Постанова
від 26.07.2011 по справі 28/111-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

26.07.2011 справа № 28/111-б

за заявою товариства з обмеженою відповідальніст ю "Чарівне узбережжя"

до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Фоззі інтернет-магазин"

(код 34874897)

про визнання ба нкрутом (ст. 52)

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Шмуйло А.Д.

За участю представникі в сторін:

від заявника: ОСОБА _1. за довіреністю б/н від 10.06.2011

від боржника: не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю "Чарівне узбережжя" звернулось д о Господарського суду міста Києва із заявою про визнання банкрутом товариства з обме женою відповідальністю "Фозз і інтернет-магазин" з урахува нням приписів ст. 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підпри ємець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йог о вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

В обґрунтування своїх вимо г заявник посилається на від сутність товариства з обмеже ною відповідальністю "Фоззі інтернет-магазин" за юридичн ою адресою.

Заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника є підставою д ля порушення провадження у с праві у разі наявності будь-я кої з ознак, передбачених ст. 5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, а не виключно за наявно сті всієї сукупності переліч ених у цій статті підстав. Заз начена позиція викладена в п останові Верховного суду Укр аїни від 17.02.2004 № 02-2-24/12669 та в Постано ві Пленуму Верховного Суду У країни від 18.12.2009 № 15..

Як убачається з матеріалі в справи, згідно реєстраційн их документів товариство з о бмеженою відповідальністю "Ф оззі інтернет-магазин" зареє стровано в м. Києві, по вул. Кал ачевська, 13.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" в Єди ному державному реєстрі міст яться також відомості про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про ві дсутність підтвердження від омостей про юридичну особу, а також відомості про зарезер вовані найменування юридичн их осіб.

Згідно з ч. 11 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців", юридична о соба зобов'язана подавати (на дсилати) щороку протягом міс яця, що настає за датою держав ної реєстрації, починаючи з н аступного року, державному р еєстратору для підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу реєстраційну картку про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

Відповідно до положень ч. 12 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців", у разі ненадходження в ус тановлений частиною одинадц ятою цієї статті строк реєст раційної картки про підтверд ження відомостей про юридичн у особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати реко мендованим листом протягом п 'яти робочих днів з дати, встан овленої для подання реєстрац ійної картки, юридичній особ і повідомлення щодо необхідн ості подання державному реєс тратору зазначеної реєстрац ійної картки.

У разі надходження державн ому реєстратору від органу д ержавної податкової служби п овідомлення встановленого з разка про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням державний реєстратор з обов'язаний надіслати рекоме ндованим листом протягом п'я ти робочих днів з дати надход ження зазначеного повідомле ння юридичній особі повідомл ення щодо необхідності подан ня державному реєстратору ре єстраційної картки.

Частиною 14 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" передбачен о, що у разі неподання юридичн ою особою протягом місяця з д ати надходження їй відповідн ого повідомлення реєстрацій ної картки про підтвердження відомостей про юридичну осо бу державний реєстратор пови нен внести до Єдиного держав ного реєстру запис про відсу тність підтвердження зазнач ених відомостей датою, яка вс тановлена для чергового пода ння реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

Якщо державному реєстрато ру повернуто рекомендованог о листа, державний реєстрато р повинен внести до Єдиного д ержавного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

До заяви про порушення пров адження по справі заявником додано копію витягу з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців серії АЄ № 429269, станом н а 02.06.2011, у якому значиться, що тов ариство з обмеженою відповід альністю "Фоззі інтернет-маг азин" відсутнє за місцезнахо дженням.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 22.06.2011 порушен о провадження у справі за № 28/111 -б за особливостями, передбач еними ст. 52 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” та призначено розгляд справи на 12.07.2011.

Ухвалою суду від 12.07.2011 розгля д справи було відкладено на 26. 07.2011.

В судовому засіданні представник заявника надав суду копію витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців серії АЄ № 168911, відповідн о до якого державним реєстра тором внесено запис до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців про порушення прова дження у справі про банкрутс тво товариства з обмеженою в ідповідальністю "Фоззі інтер нет-магазин".

На доказ наявності у боржн ика заборгованості перед тов ариства з обмеженою відповід альністю "Чарівне узбережжя" , заявником додано до матеріа лів справи копію договору пр о надання юридичних послуг № 25 від 02.04.2010, акт прийому-передачі наданих послуг від 09.04.2010 підпис аний сторонами та скріплений печатками підприємств, ріше ння Господарського суду м. Ки єва від 09.07.2010 у справі № 43/218, наказ господарського суду від 16.08.2010, постанову державного викона вця про відкриття виконавчог о провадження, постанову дер жавного виконавця про поверн ення виконавчого документа с тягувачеві у зв' язку з немо жливістю його виконання.

Станом на день подання заяв и про визнання товариства з о бмеженою відповідальністю "Ф оззі інтернет-магазин" банкр утом заборгованість не погаш ена.

При цьому, 26.07.2011 до загального відділу суду від представни ка заявника надійшло клопота ння про зменшення розміру кр едиторських вимог у зв' язку перерахуванням Відділом дер жавної виконавчої служби Дні провського району м. Києва на користь заявника грошових к оштів у розмірі 4 057,51 грн., що під тверджується випискою по рах унку від 21.01.2011.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 28/111-б, доводять безспірність в имог заявника та неспроможні сть боржника виконати свої з обов'язання перед кредитором у встановлений Законом стро к.

Крім того, згідно даних упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Дніпровському районі м . Києва заборгованість перед бюджетом відсутня, остання з вітність подана за 2010 рік, знід но даних головного управлінн я статистики у м. Києві останн я звітність подавалась за 4 кв артал 2010 року, згідно відомост ей державної податкової інсп екції остання звітність до п одаткового органу подавалас ь з податку на додану вартіст ь за лютий 2011 року та з податку на прибуток за 2010 рік, що також може свідчити про припинення господарської діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Згідно ч. 2 ст. 52 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” господарс ький суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про по рушення провадження у справі про банкрутство, відкриває л іквідаційну процедуру і приз начає ліквідатором ініціююч ого кредитора за згодою оста ннього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні в матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, враховуючи позицію викладен у в постанові Верховного суд у України від 17.02.2004 № 02-2-24/12669, Постан ові Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 № 15., господарсь кий суд приходить до висновк у щодо наявності всіх підста в для визнання боржника банк рутом та відкриття ліквідаці йної процедури.

В судовому засіданні 26.07.2011 представник заявника под ав клопотання про призначенн я ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Фоззі інтернет-магазин" ініц іюючого кредитора - товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Чарівне узбережжя".

За таких обставин, суд вва жає за можливе призначити лі квідатором товариства з обме женою відповідальністю "Фозз і інтернет-магазин" ініціююч ого кредитора - товариства з о бмеженою відповідальністю "Ч арівне узбережжя".

При цьому, господарський вв ажає за необхідне зазначити, що приписами ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” не визн ачений порядок або особливос ті здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкр утство, в зв'язку з чим ліквіда ційна процедура щодо відсутн ього боржника, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ За кону - “Ліквідаційна процеду ра”. Отже, на ліквідатора покл адаються, зокрема, обов' язк и ліквідатора у справі про ба нкрутство, що передбачені ст . ст. 23, 25,52 Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом тов ариство з обмеженою відповід альністю "Фоззі інтернет-маг азин" (02090, м. Київ, вул. Калачевсь ка, 13; код 34874897).

2. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Чарівне узбережжя" кредитор ом товариства з обмеженою ві дповідальністю "Фоззі інтерн ет-магазин" на суму 16 378,49 грн.

3. Припинити процедуру роз порядження майном.

4. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

5. Призначити ліквіда тором банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Фоззі інтернет-магазин" ініц іюючого кредитора - товарист во з обмеженою відповідальні стю "Чарівне узбережжя".

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлен ня кредиторів відсутнього бо ржника та повідомлення їх (кр едиторів) про визнання відсу тнього боржника банкрутом. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

7. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури протягом двох тижнів з мо менту опублікування (ориг інал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквідатор а письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута, зокрема органи державної податкової служби та інші державні орга ни, які здійснюють контроль з а правильністю та своєчасніс тю справляння страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня та інші види зальнообов' язкового держаного соціальн ого страхування, податків і з борів (обов' язкових платежі в).

9. Зобов' язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з ви могами до банкрута письмово повідомити про це суд.

10. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру запис про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про л іквідатора боржника.

11. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

12. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 26.07.2011.

13. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 26.07.2011.

14. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 26.07.2011.

15. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 26.07.2012.

16. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” з моменту прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом ск асовується арешт, накладени й на майно боржника, визнаног о банкрутом, чи інші обмеженн я щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

17. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

18. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, вул. Шолуде нка, 33/19 (Управління по забезпеч енню оперативно-правового су проводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м . Києві), установі банку боржни ка та державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя О.С. Копитова

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.07.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17871514
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/111-б

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні