Ухвала
від 08.08.2011 по справі 23/5009/2631/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

08.08.11 Справа № 23/5009/2631 /11

Суддя Шевченко Т.М.

Господарський суд у с кладі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

за участю:

від кредитора та ліквідато ра - ОСОБА_1, довіреність №6947 від 11.10.2010р.;

від банкрута - не з' яв ився;

Від ДПІ у Ленінському район і м. Дніпропетровська - не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні клопотанн я Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. Д ніпропетровська про зобов' язання ліквідатора надати до кументи фінансово-господарс ької діяльності і бухгалтерс ького обліку ТОВ «НПК «РЕСУР СПРОМ»за період його діяльно сті у справі № 23/5009/2631/11

за заявою кредитора - П риватного підприємства «АРТ ПЛЮС»(49000, м. Дніпропетровськ, в ул. Рогальова, буд. 21, ідент. код юридичної особи 13440232)

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «НПК «РЕСУРСПРОМ»(69069, м. За поріжжя, вул. Каховська, буд.37, і дент. код юридичної особи 37148631)

про визнання банкрутом ,

ліквідатор - Приватне пі дприємство «АРТ ПЛЮС»(49000, м. Дн іпропетровськ, вул. Рогальов а, буд. 21, ідент. код юридичної о соби 13440232),

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарсь кого суду Запорізької област і від 30.05.2011 р. у справі № 23/5009/2631/11 Това риство з обмеженою відповіда льністю «НПК «РЕСУРСПРОМ»(м. Запоріжжя) визнано банкруто м відповідно до положень ст.. 5 2 Закону про банкрутство, відк рито ліквідаційну процедуру , ліквідатором банкрута приз начено ПП «АРТ ПЛЮС», зобов' язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згід но із Законом України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом»та за результатам и проведеної роботи подати д о господарського суду звіт п ро свою діяльність та ліквід аційний баланс для затвердже ння у строк до 30.10.2011 р. Також зобо в' язано ліквідатора відпов ідно до приписів статті 23 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” здійснити у п' ятиденний с трок опублікування в офіційн их друкованих органах відомо стей про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури. Примірник газети із оголошенням надати суду у строк до 20.06.2011 р.

11.07.2011 р. до суду надійшло клопо тання від ДПІ у Ленінському р айоні м. Дніпропетровська пр о залучення до матеріалів сп рави доданих до клопотання д окументів, про зобов' язання ліквідатора надати ДПІ у Лен інському районі м. Дніпропет ровська документи фінансово -господарської діяльності і бухгалтерського обліку банк рута ТОВ «НПК «Ресурспром»за період його діяльності, а так ож про врахування при прийня тті рішення про ліквідацію б анкрута необхідності наданн я ДПІ у Ленінському районі м. Д ніпропетровська часу для про ведення позапланової переві рки ТОВ «НПК «Ресурспром».

Надіслані Державною подат ковою інспекцією у Ленінсько му районі м. Дніпропетровськ а документи, що підтверджуют ь подання до вказаної податк ової інспекції у 2011 році боржн иком податкової звітності з а 1 квартал 2011 р. та квітень-черв ень 2011 року, долучено до матері алів справи.

Разом з тим, згідно з Витяго м з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців ТОВ «НП К «Ресурспром»01.07.2010 р. зареєстр ований за місцезнаходженням : м. Запоріжжя, Ленінський райо н, вул. Каховська, буд. 37, та захо диться в стані припинення пі дприємницької діяльності.

Ухвалою суду від 25.07.2011 р. призн ачено судове засідання для р озгляду даного клопотання на 08.08.2011 р.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Заявник клопотання (ДПІ у Ле нінському районі м. Дніпропе тровська) своїм процесуальни м правом на участь в судовому засіданні не скористався, по вноваженого представника в с удове засідання не направив.

В судовому засіданні 08.08.2011 р. п редставник ліквідатора пояс нив, що грошові вимоги ДПІ у Ле нінському районі м. Дніпропе тровська визнані ліквідатор ом та включені до реєстру вим ог кредиторів, а також зазнач ив, що з приводу подання докум ентів фінансово-господарськ ої діяльності та бухгалтерсь кого обліку ним було надано п исьмову відповідь ДПІ у Лені нському районі м. Дніпропетр овська, в якій зазначено про н еможливість надання цих доку ментів, у зв' язку з їх відсут ністю у ліквідатора.

Вислухавши пояснення лікв ідатора з приводу заявленого клопотання, розглянувши мат еріали справи, дослідивши но рми чинного законодавства та враховуючи інформацію Держа вної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запорі жжя про те, що боржник - ТОВ «Н ВП «Ресурспром», ідентифікац ійний код юридичної особи 37148631 , не звітує до податкової інсп екції у Ленінському районі м . Запоріжжя починаючи з липня 2010 року (довідка ДПІ, вих. № 8642 /10/28-14 2/4 від 30 травня 2011 р., а.с.26), суд вваж ає за необхідне судове засід ання з розгляду клопотання Д ПІ у Ленінському районі м. Дні пропетровська відкласти з ме тою витребування у податкови х інспекцій додаткових докум ентів, з' ясування нормативн о обґрунтованих підстав заяв леного ДПІ У Ленінському рай оні м. Дніпропетровська клоп отання про витребування доку ментів для проведення позап ланової документальної пере вірки боржника.

Витребувати у Державної по даткової інспекції у Ленінсь кому районі м. Запоріжжя данн і про те, з якого часу та на які й підставі боржник у справі - платник податків ТОВ «НВП «Р есурспром», ідентифікаційни й код юридичної особи 37148631, взят ий на податковий облік в ДПІ Л енінського району м. Запоріж жя; з огляду на приписи Наказу ДПС України від 22.12.2010р. № 919 «Про з атвердження Порядку обліку п латників податків і зборів ».

У Державної податкової інс пекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська -інформа цію про те, чи знімався з облі ку платник податків - боржник ТОВ «НВП «Ресурспром», ( чи пе редавалась документація до державної податкової інспек ції у Ленінському районі м. З апоріжжя у зв' язку зі зміно ю боржником місцезнаходжен ня), виходячи з положень навед еного вище Наказу ДПС Україн и №919.

Крім того, суд вважає за нео бхідне звернути увагу сторін та учасників судового проце су на обов' язковість викона ння судових рішень.

Відповідно до статті 124 Конс титуції України судові рішен ня ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до в иконання на всій території У країни.

Згідно зі ст. 45 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни господарські суди здій снюють правосуддя шляхом при йняття обов'язкових до викон ання на усій території Украї ни рішень, ухвал, постанов. Ріш ення і постанови господарськ их судів приймаються іменем України.

Невиконання вимог рішень, у хвал, постанов господарських судів тягне відповідальніст ь, встановлену цим Кодексом т а іншими законами України.

Згідно із статтею 83 ГПК Укра їни у разі невиконання вимог ухвали суду з винної сторони може бути стягнуто штраф у ро змірі до ста неоподатковуван их мінімумів доходів громадя н за ухилення від вчинення ді й, покладених господарським судом на сторону.

Статтею 77 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и передбачено, що господарсь кий суд відкладає в межах стр оків, встановлених статтею 69 ц ього Кодексу, розгляд справи , коли за якихось обставин спі р не може бути вирішено в дано му засіданні. Такими обстави нами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сто рін, інших учасників судовог о процесу; неподання витребу ваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна н еналежного відповідача; необ хідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи викладене, з мет ою повного та всебічного роз гляду справи, у зв' яз ку з із виникненням у судовом у засіданні питань, які потре бують надання сторанами та у часниками судового процесу д одаткових доказів, суд вважа є за необхідне розгляд справ и відкласти.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 22-25, 52 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом», ст.ст. 41, 4 5, 22, 83, 86 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд Запорізької о бласті

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласт и та призначити наступне суд ове засідання на 10.10.2011 р. о 11-15 г од.

2. Зобов' язати:

Державну податкову інспек цію у Ленінському районі м. За поріжжя надати суду інформац ію (з документальним підтвер дженням) про те, з якого часу т а на якій підставі боржник у с праві - платник податків ТОВ «НВП «Ресурспром», ідентифі каційний код юридичної особи 37148631, взятий на податковий облі к в ДПІ Ленінського району м. З апоріжжя, з огляду на приписи Наказу ДПС України від 22.12.2010р. № 919 «Про затвердження Порядку о бліку платників податків і з борів ».

Державну податкову інспек цію у Ленінському районі м. Дн іпропетровська надати суду і нформацію про те, чи знятий з о бліку платник податків - борж ник ТОВ «НВП «Ресурспром», чи передавалась документація д о державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. З апоріжжя, у зв' язку зі зміно ю боржником місцезнаходженн я; нормативно обґрунтувати з аявлене клопотання про витре бування документів для прове дення документальної переві рки, враховуючи положення на веденого вище Наказу ДПС Укр аїни № 919, докази звернення до л іквідатора з вимогою про над ання документів для проведен ня документальної перевірки та отримання негативної від повіді з приводу проведення перевірки та надання докумен тів фінансово-господарської діяльності.

Боржника (банкрута) - завчас но (до 10.10.2011 р.) надати суду письмо ві пояснення щодо ведення го сподарської діяльності і зві тування до податкового орган у (ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська) та подання у 2011 році декларацій з податку на прибуток та декларацій з п одатку на додану вартість.

3. Явку ДПІ у Ленінському рай оні м. Дніпропетровська , ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя, ліквідат ора (кредитора) та боржника в судове засідання визнати о бов' язковою.

4. Попередити сторони та інш их учасників процесу (кредит ора, боржника, ліквідатора), що згідно із статтею 83 ГПК Украї ни у разі невиконання вимог у хвали суду (подання витребув аних документів, прибуття в с удове засідання на виклик су ду) з винної сторони буде с тягнуто штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мі німумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій , покладених господарським с удом на сторону.

Завірені примірники ухвал и надіслати: боржнику, ліквід атору, кредитору, ДПІ у Ленінс ькому районі м. Дніпропетров ська, ДПІ у Ленінському район і м. Запоріжжя.

Суддя Т.М. Шевчен ко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення08.08.2011
Оприлюднено30.08.2011
Номер документу17850213
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/2631/11

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні