПАТ „КБ Хрещатик” (МФ О 380139) в м. Києві, для старшого сл ідчого ДПІ у Голосіївському районі м. Києва майора податк ової міліції Лещенка С.В., клієнта банку - ТОВ ”ТВК Кло ндайк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397) , що стосується відомосте й щодо стану рахунків клієнт а; відомості щодо операцій, як і були проведені банком на ко ристь клієнта; відомості щод о фінансово-економічного ста ну клієнта; документів щодо в ідкриття та функціонування б анківських рахунків; докумен тів щодо руху коштів на банкі вських рахунках, документів щодо отримання та використан ня кредитних та депозитних к оштів для проведення виїмки документів яка міститься у т аких документах:

- платіжних докумен тів, складених стосовно надх одження та списання коштів (р оздруківка руху грошових кош тів) по рахунку №2600347013943, який нал ежить клієнту банка - ТОВ ”ТВК Клондайк Груп” (код ЄДРПО У 36138397), на паперових та магнітни х (електронних) носіях із зазн аченням вхідного та вихідног о залишків коштів, прибутков ої та видаткової частини, при значення платежів, дати та ча су (години, хвилини та секунди ) надходження коштів на рахун ок та перерахування з нього, д окументах, на підставі яких п роведені операції, повних на зв контрагентів, які перерах ували та яким перераховані к ошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й н омери рахунків контрагентів , з якими проведені операції в період з 21.10.2008 року по 30.06.2011 року ;

- касових чеків, які бу ли складені під час видачі го тівкових коштів;

- карток зі зразкам и підпису та печатки;

- копій паспортів служ бових осіб ТОВ ”ТВК Клондай к Груп” (код ЄДРПОУ 36138397);

- відомостей про власн иків (додаток 3 до інструкції п ро порядок ідентифікації клі єнтів);

- анкет юридичної особ и (додаток2);

- заяв на відкриття пот очного рахунку;

- наказів (протоколів з агальних зборів) про признач ення на посади службових осі б ТОВ ”ТВК Клондайк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397)

- наказів про встановл ення лімітів каси;

- заяв на отримання чек ових книжок;

- заяв на замовлення го тівкових коштів;

- довіреностей на отри мання готівкових коштів;

- видаткових касових о рдерів про використання готі вки;

- договорів щодо автом атизованого обслуговування поточного рахунку з обов' я зковим зазначенням ІР-адреси з якої були зроблені сеанси з в' язку, дати, часу та номеру т елефону з якого було зроблен о дзвінок;

- документів щодо п роведення фінансового моніт орингу Подільської філії ПАТ „КБ Хрещатик” (МФО 380139) в м. Києв і банківських операцій по р озрахунках ТОВ ”ТВК Клонда йк Груп” (код ЄДРПОУ 36138397).

Постанову оголосити слу жбовим особам Подільської фі лії ПАТ „КБ Хрещатик” (МФО 380139) в м. Києві.

Постанова є обов' язковою для виконання службовими ос обами Подільської філії ПАТ „КБ Хрещатик” (МФО 380139) в м. Києві

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.06.2011
Оприлюднено12.08.2011
Номер документу17521163
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2449/11

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Михайленко А. В.

Постанова від 13.09.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

Постанова від 24.06.2011

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Калініченко Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні