Постанова
від 17.08.2011 по справі 2а-0870/5515/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2011 року 09:40 Справа № 2а-0870/5515/ 11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Максиме нко Л.Я.,

при секретарі - Прийма ку Є.О.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою:Державн ої податкової інспекції у Жо втневому районі м. Запоріжжя

до:Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Терон», м. З апоріжжя

3-тя особа:ОСОБА_1, м. Запор іжжя

про:припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова і нспекція у Жовтневому районі м. Запоріжжя звернулася із ад міністративним позовом до То вариства з обмеженою відпові дальністю «Терон», третя осо ба на стороні відповідача, як а не заявляє самостійні вимо ги на предмет спору - ОСОБ А_1, в якому позивач просить с уд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відпо відальністю «Терон», у зв' я зку з наявністю в Єдиному дер жавному реєстрі юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців запису про відсутність ю ридичної особи за місцезнахо дженням.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, к лопотанням від 03.08.2011 вх. № 27805 прос ить суд розглянути справу бе з участі уповноваженого пред ставника. Позов підтримує в п овному обсязі.

Представник відповідача т а третя особа в судове засіда ння не з' явились, направлен і на їх адресу у справі ухвала про відкриття провадження т а судові повістки повернулис я із відміткою пошти: «За закі нченням терміну зберігання» .

Враховуючи те, що ухвала про відкриття провадження та су дові повістки направлялися в ідповідачу за адресою місцез находження (місця проживання ), що зазначена в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в, то згідно ч. 4 ст. 33 та ч. 11 ст. 35 К АС України вважається, що від повідач та третя особа були н алежним чином повідомлені пр о порушення щодо них адмініс тративної справи та необхідн ість надання відзиву або поя снень.

За таких обставин, суд дійшо в висновку щодо можливості р озгляду справи за відсутност і представників сторін та тр етьої особи, на підставі наяв них у справі матеріалів.

Враховуючи неявку у судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, суд керуюч ись ч. 1 ст. 41 КАС України не здій снював фіксування судового з асідання за допомогою звукоз аписувального технічного за собу.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги слід задовольнити п овністю виходячи з наступног о.

Відповідно до частини 1 стат ті 93 Цивільного кодексу Украї ни, місцезнаходженням юридич ної особи є фактичне місце ве дення діяльності чи розташув ання офісу, з якого проводить ся щоденне керування діяльні стю юридичної особи (переваж но знаходиться керівництво) та здійснення управління і о бліку.

Статтею 1 Закону України від 15.05.2003р. № 755-IV «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців» встано влено, що місцезнаходження ю ридичної особи - адреса орган у або особи, які відповідно д о установчих документів юрид ичної особи чи закону виступ ають від її імені (далі - викон авчий орган).

Частиною 1 статті 59 Господар ського кодексу України встан овлено, що припинення діяльн ості суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ре організації (злиття, приєдна ння, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням влас ника (власників) чи уповноваж ених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб 'єкта господарювання чи їх п равонаступників, а у випадк ах, передбачених законами, - за рішенням суду.

Порядок державної реєстра ції припинення юридичної осо би на підставі судового ріше ння, що не пов'язане з банкрутс твом юридичної особи, встано влений статтею 38 Закону Украї ни від 15.05.03 № 755-IV «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців».

Так, відповідно до ч.2 цієї ст атті однією з підстав для пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи, зокре ма, є наявність в Єдиному держ авному реєстрі запису про ві дсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Порядок внесення інформац ії щодо відсутності юридично ї особи за вказаним місцезна ходженням встановлено пункт ами 7 та 8 ст. 19 Закону "Про держав ну реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в" від 15.05.2003 р. № 755-ІУ.

Вказаними положеннями вст ановлено:

Пункт 7: Не пізніше тринадця ти місяців з дня подачі (надіс лання рекомендованим листом ) останньої реєстраційної ка ртки, що містить відомості пр о юридичну особу, юридична ос оба зобов'язана подати (надіс лати рекомендованим листом) державному реєстратору реєс траційну картку встановлено го зразка про підтвердження відомостей про юридичну особ у.

Пункт 8: Якщо до Єдиного держ авного реєстру не внесено за пис про відсутність юридично ї особи за її місцезнаходжен ням, то в разі неодержання реє страційної картки про підтве рдження відомостей про юриди чну особу в установлений час тиною сьомою цієї статті стр ок, а також у разі одержання де ржавним реєстратором від орг ану державної податкової слу жби повідомлення встановлен ого зразка про відсутність ю ридичної особи за місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно п. п. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 По даткового кодексу України ор гани державної податкової с лужби, у випадках, передбачен их законом, мають право зверт атися до суду щодо припиненн я юридичної особи та підприє мницької діяльності фізично ї особи-підприємця про визна ння недійсними установчих (з асновницьких) документів суб ' єктів господарювання.

Судом встановлено, що згідн о довідки із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців від 15.04.2011 вих. № 1412/12/19 щодо відпові дача внесено запис № 5 про пров едення реєстраційних дій від 25.11.2010 за № 1 103 143 0004 021294 про відсутніс ть юридичної особи ТОВ «Теро н» за вказаною адресою.

Крім того, згідно з п. п. 16.1.3. п. 16. 1. ст. 16 Податкового кодексу Укр аїни платник податків зобов ' язаний подавати до контрол юючих органів у порядку, вста новленому податковим та митн им законодавством деклараці ї, звітність та інші документ и, пов' язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно п. п. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 По даткового кодексу України ор гани державної податкової с лужби, у випадках, передбачен их законом, мають право зверт атися до суду щодо припиненн я юридичної особи та підприє мницької діяльності фізично ї особи-підприємця про визна ння недійсними установчих (з асновницьких) документів суб ' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 № 755-IV, однією з підстав для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Із матеріалів справи встан овлено, що відповідач податк ову звітність востаннє надав ав: за листопад 2010 року - по ко мунальному податку та по под атку на додану вартість, за І п івріччя 2010 року - по податку н а прибуток, заборгованість п еред бюджетом відсутня.

Таким чином, суддя дій шов висновку, що позовні вимо ги ДПІ у Жовтневому районі м. З апоріжжя підлягають задовол енню в повному обсязі.

На підставі викладен ого, керуючись п. п. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16, п . п. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 Податкового коде ксу України, ст. 38 ЗУ «Про держа вну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців», ст.ст. 71, 159-163, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї в Жовтневому районі м. Запор іжжя до Товариства з обмежен ою відповідальністю «Терон» , третя особа на стороні відпо відача, яка не заявляє самост ійні вимоги на предмет спору - ОСОБА_1 про припинення юридичної особи, - задовольн ити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Терон» (69063, м. Зап оріжжя, вул. Чекістів, 27 кв. 77, к од ЄДРПОУ 35535607).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (пі дпис) Л.Я. Максименко

Дата ухвалення рішення17.08.2011
Оприлюднено29.08.2011
Номер документу17876795
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5515/11

Ухвала від 03.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 18.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Постанова від 17.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні