Ухвала
від 25.01.2012 по справі 12/44-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"25" січня 2012 р. С права № 12/44-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секрета рі Чумаченко М.М., розглянувши справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальніст ю КУА "Співдружність Ессет Ме неджмент" місцезнаходження м . Херсон, вул. Петренка, 18, ідент . код 33172959

до: Відкритого акціонер ного товариства "Сірогозький комбінат хлібопродуктів" ід ент. код 05396824, місцезнаходження : Херсонська область Нижньос ірогозський район, с.Сірогоз и, вул.Миру,1

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: - ОСОБА_1, д овір. в справі

від боржника - ліквідатор Те терич Н.В.

в с т а н о в и в:

Постановою господарс ького суду Херсонської облас ті від 24.06.2010р. Відкрите акціоне рне товариство "Сірогозький комбінат хлібопродуктів" виз нано банкрутом, відкрито лік відаційну процедуру та призн ачено ліквідатором арбітраж ного керуючого Тетерич Н.В.

За клопотанням комітету кр едиторів ухвалами суду було продовжено строк ліквідаці йної процедури банкрута для здіснення ліквідатором лікв ідаційної процедури.

До суду супровідним листом надійшов звіт ліквідатора з клопотанням затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс боржника та припини ти провадження у справі.

Ухвалою суду від 23.12.2011р. суд пр изначив судове засідання для розгляду звіту ліквідатора. У судове засідання представ ники кредиторів не прибули, п ро причини неявки суду не пов ідомили. До суду надійшло кло потання від ліквідатора борж ника арбітражного керуючого Тетерич Н.В. про відкладення р озгляду справи у зв'язку з від рядженням. Суд задовольнив к лопотання ліквідатора та від клав розгляд справи.

У судовому засіданні предс тавники кредиторів підтрима ли клопотання ліквідатора по р затвердження звіту та прип инення провадження у справі.

Відсутність представників кредиторів у судовому засід анні не перешкоджає розгляду справи, оскільки матеріалів справи достатньо для цього з а умови їх відсутності. Лікві датором надано протокол засі дання комітету кредиторів з затвердженням звіту ліквіда тора.

Постановою суду від 24.06.2010р. су д зобов'язав ліквідатора над ати суду до докази оскарженн я договорів укладених боржни ком щодо відчуження майна. Лі квідатором надано докази оск арження договорів укладених з боржником щодо відчуження майна. Ліквідатор звернувся до господарського суду Херс онської області з відповідни ми позовними заявами щодо ви знання договорів недійсними . Позовні заяви ліквідатора п овернуті господарським судо м Херсонської області без ро згляду.

Ліквідатором надано прото кол засідання комітету креди торів № 2 від 17.05.2011р. відповідно д о якого, комітетом кредиторі в прийнято рішення, що зверта тись до суду щодо оскарження договорів укладених боржник ом є недоцільним.

Відповідно ст.ст. 23, 25 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або визнання його банкрутом" та постанови суду від 24.03.2011р. лікві датор подав до газети "Голос У країни" оголошення про визна ння ВАТ "Сірогозький КХП" банк рутом та відкриття ліквідаці йної процедури, для виявленн я можливих кредиторів.

Ліквідатором по акту прийо му - передачі прийнято від кер івника банкрута документи та печатку підприємства.

Від ВДВС Іванівського РУЮ н а ліквідаційний рахунок банк рута надійшла сума в розмірі 8703,56 грн., яка знаходиться на роз рахунковому рахунку банкрут а в ХВ ЦФ ПАТ «Кредобанк». Дані кошти направлені ліквідатор ам на повне погашення грошов их вимог іванівської міжрайо нної виконавчої дирекції Хер сонського обласного відділе ння Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності, а решту суми, пі сля утримання банківських ви трат, направлено на часткове задоволення вимог ТОВ «КУА « Співдружність Ессет Менеджм ент».

Для виявлення майнових акт ивів банкрута ліквідатором н аправлено запити у відповідн і державні органи та отриман о відповіді: від інспекції де ржтехнагляду про відсутніст ь зареєстрованої за боржнико м сільгосптехніки, від Геніч еського ДБТІ про відсутність права власності на нерухоме майно.

Відділ Держкомзему у Нижн ьосірогозькому районі Херсо нської області повідомив, що станом на 10 жовтня 2011 року на те риторії Нижньосірогозького району на праві власності та на праві користування земел ьних ділянок у ВАТ «Сірогозь кий КХП»не зареєстровано.

Також ліквідатором надано копію акту прийому - передачі документів банкрута до архі ву.

Ліквідатором в ході ліквід аційної процедури виявлено т а включено до ліквідаційної маси банкрута року цінні пап ери - прості векселя емітента ВАТ «НВО «Композитних матер іалів" у кількості 3 шт., які нал ежать боржнику на підставі д оговору купівлі-продажу від 07.03.2008 року та акту прийому-перед ачі.

Рішенням комітету кредит орів № 3 від 30 червня 2011 року вирі шено надати дозвіл ліквідато ру на публікацію в засобах ма сової інформації оголошення про проведення конкурсу на о цінку цінних паперів простих векселя емітента ВАТ «НВО «К омпозитних матеріалів" у кіл ькості 3 шт.

Ліквідатором подано до газ ети «Наддніпрянська правда" оголошення про проведення ко нкурсу на оцінку цінних папе рів простих векселя емітента ВАТ «НВО «Композитних матер іалів" у кількості 3 шт. , оголош ення опубліковане 02 вересня 20 11 року. Протягом 5 днів на адрес у ліквідатора надійшло дві з аявки від ТОВ «Херсонський н ауково-дослідний інститут су дових експертиз" та ПП «ПКФ «Е ксперт»

Рішенням комітету кредито рів № 4 від 12.09.2011 року визнано ТОВ «Херсонський науково-дослід ний інститут судових експерт из" переможцем конкурсу з від бору суб'єктів оціночної дія льності на оцінку цінних пап ерів простих векселя емітент а ВАТ «НВО «Композитних мате ріалів" у кількості 3 шт.

12 вересня 2011 року між ВАТ Сіро гозький КХП»та ТОВ «Херсонсь кий науково-дослідний інстит ут судових експертиз" укладе но договір на проведення екс пертної оцінки цінних папері в простих векселів емітента ВАТ «НВО «Композитних матері алів" у кількості 3 шт. та встан овлено вартість послуг з оці нки майна становить.

Рішенням комітету кредито рів № 5 від 25.10.2011 року погоджено з віт про вартість майна та вир ішено здійснити реалізацію м айна банкрута через конкурс.

Рішенням конкурсної коміс ії від 08.11.2011 року визначено, що п ереможцем конкурсу на придба ння векселю емітента ВАТ «НП О «Композитних матеріалів" с тає ТОВ «ГК «Содружество».

09 листопада 2011 року між ВАТ »С ірогозький КХП»та ТОВ «Нафта -Інвест»укладено договір до ручення на укладення догово ру купівлі-продажу цінних па перів з переможцем конкурсу.

10 листопада 2011 року між ТОВ «Н афта Інвест», ВАТ «Сірогозьк ий КХП (Продавець) та ТОВ «ГК « Содружество»укладено догов ір купівлі-продажу цінних па перів ВАТ «НПО «Композитних матеріалів».

Покупець згідно умов догов ору в повному об'ємі перераху вав на основний ліквідаційни й рахунок ВАТ «Сірогозький К ХП»грошові кошти за цінні па пери.

В ході здійснення ліквідац ійної процедури ліквідаторо м було здійснено оцінку майн а банкрута та його продаж. Кош ти отримані від продажу майн а направлені ліквідатором за погодженням з комітетом кре диторів протокол № 6 від 14.11.2011 на погашення вимог четвертої ч ерги, на відшкодування лікві датору витрат понесені у лік відаційній процедурі, нотарі альні послуги, послуги БТІ, ви трати на публікацію оголошен ня в газеті «Наддніпрянська правда», комісійна винагород а «Нафта-Інвест», згідно дого вору доручення від 09.11.2011 року, п ослуги оцінювача, винагороду ліквідатору, на погашення ви трат щодо виготовлення архів них коробок.

З матеріалів справи та звіт у ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом п орядку ліквідаційну процеду ру банкрута, в ході якої сформ овано ліквідаційну масу, про ведено його оцінку та реаліз ацію. Кошти, отримані від прод ажу активів ліквідатором вик ористані на погашення кредит орської заборгованості, відш кодування витрат арбітражно го керуючого з проведення лі квідаційної процедури, оцінк у майна, його продаж та винаго роду ліквідатора.

Враховуючи вищенаведене, л іквідатором банкрута були вж иті всі можливі заходи по вия вленню майна банкрута та вір огідних кредиторів.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів може винести ухвалу п ро затвердження звіту та лік відаційного балансу.

Ліквідатор зобов'язаний та кож повідомити державний орг ан з питань банкрутства про з авершення ліквідаційної пр оцедури.

Згідно статті 34 Закону Укр аїни “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом ”, лік відатор забезпечує належне о формлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, до кументів банкрута протягом л іквідаційної процедури, зобо в'язаний забезпечити збереже ння архівних документів банк рута і за погодженням із спец іально уповноваженим центра льним органом виконавчої вла ди у сфері архівної справи і діловодства або уповноваже ною нею архівною установою, в изначити місце їх подальшог о зберігання.

Ліквідатор надав докази з авершення ліквідаційної про цедури - звіт про виконання повноважень, ліквідаційний б аланс боржника, з клопотання м надані документи затвердит и, провадження по справі при пинити.

У урахуванням думки кредит орів суд приходить до виснов ку, що звіт ліквідатора підля гає затвердженню, проваджен ня по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене т а керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст. ст. 86 Господарського про цесуального кодексу Украї ни, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та л іквідаційний баланс Відкрит ого акціонерного товариства "Сірогозький комбінат хлібо продуктів" ідент. код 05396824, місце знаходження: Херсонська обл асть Нижньосірогозський рай он, с.Сірогози, вул.Миру,1 затве рдити.

2.Юридичну особу банкрута - В ідкрите акціонерне товарист во "Сірогозький комбінат хлі бопродуктів", ідент. номер №053968 24 ліквідувати та виключити з Є диного державного реєстру пі дприємств і організацій Укра їни.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відс утністю майна, вважаються по гашеними.

4. Провадження у справі при пинити.

5. Ухвалу надіслати : кредит орам, боржнику, ліквідатору Тетерич Н.В., державному реєст ратору Нижньосірогозької РД А, відділу з питань банкрутст ва Головного управління юсти ції Херсонської області, Хер сонському облстатуправлінн ю.

Суддя Т.Г. Пінтелін а

Дата ухвалення рішення25.01.2012
Оприлюднено08.02.2012
Номер документу21275637
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/44-б-10

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні