Постанова
від 06.09.2011 по справі 29/5005/11241/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності

боржника або визнання його банкрутом"

06.09.11р. Справа № 29/5005/11241/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового за сідання Карпенко К.М.

за участю представників ст орін:

від боржника - представн ик ОСОБА_1. за довіреністю №01/07-1 від 01.07.2011р.

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Летран", м. Дніпропетровськ,

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Летран", м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ: Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Летран", м. Дніпропетровськ

Провадження у справі про банкрутство ТОВ "Летран", м.Дніпропетровськ порушено ухвалою господарського суду 31.08.2011р. відповідно до процедур и, передбаченої статтею 51 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" (д алі - Закон).

Підставою для звернення д о суду із заявою про порушенн я провадження у справі є вста новлена під час роботи лікві датора недостатність вартос ті майнових активів боржника для задоволення вимог креди торів.

Згідно частини першої стат ті 51 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом", якщо вартості майна б оржника - юридичної особи, щод о якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторі в, така юридична особа ліквід ується в порядку, передбачен ому цим Законом. У разі виявле ння зазначених обставин лікв ідатор (ліквідаційна комісія ) зобов'язані звернутися в гос подарський суд із заявою про порушення справи про банкру тство такої юридичної особи.

Таким чином, враховуючи вищ езазначені вимоги Закону, не обхідними передумовами для з вернення із заявою про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство боржника у пор ядку статті 51 Закону є дотрима ння вимог цивільного та госп одарського законодавства що до добровільної ліквідації ю ридичної особи.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника боржника, встановлен о наступне.

Загальними зборами учасни ків боржника прийнято рішенн я (протокол №1 від01.04.2011р.) щодо пр ипинення діяльності підприє мства шляхом ліквідації, при значення ліквідатора.

На виконання вимог частини першої статті 105 Цивільного к одексу України, боржник звер нувся до державного реєстрат ора виконавчого комітету Дні пропетровської міської ради для здійснення реєстраційно ї дії по внесенню відомостей про припинення юридичної ос оби, про що свідчить Витяг з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 06.04.2011р. №9441213 , в як ому містяться дані про внесе ння відомостей до Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців про припинення боржника .

На виконання вимог частини четвертої статті 105 Цивільног о кодексу України, ліквідато р боржника помістив в друков аному засобі масової інформа ції, в якому публікуються від омості про державну реєстрац ію юридичної особи, що припин яється, а саме в Бюлетені держ авної реєстрації від 12.04.2011р. №175 (10), оголошення про припинення боржника.

Крім того, ліквідатор боржн ика помістив в друкованому з асобі масової інформації, а с аме, в газеті "Урядовий Кур"єр" №68 від 14.04.2011р. оголошення про пр ипинення боржника шляхом лік відації, відомості про лікві датора та його місцезнаходже ння, строк та порядок заявлен ня вимог до боржника.

Ліквідатором боржника про ведено інвентаризацію актив ів і зобов' язань юридичної особи, що підтверджено долуч еними до матеріалів справи к опіями інвентаризаційних оп исів.

На виконання вимог частини першої статті 111 Цивільного к одексу України, за результат ами розгляду пред'явлених кр едиторських вимог до боржник а, проведеної інвентаризації активів і зобов'язань, провед еної оцінки вартості майна с кладено проміжний ліквідаці йний баланс станом на 22.06.2011р., як им виявлено та підтверджено недостатність майнових акти вів (рухомого, нерухомого май на та майнових прав) боржника , які належать йому на праві вл асності або повного господар ського відання, за рахунок як их може бути задоволено вимо ги кредиторів.

З проміжного ліквідаційно го балансу боржника встановл ено, що загальний показник ак тивів боржника складає 49355,40грн ., 42300грн. дебіторська заборгова ність, 7055,40грн. залишок коштів н а рахунку. Кредиторська забо ргованість складає 872687,20грн.

Таким чином, вартості майна боржника недостатньо для за доволення вимог кредиторів.

Відповідно до положень ст.51 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", за результатами розгляд у заяви про порушення справи про банкрутство юридичної о соби, майна якої недостатньо для задоволення вимог креди торів, господарський суд виз нає боржника, який ліквідуєт ься, банкрутом, відкриває лік відаційну процедуру, признач ає ліквідатора.

Враховуючи викладене, госп одарський суд прийшов до вис новку про необхідність визна ння боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри строком на 1 (один) рік, призн ачення ліквідатором у справі голову ліквідаційної комісі ї Бескровного О.О.

Керуючись ст.ст. 22-32, 51 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариства з обмеженою відповідальністю "Летран", м. Дніпропетровськ, в ул. Набережна Леніна, буд. 29-а; к од ЄДРПОУ 36440253 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на 1 рі к, до 06.09.12.

З дня прийняття господарс ьким судом постанови підприє мницька діяльність припиняє ться, строк виконання всіх грошових зобов'язань банк рута та зобов'язання щодо сп лати єдиного внеску на зага льнообов'язкове державне со ціальне страхування, податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів), повернення коштів Фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працез датності вважається таким, що настав, припиняється нара хування неустойки, процентів та інших видів економічних с анкцій по усіх видах заборго ваності банкрута, вимоги за з обов'язаннями банкрута, що ви никли під час проведення про цедур банкрутства, пред'явля ються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повн оваження органів управління банкрута, ліквідатора і повн оваження власника майна.

Скасовуються всі арешти, на кладені на майно боржника - То вариства з обмеженою відпові дальністю "Летран" (м. Дніпропе тровськ, вул. Набережна Ленін а, 29-А; код ЄДРПОУ 36440253) та інші обм еження щодо розпорядження ма йном боржника (в тому числі, ус і податкові застави, застави рухомого та нерухомого майн а). Накладення нових арештів а бо інших обмежень щодо розпо рядження майном банкрута не допускається.

Ліквідатором Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Летран", м. Дніпропетровськ призначити голову лік відаційної комісії Гудим Тамару Георгіївну (Дніпропе тровська область, Дніпропетр овський район, с. Старі Кодаки , буд.44; ідентифікаційний номе р 2123600341) .

Зобов' язати ліквід атора:

- опублікувати ог олошення про банкрутство бор жника в офіційних друкованих органах, докази публікації о голошення подати до 12.09.11р.;

- подати реєстр вимо г кредиторів для долучення д о матеріалів справи до 16.11.11р.;

- заходи ліквідаційно ї процедури проводити у відп овідності до вимог статей 22-32 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом";

- зобов' язати лікві датора подати на затвердженн я до господарського суду зві т та ліквідаційн ий баланс до 06.09.12р.

Суддя

Д.М. Полєв

Вик. Карпенко

Дата ухвалення рішення06.09.2011
Оприлюднено12.09.2011
Номер документу18109944
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5005/11241/2011

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні