Ухвала
від 09.08.2011 по справі 2а-0870/6399/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

09 серпня 2011 року Справа № 2а-0870/6399/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Щербак А.А., перевіривши мат еріали адміністративної спр ави за позовом Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Запоріжжя до При ватного підприємства «Еврік а» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

08 серпня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшла позовна з аява Державної податкової ін спекції у Ленінському районі м. Запоріжжя до Приватного пі дприємства «Евріка» про прип инення юридичної особи.

Нормою п. 3 ч. 1 ст. 107 КАС України встановлено, що після одержа ння позовної заяви суддя, зок рема, з' ясовує, чи відповіда є позовна заява вимогам, вста новленим ст.106 КАС України.

Позовна заява не відповіда є вимогам ст. 106 КАС України з на ступних підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС У країни у позовній заяві зазн ачається зміст позовних вимо г і виклад обставин, яким пози вач обґрунтовує позовні вимо ги.

Згідно ч.2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, яки ми обґрунтовуються позовні в имоги, позивач зазначає дока зи, про які йому відомо, і які м ожуть бути використані судом .

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позовні вимо ги стосуються припинення юри дичної особи Приватного підп риємства «Евріка», що може вп линути на права, свободи та ін тереси засновників вказаног о підприємства, які, відповід но до ст. 53 КАС України, підляга ють залученню до участі у спр аві як треті особи. Однак пози вачем в адміністративному по зові не вказана будь - яка ін формація відносно засновник ів зазначеного підприємства та їх поштова адреса.

Також, відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС до позовної заяви додают ься її копії та копії всіх док ументів, що приєднуються до н еї, відповідно до кількості в ідповідачів і третіх осіб, кр ім випадків подання адмініст ративного позову суб' єктом владних повноважень. Суб' є кт владних повноважень при п оданні адміністративного по зову зобов' язаний додати до позовної заяви доказ надісл ання відповідачу і третім ос обам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Матеріалами справи встано влено, що згідно реєстру пошт ового відправлення за серпен ь 2011 року, позивачем було надіс лано адміністративний позов та додані до нього документи Приватному підприємству «Ев ріка» за адресою: 69006, м. Запоріж жя, вул. Добролюбова, буд. 14, але доказів що організація знах одиться саме за цією адресою до адміністративного позову не додано.

Більш того, в матеріалах сп рави міститься Довідка з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців станом на 01.06.2011 року , в якій місцезнаходженням Пр иватного підприємства «Еврі ка» значиться адреса: 69006, м. З апоріжжя, вул. Добролюбова, бу д. 14, кв. 31.

Зазначені обставини переш коджають суду у вирішенні пи тання щодо можливості відкри ття провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 Кодекс у адміністративного судочин ства України суддя, встанови вши, що позовну заяву подано б ез додержання вимог, встанов лених статтею 106 цього Кодексу , постановляє ухвалу про зали шення позовної заяви без рух у, у якій зазначаються недолі ки позовної заяви, спосіб їх у сунення і встановлюється стр ок, достатній для усунення не доліків.

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені шляхом: над ання витягу із ЄДР щодо юриди чної особи та її засновників , із зазначенням їх поштової а дреси; надання доказів, що під тверджують надіслання відпо відачу копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу, зазначену в Довідц і з ЄДР.

Керуючись ст.106, ч.1 ст.108, ст. ст. 160, 164 Кодексу адміністративног о судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі м. Запоріжж я до Приватного підприємства «Евріка» про припинення юри дичної особи - залишити без ру ху.

Встановити позивачу стро к для усунення недоліків до 22 серпня 2011 року

Роз' яснити позивачу, що ві дповідно до ст. 108 ч. 1 п. 1 КАС Укра їни, позовна заява повертаєт ься позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення м за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя А.А. Щ ербак

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17875973
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/6399/11

Постанова від 22.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Ухвала від 08.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Ухвала від 23.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Ухвала від 09.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні