Ухвала
від 23.08.2011 по справі 8767/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а- 8767/11/2070

                                                                              

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення заяви про виправлення описки у постанові суду без розгляду

 23 серпня 2011 р.                                                                                м. Харків  

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Сліденко А.В.,

за участі:

секретаря судового засідання - Алексєєнко О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова  Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова  до  Концерну "Центр Нових Технологій" Харківського фізико-технічного інституту  про стягнення заборгованості,-

встановив:

          Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 26.07.2011 р. зазначений позов було задоволено.

          15.08.2011 р. від Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова надійшла заява про виправлення описки у постанові суду. 23.08.2011 р. представник заявника надав до суду клопотання про залишення заяви без розгляду.

          Проаналізувавши положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд приходить до висновку, що даним актом законодавства не врегульований порядок прийняття судом рішень з приводу клопотання про залишення заяви щодо виправлення описки без розгляду.

          За таких обставин суд вважає за можливе керуватися ч.7 ст. 9 КАС України, згідно з якою у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).          

          Відповідно до п.5 ч.1 ст. 155 КАС України суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.          

          Оскільки клопотання про залишення позовної заяви без розгляду є за своєю суттю фактично клопотанням про відкликання позовної заяви, що не позбавляє особу права в подальшому повторно подати заяву в загальному порядку, то суд не вбачає правових підстав для відмови в задоволенні заявленого клопотання.

          Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 155, 160, 165  КАС України, суд, -  

ухвалив:

          Заяву  Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова  Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова  про виправлення описки у постанові суду    - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку згідно з ст.186 КАС України, а саме: до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга може бути подана  протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених ч.4 ст.167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

          Ухвала набирає законної сили згідно з ст.254 КАС України, а саме: після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений КАС України, ухвала набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                                                Сліденко А.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.08.2011
Оприлюднено05.09.2011
Номер документу17890248
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8767/11/2070

Ухвала від 16.08.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 11.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 23.08.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Постанова від 26.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні