Ухвала
від 18.07.2011 по справі 33/61-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

33/61-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         18.07.11 р.                                                                                             № 33/61-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Ю.В. Сич, без виходу в судове засідання, розглянув матеріали

за  позовною заявою Дзержинської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області (№2), м.Дзержинськ

до відповідача Приватного підприємця „Дінікс - Компані”, м.Горлівка

про стягнення суми основного боргу в розмірі 9767грн. 92коп., суми штрафу в розмірі 976грн. 79коп.

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Дзержинська виправна колонія управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області (№2), м.Дзержинськ звернувся до господарського суду з позовною заявою до відповідача, Приватного підприємця „Дінікс - Компані”, м.Горлівка про стягнення суми основного боргу в розмірі 9767грн. 92коп., суми штрафу в розмірі 976грн. 79коп.

Розглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, судом встановлено наступне:

Відповідно до п.2 ст.57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві.

Частиною 1 статті 56 Господарського процесуального кодексу України (Закон України “Про внесення зміни до статті 56 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку надсилання копії позовної заяви” №3382-VI в редакції від 19.05.2011р., чинний з 18.06.2011 року) позивач,  прокурор  чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих  до  неї документів  відповідно  до  кількості  відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Позивачем до позовної заяви, яка була відправлена на адресу господарського суду Донецької області 13.07.2011р., про що свідчить відбиток штампу установи звязку, тобто, після набрання чинності вказаним вище закону, додана копія фіскального чеку №2219 від 12.07.2011р., яка не може бути прийнята судом як належний доказ надсилання стороні копії позовної заяви та доданих до неї документів, оскільки відсутній лист з описом вкладення, який свідчить про відправлення копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачеві.

З огляду на положення ч.1 ст.56 Господарського процесуального кодексу України та зважаючи на те, що з наданої копії фіскального чеку Укрпошти неможливо зробити висновок про відправлення позивачем відповідачу саме позовної заяви б/н та дати, зазначений фіскальний чек не може бути визнаний судом як належний доказ відправлення позовної заяви відповідачу.

У відповідності до п. 6  статті 63 Господарського процесуального кодексу  України суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо до позовної заяви не додано доказів відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачеві.

З огляду на зазначене, враховуючи те, що позивачем не представлено суду доказів відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачеві, господарський суд повертає позовну заяву без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ч.1 ст.56, п.2. ст.57, п. 6 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву б/н та дати та додані до неї документи Дзержинській виправній колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області (№2), м.Дзержинськ без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Додаток на адресу Дзержинської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Донецькій області (№2): позовна заява б/н та дати з доданими до неї документами всього на 33 аркушах, в тому числі оригінали платіжних доручень №231 від 07.07.2011р., №230 від 07.07.2011р., поштовий конверт.

Суддя                                                               Сич Ю.В.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

Дата ухвалення рішення18.07.2011
Оприлюднено30.08.2011
Номер документу17869886
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/61-63

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Сич Ю.В.

Ухвала від 25.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Новікова Р.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні