Ухвала
від 31.08.2011 по справі 4/5025/1552/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/5025/1552/11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"31" серпня 2011 р.Справа № 4/5025/1552/11

За заявою  товариства з обмеженою відповідальністю "Ремстройелектро" м. Миколаїв           

до приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький

про визнання банкрутом                                                                                

                                                                                                                    Суддя Баула Л.П.

Заяву про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький  подана з дотриманням вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та Господарського Процесуального кодексу України .

Як вбачається з матеріалів поданої заяви, відповідно до рішення господарського суду Хмельницької області від 5.04.2011 року  у справі № 11/5025/332/11 було задоволено позов товариства з обмеженою відповідальністю "Ремстройелектро"  до ПП "Капітель" про стягнення 338658,64 грн. заборгованості, 3386,59 грн. державного мита та 236,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Для виконання зазначеного рішення 18.04.2011 року господарським судом Хмельницької області було видано наказ про примусове виконання рішення.

Зазначені наказ та рішення господарського суду були подані до виконання відділу державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції для виконання, яка 4.05.2011 року відкрила виконавче провадження .

Станом на дату подання заяви, рішення господарського суду Хмельницької області від 05.04.2011 року у справі № 11/5025/332/11 не виконано, що підтверджується листом відділу державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного  управління юстиції.

З вищевикладеного вбачається, що вимоги кредитора є безспірними, сума вимог кредитора до боржника складає 338658,64 грн., що перевищує триста мінімальних розмірів заробітної плати, вимоги кредитора до боржника не були задоволені понад три місяці.

Таким чином, беручи до уваги те, що безспірні вимоги кредиторів до боржника, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку , сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, суд вважає, що поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що боржник не в змозі самостійно ліквідувати борг не інакше як через проходження процедур відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом згідно Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

З метою забезпечення виконання вимог кредиторів у від повідності до п.1 ст. 12 названого вище Закону необхідно заборони ти власнику майна боржника або уповноваженому ним органу вчиняти дії щодо  реорганізації чи ліквідації юридичної особи –боржника.

          Процедуру розпорядження майном та розпорядника майна з числа арбітражних керуючих призначити з урахуванням усіх можливих клопотань та заяв за наслідками розгляду справи у підготовчому засіданні.

Відповідно до ст.ст. 11, 12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” суд  прийшов до висновку про необхідність порушення провадження у справі про визнання боржника банкрутом,  введення мораторію на задоволення вимог кредиторів та призначення справи до розгляду у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 11, 12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 Господарського Процесуального кодексу України, суд -

                                                                               

                                                  У Х В А Л И В:

      1.          Прийняти заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Ремстройелектро" м. Миколаїв  до ПП "Капітель" м. Хмельницький про визнання банкрутом до розгляду.

2. Справу призначити до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду на  11:30 год.  "15" вересня 2011 р.

 3.  Зобов'язати ініціюючого кредитора надати на розгляд суду оригінали доказів на підтвердження викладених у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство боржника обставин.

  4. Зобов'язати боржника надати суду відзив на заяву кредитора , який повинен містити:

-          наявні заперечення щодо вимог заявника,

-          загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами у т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і  зборах (обов'язкових платежах)

-          відомості про наявне майно, у тому числі і кошти, які знаходяться на його рахунках у банках чи інших фінансово-кредитних установах, зазначити поштові адреси всіх банків чи інших фінансово-кредитних установ в яких відкрито рахунки у національній та іноземній валюті,

-          розшифровку усіх сум боргу по кожному кредитору окремо, також окремо по кожному дебітору, дані по заборгованості по заробітній платі перед працівниками підприємства, а також заборгованості по податкам і зборам, перелік та повний опис заставленого майна,

-          бухгалтерський баланс  на останню звітну дату,

-          копії установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію.

5.          Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

6.          З метою забезпечення грошових вимог кредиторів:

a.          заборонити власнику майна боржника або уповноваженому ним органу вчиняти дії щодо реорганізації чи ліквідації юридичної особи –боржника,

b.          зобов'язати ДПІ у м.Хмельницькому, відділ державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції до дня проведення підготовчого засідання подати суду письмову інформацію щодо зупинення виконавчих проваджень та відкликання із спеціалізованих торгових організацій з реалізації ще нереалізованого в примусовому порядку майна боржника .

7.          Зобов'язати Головне управління статистики в Хмельницькій області повідомити чи значиться боржник – приватне підприємство "Капітель" м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 2 код ЄДРПОУ 32517480 у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій.

  8.    Явку повноважних представників сторін в судове засідання визнати обов'язковою.

9.  Копії даної ухвали надіслати кредитору, боржнику, ДПІ у м. Хмельницькому, відділу державної виконавчої служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції  , ДВС у Хмельницькій області, Хмельницькій міській державній нотаріальній конторі,  державному реєстратору виконкому Хмельницької міської ради, Хмельницькому міськрайсуду, Головному управлінню статистики в Хмельницькій області, Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства.

          Суддя                                                                                                                        Баула Л.П.

                  Віддрук. 11 прим.          

Дата ухвалення рішення31.08.2011
Оприлюднено13.09.2011
Номер документу18112087
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 Господарського Процесуального кодексу України, суд -                                                                               &nbsp

Судовий реєстр по справі —4/5025/1552/11

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 07.05.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Постанова від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні