Ухвала
від 24.10.2011 по справі 23/5009/2631/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

24.10.11 Спр ава № 23/5009/2631/11

Суддя Шевченко Т.М.

Господарський суд Запор ізької області у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників с торін:

від кредиторів:

ПП «АРТ ПЛЮС»: ОСОБА_1., до віреність № 6947 від 11.10.2010 р.;

ДПІ в Ленінському районі м. Дніпропетровська: не з' явив ся;

ТОВ фірма «Валеф»: не з' яви вся;

від боржника: не з' яви вся;

ліквідатор (ПП «АРТ ПЛЮС») - представник ОСОБА_1., дов іреність № 6947 від 11.10.2010 р.;

розглянувши поданий лікв ідатором звіт та ліквідаційн ий баланс у справі № 23/5009/2631/11

за заявою кредитора - П риватного підприємства “АРТ ПЛЮС” (49000, м. Дніпропетровськ, в ул. Рогальова, буд. 21, ідент. код юридичної особи 13440232)

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю “НПК “РЕСУРСПРОМ” (69069, м. За поріжжя, вул. Каховська, буд. 37, ідент. код юридичної особи 3714863 1),

про визнання банкрутом ,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарсь кого суду Запорізької област і від 30.05.2011 р. визнано банкрутом Товариство з обмеженою відп овідальністю «НПК «РЕСУРСПР ОМ», відкрито ліквідаційну п роцедуру, ліквідатором банкр ута призначено ініціюючого к редитора - ПП «АРТ ПЛЮС»; зоб ов' язано ліквідатора, відпо відно до приписів ч. 5 ст. 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »(далі за текстом - Закон про банкрутство), повідомити про визнання відсутнього боржни ка банкрутом усіх відомих йо му кредиторів відсутнього бо ржника, крім того, зобов' яза но здійснити опублікування в офіційних друкованих засоба х інформацію про визнання бо ржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, лі квідаційну процедуру провес ти згідно із Законом про банк рутство та за результат ами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та лікві даційний баланс для затвердж ення у строк до 30.10.2011 р.(а.с. 42-43).

21.07.2011 р. ліквідатором подано с уду звіт та ліквідаційний ба ланс на затвердження.

Ухвалою суду від 25.07.2011 р. призн ачено судове засідання для з аслуховування звіту ліквіда тора та ліквідаційного балан су на 08.08.2011 р. Судові засідання в ідкладались для витребуванн я додаткових документів.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Заслухавши звіт ліквідато ра, з урахуванням уточненого звіту, дослідивши подані док ументи, господарський суд вв ажає за можливе затвердити з віт ліквідатора та ліквідаці йний баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»(д алі за текстом - Закон про ба нкрутство) ліквідатор письмо во повідомляє про визнання г осподарським судом відсутнь ого боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відс утнього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та с т. 52 Закону про банкрутство в л іквідаційній процедурі лікв ідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійсн ює пошук майна та будь-яких ак тивів підприємства-банкрута , в тому числі можливих активі в боржника по реєстрах обтяж ень.

Згідно із ст. 32 Закону про бан крутство після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться: показники виявленої лі квідаційної маси (дані її інв ентаризації); відомості про р еалізацію об'єктів ліквідаці йної маси з посиланням на укл адені договори купівлі-прода жу; копії договорів купівлі-п родажу та акти приймання-пер едачі майна; реєстр вимог кре диторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджуют ь погашення вимог кредиторів .

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору в чинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута, та ор ганам державної статистики д ля виключення юридичної особ и з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України, а також власнику (ор гану, уповноваженому управля ти майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрут ство).

З поданих ліквідатором док ументів встановлено, що ним б уло повідомлено про визнання господарським судом відсутн ього боржника банкрутом наст упних потенційних кредиторі в: ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська, Дніпропет ровське обласне відділення в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності , Відділення виконавчої дире кції Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань України в м. Дн іпропетровську, Центр зайнят ості у Ленінському районі м. Д ніпропетровська, Управління Пенсійного фонду України у Л енінському районі м. Дніпроп етровська, тощо. Крім того, в о фіційному виданні «Голос Укр аїни»№ 154 від 19 серпня 2011р. опубл іковано інформацію про визна ння боржника (ТОВ «НПК «РЕСУР СПРОМ») банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури,

Як свідчать матеріали спра ви, з кредиторськими вимогам и до банкрута звернулись нас тупні кредитори:

- ПП «АРТ Плюс»з вимогами у с умі 10636,00 грн., з яких 321,00грн - вимо ги першої черги задоволення (державне мито та витрати на ІТЗ судового процесу у справ і про банкрутство), 10315,00 грн.- вим оги четвертої черги задоволе ння;

- ДПІ у Ленінському районі м . Дніпропетровська з вимогам и у сумі 17,06 грн. третьої черги з адоволення;

- ТОВ Фірма «Валеф»з вимогам и у сумі 182700,00 грн. четвертої чер ги задоволення.

Вказані вимоги визнані та в ключені ліквідатором до реєс тру вимог кредиторів

Надані листи-відповіді від інших перелічених підприємс тв та державних органів свід чать про відсутність заборго ваності у банкрута ( долучено до матеріалів справи).

З метою виявлення майна бан крута ліквідатором було здій снено запити до органів, що ре єструють речові права на рух оме та нерухоме майно.

Зі змісту відповідей вказа них органів за банкрутом не з ареєстровано ані рухомого (т ранспортних засобів, сільськ огосподарської техніки), ані нерухомого майна (земельних ділянок, приміщень, будівель тощо).

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців банкрут не значи ться засновником юридичних о сіб ( а.с.135)

Згідно з інформацією держа вних органів, які реєструють обтяження рухомого майна та заборону відчуження нерухом ого майна, не було виявлено за ставних кредиторів боржника та можливих активів боржник а по реєстрах обтяжень, у тому числі відсутня податкова за става.

За інформацієюё наданою Ле нінським ВДВС Дніпропетровс ького МУЮ та Ленінським ВДВС Запорізького МУЮ, відсутні н а виконанні виконавчі докуме нти, в яких стороною є ТОВ «НПК «РЕСУРСПРОМ».

Всі здійснені ліквідаторо м запити та отримані відпові ді досліджено та приєднано д о матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по ро зшуку кредиторів банкрута (д ержавних органів, потенційни х кредиторів) та виявленню ма йна (активів) банкрута.

За результатами пошуку лік відатором майна (активів) у ба нкрута відсутні майнові акти ви та грошові кошти, за рахуно к яких можливо було б погасит и кредиторську заборгованіс ть.

Будь-яких інших заяв, крім з азначених вище та відображен их у реєстрі вимог кредиторі в, з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та г осподарському суду не надход ило.

Отже, за підсумками ходу лік відаційної процедури вбачає ться, що ліквідатором вчинен о належні дії по виявленню ак тивів та пасивів боржника, до ведено неможливість відновл ення платоспроможності борж ника внаслідок вжитих ліквід атором заходів та необхідніс ть його ліквідації. Вказані в исновки про встановлені обст авини відповідають дійсност і та підтверджуються достові рними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долу ченими до справи.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про б анкрутство передбачено, що г осподарський суд припиняє пр овадження у справі про банкр утство, якщо: затверджено зві т ліквідатора в порядку, пере дбаченому статтею 32 цього Зак ону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть припинена, його необхідн о ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 статті 31 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»вимоги, не задоволені за не достатністю майна, вважаютьс я погашеними.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 , 86 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд Запорізької об ласті

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та лік відаційний баланс банкрута з атвердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю «Н ПК «РЕСУРСПРОМ»(69096, м. Запоріжж я, вул. Каховська, будинок 37, код ЄДР юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців 37148631) - лік відувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвал и надіслати: кредиторам, лікв ідатору, державному реєстрат ору виконавчого комітету Зап орізької міської ради, Голов ному управлінню статистики у Запорізькій області, Відділ у з питань банкрутства у Запо різькій області.

Суддя Т.М. Ше вченко

24.10.2011

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено21.11.2011
Номер документу19159724
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/2631/11

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні