Ухвала
від 18.07.2011 по справі 27/134б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПІДГОТОВ ЧОГО ЗАСІДАННЯ

18.07.11 р. Справ а № 27/134б

за заявою кредитора (заяв ника) Товариства з обмеженою відповідальністю „АВТО-ГАЗ- СЕРВИС 2007” м.Донецьк

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „К ОМПАНІЯ „СПЕЦ-АВТО” м.Донець к

про банкрутство

арбітражний керуючий Голо бородько С.О.

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін: від кр едитора - не з' явився

від б оржника - не з' явився

розпорядн ик майна - Голобородько С.О.

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 06.07.11р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю „КОМПАНІЯ „СПЕЦ-АВТО” м.Донецьк, введен ий мораторій на задоволення вимог кредиторів, введена пр оцедура розпорядження майно м боржника строком на 4 місяці до 06.11.11р., розпорядником майна п ризначений арбітражний керу ючий Голобородько С.О., розгля д справи призначений в судов ому засіданні на 18.07.11р.

18.07.11р. кредитор надав суду дов ідку ВДВС про хід виконавчог о провадження, довідку з ЄДР с тосовно боржника та лист без номера і дати, в якому просив розглянути заяву про порушен ня справи про банкрутство бе з участі представника кредит ора в судовому засіданні.

Боржник відзив на заяву про порушення справи та інші вит ребувані судом документи не надав, свого представника в с удове засідання не направив. Про дату та час розгляду спра ви боржника було повідомлено належним чином (рекомендова ним листом з повідомленням).

В силу п.12 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” відсутніст ь відзиву боржника не зупиня є провадження у справі.

У зв' язку з викладеним спр ава розглянута за наявними в ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

Розглянувши в судовому зас іданні 18.07.11р. заяву про порушен ня справи про банкрутство та інші матеріали справи, суд вс тановив:

Ініціюючий кредитор - ТОВ „АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007” м.Донецьк в заяві про порушення справи про банкрутство посилається на наявність заборгованості боржника - Товариства з обм еженою відповідальністю „КО МПАНІЯ „СПЕЦ-АВТО” м.Донецьк в сумі 333514,52грн., що підтверджує ться простим векселем, проте стом про неоплату векселя, ви конавчим написом нотаріуса т а постановою ВДВС Київського районного управління юстиці ї у м.Донецьку про відкриття в иконавчого провадження.

Як встановлено в судовому з асіданні, боржником - Товар иством з обмеженою відповіда льністю „КОМПАНІЯ „СПЕЦ-АВТО ” в рахунок погашення заборг ованості 28.01.11р. був виданий кре дитору - ТОВ „АВТО-ГАЗ-СЕРВИ С 2007” м.Донецьк простий вексел ь серії АА №2025728 на суму 333514,52грн.

Згідно п.1 ст.14 Закону Україн и „Про цінні папери та фондов ий ринок” вексель - цінний пап ір, який посвідчує безумовне грошове зобов'язання вексел едавця або його наказ третій особі сплатити після настан ня строку платежу визначену суму власнику векселя (вексе ледержателю).

Уніфікованим законом про п ереказні векселі та прості в екселі, запровадженим Женевс ькою конвенцією 1930 року, перед бачено, що простий вексель мі стить безумовне зобов' язан ня сплатити визначену суму г рошей.

В силу статей 34 та 77 Уніфіков аного закону про переказні в екселі та прості векселі век сель строком за пред'явлення м підлягає оплаті при його пр ед'явленні.

Вексель був пред' явлений боржнику до сплати 28.02.11р., що пі дтверджено підписаним сторо нами актом пред' явлення век селю до погашення від 28.02.11р.

Враховуючи непроведення о плати за векселем, приватним нотаріусом Донецького міськ ого нотаріального округу О СОБА_1. 06.06.11р. здійснений акт пр о протест про неоплату вказа ного векселя, а також вчинено виконавчий напис №2906, яким зап ропоновано стягнути з вексел едавця ТОВ „КОМПАНІЯ „СПЕЦ-А ВТО” м.Донецьк на користь ТОВ „АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007” м.Донецьк плату в розмірі 333514,52грн., а тако ж витрати, пов' язані з вчине нням цього виконавчого напис у в сумі 1800грн., всього 335314,52грн.

22.06.11р. Відділом державної вик онавчої служби Київського ра йонного управління юстиції у м.Донецьку відкрито виконав че провадження з примусового виконання виконавчого напис у №2906, виданого 06.06.11р., про стягне ння з ТОВ „КОМПАНІЯ „СПЕЦ-АВТ О” м.Донецьк на користь ТОВ „А ВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007” м.Донецьк бо ргу в сумі 335314,52грн, що підтвердж ується наданою суду постанов ою про відкриття виконавчого провадження від 22.06.11р.

Листом від 18.07.11р. №8-667/11 ВДВС Киї вського районного управлінн я юстиції у м.Донецьку підтве рдило факт знаходження на ви конанні виконавчого напису № 2906, виданого 06.06.11р.

Згідно п.3 ст.6 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” справа про банкрутство порушується гос подарським судом, якщо безсп ірні вимоги кредитора (креди торів) до боржника сукупно ск ладають не менше трьохсот мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Зако ном.

В силу п.11 ст.11 вказаного Зако ну за результатами розгляду заяви кредитора та відзиву б оржника у підготовчому засід анні виноситься ухвала, в які й визначається розмір вимог кредитора, який подав заяву п ро порушення справи про банк рутство.

Статтю 1 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” встановлено, що кредитор - це юридична або ф ізична особа, яка має у встано вленому порядку підтверджен і документами вимоги щодо гр ошових зобов'язань до боржни ка, боржник - це суб'єкт підпр иємницької діяльності, неспр оможний виконати свої грошов і зобов'язання перед кредито рами протягом трьох місяців після настання встановленог о строку їх сплати.

Відповідно до вказаної ста тті закону: грошове зобов'яза ння - це зобов'язання боржника заплатити кредитору певну г рошову суму відповідно до ци вільно-правового договору та на інших підставах, передбач ених цивільним законодавств ом України; безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредитор ів, визнані боржником, інші ви моги кредиторів, підтверджен і виконавчими документами чи розрахунковими документами , за якими відповідно до закон одавства здійснюється списа ння коштів з рахунків боржни ка.

Наявність безспірних грош ових зобов' язань перед кред итором в сумі 333514,52грн., що зазна чена останнім в заяві про пор ушення справи про банкрутств о, підтверджена наданими суд у документами.

В силу п.31 постанови Пленуму Верховного Суду України №15 ві д 18.12.09р. „Про судову практику в с правах про банкрутство” терм іном з якого має обчислювати ся мінімальний тримісячний с трок прострочення боржником виконання свого зобов' язан ня, є момент у часі, з настання м якого це зобов' язання мал о бути виконано боржником зг ідно з вказівками закону або договору; строк виконання ци вільних зобов' язань взагал і і грошових зокрема визнача ється за правилами, встановл еними ст.530 Цивільного кодексу України.

З огляду на зазначене, забо ргованість ТОВ „КОМПАНІЯ „СП ЕЦ-АВТО” м.Донецьк за векселе м в сумі 333514,52грн. є такою, що не за доволена боржником протягом трьох місяців після встанов леного строку для її погашен ня. Безспірні вимоги кредито ра до боржника з основного бо ргу складають більше 300 мініма льних заробітних плат.

Таким чином, суд вважає за н еобхідне визнати за результа тами підготовчого засідання вимоги ініціюючого кредитор а в сумі 333514,52грн. (основний борг ).

За результатами підготовч ого засідання, керуючись ст.1, п.1 ст.5, п.3 ст.6, ст.11 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, ст.ст. 4-1, 43, 75, 86 Г ПК України, господарський су д

У Х В А Л И В:

Зобов' язати кредитор а (заявника) - ТОВ „АВТО-ГАЗ-С ЕРВИС 2007” м.Донецьк у десятиде нний строк за його рахунок по дати до офіційного друковано го органу Верховної Ради Укр аїни чи Кабінету Міністрів У країни оголошення про поруше ння справи №27/134Б про банкрутст во Товариства з обмеженою ві дповідальністю „КОМПАНІЯ „С ПЕЦ-АВТО” м.Донецьк, в якому по винно міститися:

повне найменування боржни ка, його поштова адреса;

банківські реквізити;

найменування та адреса гос подарського суду;

номер справи, дату порушенн я справи, дату введення морат орію;

відомості про розпорядник а майна.

У тижневий термін після под ачі такого оголошення кредит ору подати до суду докази нал ежного виконання вищевказан их вимог (пл. доручення, рахуно к і т.п.). Невиконання такої вим оги дає право господарському суду залишити заяву про пору шення справи про банкрутство без розгляду.

Визнати вимоги ініціюючог о кредитора - ТОВ „АВТО-ГАЗ-СЕР ВИС 2007” м.Донецьк до боржника в сумі 333514,52грн. (основний борг).

Встановити дату складання реєстру вимог кредиторів - 19.09.2011р.

Встановити дату по переднього засідання суду на 22.09.11 о 10:50 .

Дата проведення перших заг альних зборів кредиторів та дата засідання суду щодо вве дення подальшої процедури у справі про банкрутство будут ь визначені ухвалою суду за р езультатами попереднього за сідання.

Явка розпорядника майна, пр едставника кредитора та борж ника в судове засідання обов ' язкова.

Суддя Тарапата С.С.

< Текст >

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст >

господарському суду Донец ької області - < Текст >

кредитору - < Текст >

боржнику - < Текст >

< Текст >

Дата ухвалення рішення18.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17846253
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство арбітражний керуючий Голо бородько С.О.

Судовий реєстр по справі —27/134б

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 02.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 31.07.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні