Ухвала
від 01.11.2011 по справі 29/5005/11241/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

01.11.11р. Справа № 29/5005/11241/2011

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового засідання Карпенко К.М.

за участю представників сторін:

від боржника - представник ліквідатора ОСОБА_1 за довіреністю №01/07-1 від 01.07.2011р.

розглянувши справу

за заявою ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Летран", м. Дніпропетровськ

до боржника ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю "Летран", м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 31.08.2011р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Летран", м. Дніпропетровськ.

Постановою від 06.09.2011р. боржника визнано банкрутом в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", призначено ліквідатора по справі.

Ліквідатором боржника подано клопотання про затвердження розміру оплати його послуг.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора встановлено наступне.

Згідно статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі Закон) оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за здійснення своїх повноважень встановлюється та виплачується за кожен місяць роботи у розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної керівника боржника за 12 місяців його роботи перед порушенням справи про банкрутство.

Відповідно до п. 10 ст. 3-1 Закону , оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Отже, нормами Закону передбачено оплату послуг арбітражних керуючих, зокрема й за виконання ними обов'язків ліквідатора банкрута.

Провадження у справі здійснюється за спрощеною процедурою банкрутства встановленою ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), яка не передбачає створення комітету кредиторів.

Крім того, при провадженні справ про банкрутство за спрощеними процедурами існують винятки щодо кандидатури ліквідатора боржника, яка може призначатись судом, зокрема й стосовно наявності в такої особи ліцензії на здійснення діяльності арбітражного керуючого.

Так, зі змісту припису ч.2 ст. 51 Закону вбачається, що ліквідатором юридичної особи може призначатись голова ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності і нього ліцензії.

За змістом ст.ст. 44, 84 ГПК України витрати на оплату послуг арбітражного керуючого входять до складу судові витрат та їх стягнення повинно здійснюватись у справі, під час розгляду якої такі витрати виникли.

Згідно з ст. 44 Господарського процесуального кодексу України судові витрати складаються з державного мита, сум, що підлягають сплаті за проведення судової експертизи, призначеної господарським судом, витрат, пов'язаних з оглядом та дослідженням речових доказів у місці їх знаходження, оплати послуг перекладача, адвоката, витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та інших витрат, пов'язаних з розглядом справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання ліквідатора, затвердивши оплату його послуг.

Керуючись ст. ст. 44, 86 ГПК України, ст.ст. 24, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити оплату послуг ліквідатора ТОВ "Летран", м. Дніпропетровськ ОСОБА_3 О.О. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення своїх повноважень.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення01.11.2011
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51405543
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5005/11241/2011

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні