Ухвала
від 01.08.2011 по справі 12/44-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСО НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"01" серпня 2011 р. Справа № 12/44-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді П інтеліної Т.Г. при секрета рі Чумаченко М.М., розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю КУА "Співдружність Ессет Мен еджмент" місцезнаходження: м . Херсон, вул. Петренка, 18, код ЄД РПОУ 33172959

до Відкритого акціонер ного товариства "Сірогозьки й комбінат хлібопродуктів" к од ЄДРПОУ 05396824, місцезнаходжен ня: Херсонська область, Нижнь осірогозський район, с.Сірог ози, вул.Миру,1

про визнання банкрутом

Представники сторін:

Від кредитора - ОСОБА_1 (дов. у справі, т.2, а.с.44)

Від боржника - ліквідатор Тетерич Н.В.- арбітражний керу ючий

ОСОБА_2 - акціонер, колишн ій працівник боржника

в с т а н о в и в:

Господарський суд Хер сонської області ухвалою ві д 03.06.2010р. (а.с.1) порушив справу п ро банкрутство боржника з а заявою кредитора.

Постановою суду від 24.03.2011р. су д визнав Відкрите акціонерне товариство "Сірогозький ком бінат хлібопродуктів" банкру том, відкрив ліквідаційну пр оцедуру строком на 3 місяці та призначив ліквідатором банк рута арбітражного керуючого Тетерич Н.В. та зобов'язав її:

- здійснити повноваження лі квідатора згідно ст.ст. 23 -34 Зак ону,

- витребувати і прийняти по акту від посадових осіб Борж ника всі документи, печатки, ш тампи, цінності, копію акту на дати суду;

- щомісяця надавати повні зв іти про виконання повноважен ь суду та комітету кредиторі в, до 24.06.2011р. надати суду звіт та л іквідаційний баланс боржник а згідно ст. 32 Закону.

- надати суду до 25.04.2011р. докази оскарження договорів укладе них боржником щодо відчуженн я майна.

До суду надійшов звіт лікві датора про здіснення повнова жень з клопотанням продовжит и строк ліквідаційної процед ури та повноваження ліквідат ора строком на 4 місяці. Аналог ічне клопотання надійшло до суду від голови комітету кре диторів ТОВ "КУА"Ессет Менедж мент".

Відповідно до звіту ліквід атора, на виконання вимоги по станови суду ліквідатором на дано докази оскарження догов орів укладених з боржником щ одо відчуження майна. Ліквід атор звернувся до господарсь кого суду Херсонської област і з відповідними позовними з аявами щодо визнання договор ів недійсними. Позовні заяви ліквідатора повернуті госпо дарським судом Херсонської о бласті без розгляду.

В ході ліквідаційної проце дури ліквідатором виявлено т а включено до ліквідаційної маси банкрута цінні папери - п рості векселя емітента ВАТ " Н ВО " Композитних матеріалів" у кількості 3 штуки на загальну балансову вартість 12200000,00грн., я кі належать боржнику на підс таві договору купівлі - прода жу від 07.03.2008 року та акту прийом у передачі.

Для розгляду документів, що надійшли призначено судове засідання.

Відповідно до частини 2 ст.22 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", строк ліквідаційної про цедури не може перевищувати 12 місяців, строк може бути про довжений на 6 місяців, тобто, л іквідаційна процедура може тривати 18 місяців.

Відповідно до ст. 40 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", госпо дарський суд припиняє провад ження у справах про банкрутс тво, якщо :

1) боржник не включений до Єд иного державного реєстру під приємств та організацій Укра їни або до Реєстру суб'єктів п ідприємницької діяльності ;

2) подано заяву про визнання банкрутом ліквідованої або реорганізованої (крім реорга нізації у формі перетворен н я) юридичної особи;

3) у провадженні господарськ ого суду є справа про бан крут ство того ж боржника;

4) затверджено звіт керуючог о санацією боржника в по рядк у, передбаченому цим Законом ;

5) затверджено мирову угоду;

6) затверджено звіт ліквідат ора в порядку, передбачено му статтею 32 цього Закону;

7) боржник виконав усі зобов 'язання перед кредиторами;

8) кредитори не висунули вим ог до боржника після по рушен ня провадження у справі про б анкрутство за заявою боржник а.

Провадження у справах про б анкрутство може бути при пин ено у випадках, передбачених пунктами 1, 2 та 5 части ни першо ї цієї статті, на всіх стадіях провадження у справі про бан крутство, тобто як до, так і пі сля визнання боржни ка банкр утом; у випадках, передбачени х пунктами 3, 4, 7 і 8, - лише до виз нання боржника банкрутом, а у випадку, передбаченому пунк том 6, - лише після визнання бо рж ника банкрутом.

Отже, у даній справі провадж ення має бути припинене лише із затвердженням звіту лі квідатора в порядку, передба чено му статтею 32 цього Закону ; або у разі затвердження мир ової угоди.

З урахуванням того, що затве рдити ліквідаційний баланс н еможливо без завершення про дажу майна банкрута, суд вва жає можливим продовжити лік відаційну процедуру .

Клопотання узгоджується з положеннями ст.ст. 22, 40 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», суд ом задовольняється.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 86 Господарськ ого процесуального кодексу України, ст.ст. 3-1, 22 - 34 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд -

у х в а л и в:

1. Продовжити строк лікв ідаційної процедури і повнов ажень ліквідатора арбітраж ного керуючого Тетерич Н.В . до 01 грудня 2011 року.

2. Зобов'язати ліквідатора Тетерич Н.В. в строк до 10 гру дня 2011 року надати до суду пов ний звіт та всі документи згі дно ст. 32 Закону.

3. Ухвалу надіслати: кредито рам, боржнику, ліквідатору Т етерич Н.В., державному реєстр атору Нижньосірогозької РДА .

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення01.08.2011
Оприлюднено12.08.2011
Номер документу17560406
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/44-б-10

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні