Ухвала
від 31.07.2015 по справі 27/134б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Леніна, 5

У Х В А Л А

31.07.2015р. Справа № 27/134б

Суддя господарського суду Донецької області Тарапата С.С.

розглянувши клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Скалянського В.В. №58 від 06.07.15р. про поновлення справи №27/134б про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», с.Сидорове, Слов'янський район Донецької області та продовження повноважень ліквідатора стоком на 2 місяці

В С Т А Н О В И В:

Розпорядженням голови Вищого господарського суду України №21р від 24.04.15р. відповідно до частини першої статті 3 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", Указу Президента України від 12.11.14р. № 868/2014 "Про внесення змін до мережі господарських судів України" та на підставі подання Державної судової адміністрації України від 22.04.15р. № 8-8141/15 про можливість відновлення роботи господарського суду Донецької області відновлено роботу господарського суду Донецької області з 27.04.15р. за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 5.

15.07.15р. до господарського суду надійшло клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Скалянського В.В. №58 від 06.07.15р. з додатками, в якому останній просить суд поновити справу №27/134б про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», с.Сидорове, Слов'янський район Донецької області та продовжити повноваження ліквідатора строком на 2 місяці. Вказане клопотання подано до суду з посиланням на п.7.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2).

На підставі даних, вміщених в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, встановлено, що справа №27/134б про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», с.Сидорове, Слов'янський район Донецької області зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду та по даній справі триває ліквідаційна процедура. Однак у зв'язку з проведенням на території міста Донецька антитерористичної операції матеріали справи №27/134б втрачені.

Відповідно до постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2) втрачена (у тому числі частково) справа може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду, а також зазначеним господарським судом з своєї ініціативи (п.7.2).

Заява про відновлення втраченої справи про банкрутство або окремих її матеріалів подається до господарського суду, який припинив провадження у справі або у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, незалежно від судової процедури, яка застосовується до боржника (п.7.2).

Згідно п.п.7.3, 7.4 вищевказаної постанови пленуму у відповідній заяві має бути зазначено:

а) про відновлення якої справи або частини справи просить заявник та мета такого відновлення;

б) які юридичні чи фізичні особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб);

в) ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки фізичної особи-платника податків за його наявності, - якщо відповідні дані відомі заявникові;

г) засоби зв'язку осіб, які брали участь у судовому процесі (телефон, факс, засоби електронного зв'язку тощо), - якщо вони відомі заявникові;

ґ) наявні у заявника відомості щодо: обставин втрати справи; місцезнаходження (в тому числі можливого) копій матеріалів справи або даних стосовно таких копій.

До заяви про відновлення справи додаються документи або їх копії, що збереглися у заявника або у справі (навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку), і докази надіслання копій заяви іншим відомим заявникові учасникам судового процесу, а за неможливості такого надіслання в заяві має бути зазначено і обґрунтовано поважну причину (причини), з якої відповідну копію неможливо надіслати.

При цьому господарський суд може на підставі статті 30 ГПК викликати для дачі пояснень посадових осіб та інших працівників підприємств, установ, організацій державних та інших органів і/або зобов'язати зазначених осіб подати відповідні пояснення в письмовій формі. За необхідності господарський суд вчиняє також дії, зазначені в пунктах 3 - 7 статті 65 ГПК, або витребовує необхідні документи і матеріали в порядку, передбаченому статтею 38 названого Кодексу.

Розгляд заяви про відновлення справи здійснюється за правилами ГПК з урахуванням особливостей, зазначених у цьому пункті.

Суд зауважує, що статтею 79 Господарського процесуального кодексу України передбачено поновлення провадження у справі, приписами п.7.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2) передбачено відновлення втраченої справи.

З огляду на зазначене суд визнає за необхідне призначити розгляд поданого клопотання в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", ст.ст.4-1, 30, 86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Розгляд клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Скалянського В.В. №58 від 06.07.15р. призначити в судовому засіданні на 13.10.15р. о 10:45 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області за адресою: м.Харків, пр. Леніна, 5, каб. 105.

Зобов'язати ліквідатора - арбітражного керуючого Скалянського В.В. до дати судового засідання уточнити заявлені в клопотанні вимоги з посиланням на чинне законодавство; надати суду належним чином засвідчені докази надіслання копії клопотання №58 від 06.07.15р. з додатками іншим учасникам судового процессу; документи або їх копії, що подавалися в межах справи про банкрутсво; реєстр вимог кредиторів; відомості щодо місцезнаходження або можливого місцезнаходження копій матеріалів справи або даних стосовно таких копій.

Зобов'язати ініціюючого кредитора - УПФУ в Слов'янському районі Донецької області до дати судового засідання надати суду документи або їх копії, що збереглися у кредитора (навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку); відомості щодо місцезнаходження або можливого місцезнаходження копій матеріалів справи або даних стосовно таких копій.

Примірники даної ухвали надіслати заявнику, ліквідатору, відомим кредиторам, відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Донецькій області.

Явка в судове засідання уповноважених представників учасників процесу обов'язкова.

Суддя С.С. Тарапата

Дата ухвалення рішення31.07.2015
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47892970
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», с.Сидорове, Слов'янський район Донецької області та продовження повноважень ліквідатора стоком на 2 місяці

Судовий реєстр по справі —27/134б

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 06.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 02.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 31.07.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні