Ухвала
від 08.08.2011 по справі 2а/2470/1824/11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



У Х В А Л А

про відкриття скороченого провадження в адміністратив ній справі

08 серпня 2011 р. м. Чернівці Справ а №2а/2470/1824/11

Суддя Чернівецького окру жного адміністративного суд у Огородник А.П., розглянувши а дміністративний позов Новос елицької міжрайонної держав ної податкової інспекції

до Спільного українсько -молдавського приватного під приємства "Давс"

про припинення юридичн ої особи,-

встановив:

До суду 05.08.11р. надійшла поз овна заява Новоселицької між районної державної податков ої інспекції з проханням про припинення юридичної особи - Спільного українсько-молда вського приватного підприєм ства "Давс", < Примітка >

При підготовці справи до с удового розгляду вивчені мат еріали справи та проаналізов ано законодавство, що регулю є спірні відносини.

Позивач обґрунтовує свої п озовні вимоги Податковим ко дексом України (ПКУ) та Законо м України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб підприємців".

Згідно пункту 3 статті 10 Зако ну України "Про державну пода ткову службу в Україні" держа вні податкові інспекції в ра йонах, містах без районного п оділу, районах у містах, міжра йонні та об'єднані спеціаліз овані державні податкові інс пекції контролюють своєчасн ість подання платниками пода тків бухгалтерських звітів і балансів, податкових деклар ацій, розрахунків та інших до кументів, пов'язаних з обчисл енням податків, інших платеж ів. Відповідно до п.п. 20.1.12. ПКУ ор гани державної податкової сл ужби у випадках, встановлени х законом, мають право зверта тися до суду щодо припинення юридичної особи та підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнан ня недійсними установчих (за сновницьких) документів суб' єктів господарювання.< Текст >

Аналіз зазначених норм зак онодавства свідчить, що пози вач, звернувшись до суду з поз овом, реалізує свої владні уп равлінські функції та відпов ідно п. 7 ст. 3 КАСУ виступає як с уб"єкт владних повноважень. О бставини, зазначені в позові , вказують на наявність публі чно-правового спору. Юрисдик ція адміністративних судів п оширюється на спори за зверн енням суб'єкта владних повно важень у випадках, встановле них законом (ст. 6, п. 5 ч.2 ст. 17, ч. 4 ст . 50 КАС України). Відповідно до ч.2 ст. 18 КАС України дана справ а підсудна Чернівецькому окружному адміністративном у суду. Вказана позовна заява подана згідно із ст. 104 КАС Укра їни та відповідає вимогам ст .ст. 105, 106 КАС України. Підстави д ля повернення позовної заяви чи відмови у відкритті прова дження у справі відсутні.

Відповідно до статті 183-2 КА С України ця адміністративна справа може бути розглянута в порядку скороченого прова дження.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 6,17, 18, 23, 107, 110 КАС Укр аїни, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Відкрити скорочене про вадження в адміністративній справі, яка буде розглядатис ь суддею Огородником А.П. одно особово з особливостями, виз наченими ст. 183-2 КАС України, бе з проведення судового засіда ння та виклику осіб.

2. Встановити строк поданн я заперечення на позов - десят ь днів з дня одержання цієї ух вали.

3. Встановити порядок поданн я заперечення проти позову т а доказів на обґрунтування ц их заперечень або заяви про в изнання позову - шляхом безпо середньої подачі до канцеляр ії суду.

4. У випадку неподання відпо відачем заперечення або заяв и про визнання позову протяг ом строку зазначеного в п.2 ціє ї ухвали справа буде розглян ута за наявними у ній матеріа лами.

7. Копію ухвали про відкрит тя скороченого провадження в адміністративній справі нев ідкладно направити сторонам .

Відповідно до ст.ст. 51,136 КАС Ук раїни Відповідач має право в изнати адміністративний поз ов повністю або частково, под ати заперечення проти позову .

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення і о скарженню не підлягає.

Суддя А.П. Огородник

< Текст >

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.08.2011
Оприлюднено16.08.2011
Номер документу17705297
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2470/1824/11

Постанова від 23.09.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Огородник Анатолій Петрович

Ухвала від 08.08.2011

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Огородник Анатолій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні