Постанова
від 03.08.2011 по справі 4-72/11
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4-72/11

П О С Т А Н О В А

03.08.2011 року суддя Тр остянецький районний суд Сум ської області Литовченко Н.О., розглянувши подання в.о . начальника контрольно-реві зійного управління в Сумські й області Полятикіна М.І. про призначення позапланово ї виїзної ревізії окремих пи тань фінансово-господарсько ї діяльності Статутного тери торіального-галузевого об' єднання «Південна залізниця »і структурного підрозділу П івденної залізниці Сумськог о будівельно-монтажного експ луатаційного управління №5,

В С Т А Н О В И В :

На адресу КРУ в Сум ській області надійшло зверн ення управління СБУ в Сумськ ій області від 23.06.2011р. №8522 та дода ток до цього листа від 15.07.2011р. №100 20, в якому повідомляється про порушення чинного законодав ства з боку службових осіб Ст атутного територіального-га лузевого об' єднання «Півде нна залізниця»і структурног о підрозділу Південної заліз ниці Сумського будівельно-мо нтажного експлуатаційного у правління №5. Зокрема, у зверне нні управління СБУ в Сумські й області зазначено, що в рамк ах оперативно-розшукової спр ави №1278 перевіряється інформа ція щодо нанесення економічн их збитків галузі внаслідок протиправної діяльності слу жбових осіб даних підконтрол ьних об' єктів при здійсненн і капітального ремонту вокза льного комплексу ст. Смороди но (м. Тростянець Сумської обл асті).

Частиною 5 ст.11 Закону Укра їни «Про державну контрольно -ревізійну службу в Україні» від 26.01.1993р. №2939-ХІІ(із змінами та д оповненнями) встановлено під стави для призначення позапл анової виїзної ревізії, зокр ема, така ревізія призначаєт ься у разі надходження доруч ення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від КМУ, органів прокуратури , державної податкової служб и, МВС України, СБУ, в якому міс тяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними у становами законів України, п еревірку додержання яких від несено законом до компетенці ї органів державної контроль но-ревізійної служби.

Відповідно до ст. 2 Зак ону України «Про державну ко нтрольно-ревізійну службу в Україні»головним завданням державної контрольно-ревізі йної служби в Україні є здійс нення державного фінансовог о контролю за використанням і збереженням державних фіна нсових ресурсів, необоротних та інших активів, правильніс тю визначення потреби в бюдж етних коштах та взяття зобов ' язань, ефективним використ анням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерськ ого обліку і фінансової звіт ності в міністерствах та інш их органах виконавчої влади, в державних фондах, у бюджетн их установах і у суб' єктів г осподарювання державного се ктору економіки, а також на пі дприємствах і в організаціях , які отримують (отримували в п еріоді, який перевіряється) к ошти з бюджетів усіх рівнів т а державних фондів або викор истовують(використовували у періоді, який перевіряється ) державне чи комунальне майн о(далі-підконтрольні установ и), виконанням місцевих бюдже тів, розроблення пропозицій щодо усунення виявлених недо ліків і порушень та запобіга ння їм у подальшому.

Таким чином, дослідже ння питань, визначених у звер ненні управління СБУ в Сумсь кій області, віднесені чинни м законодавством України до компетенції управління та у відповідності до п.5 ч.5 ст.11 Зак ону України «Про державну ко нтрольно-ревізійну службу в Україні»від 26.01.1993р. №2939-ХІІ(із зм інами та доповненнями) контр ольно-ревізійне управління в Сумській області має всі під стави для проведення позапла нової виїзної ревізії окреми х питань фінансово-господарс ької діяльності Статутного т ериторіального-галузевого о б' єднання «Південна залізн иця»і структурного підрозді лу Південної залізниці Сумсь кого будівельно-монтажного е ксплуатаційного управління №5.

Відповідно до ч.6 ст.11 За кону України «Про державну к онтрольно-ревізійну службу в Україні»позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав дл я її проведення на підставі р ішення суду.

Враховуючи викладене су д вважає, що подання обґрунто ване та підлягає задоволенню .

На підставі викладеного т а керуючись ст.11 ЗУ “Про держа вну контрольно-ревізійну слу жбу в Україні”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Подання Контрольно-реві зійного управління в Сумські й області задовольнити.

Призначити позаплано ву виїзну ревізію окремих пи тань фінансово-господарсько ї діяльності Статутного тери торіального-галузевого об' єднання «Південна залізниця »(код №01097326, м. Харків, вул. Червон оармійська,7) і структурного п ідрозділу Південної залізни ці Сумського будівельно-монт ажного експлуатаційного упр авління №5(код №33605462, м. Суми, вул. Привокзальна,1) за період з 01.01.201 0р. по 31.12.2010р., проведення якої дор учити спеціалістам контроль но-ревізійного управління в Сумській області.

В ході позапланової виїзн ої ревізії Статутного терито ріального-галузевого об' єд нання «Південна залізниця»д ослідити наступні питання:

1) Дотримання вимог чинного законодавства щодо п роведення державних закупів ель, укладання договорів та п роведення розрахунків за вик онані роботи по капітальному ремонту вокзального комплек су ст. Смородино (м. Тростянець Сумської області).

2) Дотримання законода вства при виконанні робіт, пе редбачених договором, укладе ним з переможцем торгів.

При дослідженні питання п ровести контрольні обміри ви конаних робіт (в тому числі і с критих робіт). З метою підтвер дження виду, обсягу та якості проведених розрахунків за в иконані роботи по капітально му ремонту вокзального компл ексу ст. Смородино провести з устрічну звірку в Підприємст ві «Гарант»Львівської облас ної організації Українськог о товариства глухих (код №20815359, м . Львів, вул. Кониського,1).

3) Дотримання відпові дальними особами Статутного територіального-галузевого об' єднання «Південна заліз ниця»вимог нормативно-право вих актів, що регламентують в едення бухгалтерського облі ку.

В ході позапланової виїз ної ревізії структурного під розділу Південної залізниці Сумського будівельно-монтаж ного експлуатаційного управ ління №5 вирішити наступні пи тання:

1. Дотримання законодавств а при виконанні робіт по капі тальному ремонту вокзально го комплексу ст. Смородино ст руктурним підрозділом Півде нної залізниці Сумськими буд івельно-монтажним експлуата ційним управлінням №5 та відп овідно до укладених договорі в підряду з ТОВ «Чарлі» (код №2 5187229, м. Харків, вул.Весніна,12), ТОВ «Комфорт-Сервіс Л»(код №33358613, м. Львів, вул.Стрийська,121-Б), філі ї «Климентівська дорожньо-ек сплуатаційна дільниця»ДП «С умський облавтодор»ВАТ ДАК « Автомобільні дороги України »(код №33698646, Сумська область, Тро стянецький район, с. Клименто ве, вул. Дачна, 2-А), ПП «Барьер»(к од №21859815, м. Дніпропетровськ, вул . Челюскіна, 8/64) та СПД ФО ОСОБ А_1 (НОМЕР_1, АДРЕСА_1).

При дослідженні питання п ровести контрольні обміри ви конаних робіт ( в тому числі і скритих робіт). З метою підтве рдження виду, обсягу та якост і проведених розрахунків за виконані роботи по капітальн ому ремонту вокзального комп лексу ст. Смородино провести зустрічні звірки в ТОВ «Чарл і»(код №25187229, м. Харків, вул.Весні на,12), ТОВ «Комфорт-Сервіс Л»(ко д №33358613, м. Львів, вул. Стрийська,12 1-Б), філії «Климентівська доро жньо-експлуатаційна дільниц я»ДП «Сумський облавтодор» В АТ ДАК «Автомобільні дороги України»(код №33698646, Сумська обл асть, Тростянецький район, с. К лиментове, вул. Дачна, 2-А), ПП «Б арьер»(код №21859815, м. Дніпропетро вськ, вул. Челюскіна, 8/64) та СПД Ф О ОСОБА_1 (НОМЕР_1, АДР ЕСА_1).

2. Дотримання відповідальни ми особами структурного підр озділу Південної залізниці С умського будівельно-монтажн ого експлуатаційного управл іння №5 вимог нормативно-прав ових актів, що регламентують ведення бухгалтерського обл іку.

Позапланову виїзну реві зію окремих питань фінансово -господарської діяльності Ст атутного територіального-га лузевого об' єднання «Півде нна залізниця» і структурног о підрозділу Південної заліз ниці Сумського будівельно-мо нтажного експлуатаційного у правління №5 за період з 01.01.2010р. п о 31.12.2010р. провести в строк з 08 сер пня 2011 року по 29 серпня 2011 року.

Суддя Н. О. Литовч енко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення03.08.2011
Оприлюднено15.09.2011
Номер документу18033848
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-72/11

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Генічеський районний суд Херсонської області

Калімбет Л. І.

Постанова від 25.08.2011

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Постанова від 30.09.2011

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Постанова від 08.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Писларь В. П.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Постанова від 19.04.2011

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Раца В. А.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Миронець О. К.

Постанова від 28.07.2011

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Чебан А. П.

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Кантур А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні