Постанова
від 10.08.2011 по справі 2а-0870/5992/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2011 року 09:30 Справа № 2а-0870/5992/ 11

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Садов ого І.В.,

розглянувши в порядку пись мового провадження матеріал и адміністративної справи

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у Ор джонікідзевському районі м.З апоріжжя

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Акма конса лтінг групп»

про: припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

27.07.2011 Державна податкова інсп екція у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя звернула ся до Запорізького окружного адміністративного суду з по зовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Акма консалтінг групп» пр о припинення юридичної особи .

Ухвалою суду від 27.07.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а-0870/5992/11, закінче но підготовче провадження та призначено справу до судово го розгляду на 10.08.2011.

Позивач у судове засідання не з' явився, направив суду к лопотання про розгляд справи без участі його уповноважен ого представника. Позовні ви моги підтримує у повному обс язі. Згідно позовної заяви по зовні вимоги обґрунтовує ст. 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» від 15.05.2003 №755-ІV та Податкови м кодексом України. Зазначає , що відповідач не надає більш е року органам державної под аткової служби податкові дек ларації та документи фінансо вої звітності. Просить позов задовольнити та припинити ю ридичну особу Товариство з о бмеженою відповідальністю « Акма консалтінг групп».

Відповідач у судове засіда ння не з' явився. На адресу су ду надійшло клопотання від в ідповідача, відповідно до як ого відповідач позов визнає, просить розглянути справу б ез його участі.

Відповідно до ч.4 ст.122 особа, я ка бере участь у справі, має пр аво заявити клопотання про р озгляд справи за її відсутно сті. Якщо таке клопотання зая вили всі особи, які беруть уча сть у справі, судовий розгляд справи здійснюється в поряд ку письмового провадження за наявними у справі матеріала ми.

На підставі викладеного, су д вважає за необхідне розгля нути справу в порядку письмо вого провадження.

Згідно з ч.1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами стате й 33, 35, 41 КАС України суд розгляну в справу на підставі наявних доказів, фіксування судовог о засідання за допомогою зву козаписувального технічног о засобу не здійснювалось.

Як вбачається з матеріалів справи Товариство з обмежен ою відповідальністю «Акма ко нсалтінг групп» (код ЄДРПОУ 334 31834) зареєстроване виконавчим комітетом Запорізької міськ ої ради 03.03.2005 як юридична особа за юридичною адресою: бул.Цен тральний, буд.1-Б, кв.24, м.Запо ріжжя, 69000, про що свідчить свід оцтво про державну реєстраці ю серії А00 №198889.

Відповідно до довідки ДПІ у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя від 24.03.2011 №4407/10/28-213 відп овідач не надає у встановлен ому законом порядку до орган ів державної податкової служ би податкову звітність з лис топада 2005 року.

Згідно довідки ДПІ у Орджон ікідзевському районі м.Запор іжжя станом на 23.03.2011 заборгован ість перед бюджетом у відпов ідача відсутня.

Оцінивши надані документи та матеріали, вважаю, що позов ні вимоги підлягають задовол енню з огляду на наступне.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового к одексу України платниками по датків визнаються фізичні ос оби (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (рези денти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування а бо провадять діяльність (опе рації), що є об'єктом оподаткув ання згідно з цим Кодексом аб о податковими законами, і на я ких покладено обов'язок із сп лати податків та зборів згід но з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

За правилами ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 №755-IV підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону, а також ная вність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутніс ть юридичної особи за вказан им її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність до органів державної податк ової служби не надавалась з л истопада 2005 року.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами частини 4 статт і 94 КАС України у справах, в яки х позивачем є суб' єкт владн их повноважень, а відповідач ем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Враховуючи вищезазначене, на підставі ст. ст. 94, 158-163, п.3 ст.167 К АС України, ч.2 ст.38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу Укра їни суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м.Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Акма консалтінг групп» пр о припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Акма консалтінг групп» (бул.Центральний, бу д.1-Б, кв.24, м.Запоріжжя, 69000, код Є ДРПОУ 33431834).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя І.В.Садовий

Постанова складена у повн ому обсязі 10.08.2011

Дата ухвалення рішення10.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17876099
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5992/11

Ухвала від 27.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Постанова від 10.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні