Постанова
від 18.08.2011 по справі 2а-0870/5547/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2011 року Справа № 2а-0870/5547/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі

головуючого судді Сіпаки А .В.

при секретарі Глінському А .А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за заявою Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмежено ю відповідальністю «Мрія»

третя особа ОСОБА_1

третя особа ОСОБА_2

про припинення підприє мницької діяльності юридичн ої особи

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із позов ом про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби-підприємця, в якому зазна чив, що відповідач не подає до органів ДПІ податкову звітн ість, яка б свідчила про здійс нення ним підприємницької ді яльності, що є порушенням вим ог законодавства та є підста вою для припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи у судовому порядку на п ідставі вимог ЗУ «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в».

В обґрунтування позо ву позивач посилається на те , що відповідач не надає до орг ану державної податкової слу жби передбачені діючим закон одавством України деклараці ї, документи бухгалтерської та податкової звітності оста нні три роки.

Представник позивача в судове засідання не з' яви вся, 03.08.2011 до суду надійшло його клопотання про розгляд спра ви без його участі в якому він також зазначив, що позовні ви моги підтримує в повному обс язі.

Представник відповід ача в судове засідання не з' явився, про дату, час та місце судового розгляду був повідо млений належним чином, про пр ичини неявки суд не повідоми в, заяв про розгляд справи за й ого відсутності до суду не на дходило.

Треті особи на стороні відп овідача які не заявляють сам остійних вимог на предмет сп ору в судове засідання не з' явилась, про дату, час та місце судового розгляду були пові домлені належним чином, про п ричини неявки суд не повідом или, заяв про розгляд справи з а їх відсутності до суду не на дходило.

Відповідно до вимог ч.1 ст.41 К АС України суд під час судово го розгляду адміністративно ї справи здійснює повне фікс ування судового засідання за допомогою звукозаписувальн ого технічного засобу. У разі неявки у судове засідання вс іх осіб, які беруть участь у сп раві, чи якщо відповідно до по ложень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відс утності осіб, які беруть учас ть у справі (у тому числі при р озгляді справи в порядку пис ьмового провадження), фіксув ання судового засідання за д опомогою звукозаписувально го технічного засобу не здій снюється.

Враховуючи ту обставину, що сторони не з' явились в судо ве засідання суд на підставі вищевказаної норми не прово див фіксацію судового процес у.

Розглянувши наявні матері али та фактичні обставини сп рави, дослідивши і оцінивши н адані докази в їх сукупності , суд встановив наявність дос татніх підстав для задоволен ня позову виходячи з наступн ого.

Відповідно до пп.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України, п латник податків зобов'язаний подавати до контролюючих ор ганів у порядку, встановлено му податковим та митним зако нодавством, декларації, звіт ність та інші документи, пов'я зані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Пунктом 67.2 ст.67 ПК України пер едбачено, що органи державно ї податкової служби в устано вленому законом порядку мают ь право звертатися до суду пр о винесення судового рішення щодо припинення юридичних о сіб або підприємницької діял ьності фізичних осіб - підп риємців.

Статтею 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців» передбачено, що д ержавна реєстрація припинен ня юридичної особи проводить ся у разі постановлення судо вого рішення про припинення діяльності юридичної особи.

У частині 2 цієї статті зазн ачено, що підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Враховуючи те, що відповіда ч більше року ухиляється від подачі до органів податково ї служби передбачених законо давством документів бухгалт ерської та податкової звітно сті, вимоги позивача слід виз нати законними та обґрунтова ними, а позов таким, що підляга є задоволенню.

На підставі викладен ого, керуючись Податковим ко дексом України, Законом Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», ст.ст. 71, 159-163 КА С України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі Запор ізької області до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Мрія» треті особи ОСОБА_ 1, ОСОБА_2 про припинення юридичної особи - задоволь нити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Мрія» (69096, м. Запор іжжя, вул. Медична, буд. 37А, код Є ДРПОУ 23879897).

Постанова підляг ає негайному виконанню.

Після набрання поста новою законної сили її копію направити Державному реєстр атору за місцем реєстрації в ідповідача.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого Кодексом ад міністративного судочинств а України, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /п ідпис/ А.В.Сіпак а

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.08.2011
Оприлюднено05.09.2011
Номер документу17889371
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5547/11

Ухвала від 18.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Постанова від 18.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 03.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні