Ухвала
від 07.05.2012 по справі 4/5025/1552/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"07" травня 2012 р.Справа № 4/5025/1552/11

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Ремстройелектро" м. Миколаїв

до приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький

про визнання банкрутом

Суддя Баула Л.П.

Представники сторін:

від кредитора: не з'явився

ліквідатор : Шишкін С.В.

Ухвалою господарського суду від 31.08.2011р. порушено провадження у справі №4/5025/1552/11 про визнання банкрутом приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, зобов'язано кредитора до дати проведення підготовчого засідання подати погоджену кандидатуру арбітражного керуючого - ліквідатора або надати згоду на затвердження ліквідатором боржника - ініціюючого кредитора.

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 15.09.2011 р. введена процедура розпорядження майном боржника у даній справі та призначено мене розпорядником майна. Даною ухвалою зобов'язано ініціюючого кредитора - ТОВ "Ремстройелектро" подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Ініціюючим кредитором 27.09.2011 р. в газеті "Голос України" №118 надруковане оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ПП "Капітель" .

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 01.12.2011 р. затверджений реєстр вимог кредиторів у сумі 342280,93 грн. до якого включені тільки вимоги ініціюючого кредитора у даній справі ТОВ "Ремстройелектро".

Постановою суду від 22.12.2011 року визнано банкрутом приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький, вул. Кам'янецька , б.2 (код ЄДРПОУ 32517480) та відкрито ліквідаційну процедуру у даній справі строком на шість місяців з дня прийняття даної постанови та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Шишкіна С.В., АДРЕСА_1, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), серія НОМЕР_1 від 20.10.2011 року

Ліквідатора зобов'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скласти ліквідаційний баланс та подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність.

23.03.12 на адресу господарського суду ліквідатором подано до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький, які ухвалою господарського суду від 27.03.2012 року призначено до розгляду в судовому засіданні.

Ліквідатор в судове засідання з'явились.

З поданого ліквідатором на розгляд суду ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора , а також документів в їх обґрунтування вбачається, що ліквідатором під час здійснення ліквідаційної процедури у справі №4/5025/1552/11 здійснено наступні заходи:

В газеті "Голос України" №1 за зверненням ліквідатора 04.01.2012 р. опубліковано оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури .

Від керівника боржника Перейми П.В. по акту приймання-передачі від 05.01.2012 р. ліквідатором прийнята печатка, установчі документи.

В ході проведеної інвентаризації ліквідатором встановлено, що на балансі боржника грошові кошти та активи не обліковуються, про що ліквідатором складений акт від 05.01.2012 року.

З метою виявлення майнових активів, які належить банкруту, ліквідатором направлені запити до відповідних реєструючих установ, зокрема в СІЗ ВДАІ УМВСУ у Хмельницькій області, Хмельницької міської інспекції держтехнагляду, ДПІ у м. Хмельницькому, відділу земельних ресурсів Хмельницького міськвиконкому.

Управління державної автоінспекції в Хмельницькій області в листі від 04.01.2012 р. повідомило, що згідно автомобільної бази "Автомобіль", за боржником транспортні засоби не виявлені.

Державна податкова інспекція у м. Хмельницькому в листі від 03.01.2012 р. надала перелік відкритих рахунків які відкриті боржнику в установах банків, а також повідомила, що відповідно до інформаційних баз даних органів ДПС боржник не є засновником інших юридичних осіб.

Як вбачається з матеріалів поданого звіту, усі рахунки боржника закриті, про що зазначається в листі від 06.03.2012 р. за № 7017\10\29-015 державної податкової інспекції у м. Хмельницькому.

Хмельницьке бюро технічної інвентаризації в листі № 653602 від 12.01.2012 р. повідомило, що за боржником було зареєстровано, на праві власності, приміщення за адресою м. Хмельницький, вул. Камянецька, 2, яке ним придбано по договору купівлі-продажу від 16.09.2008 р.. По рішенню Хмельницького міськвиконкому від 25.11.2010 року № 1558 на дане приміщення припинено право власності.

Управління земельних ресурсів та земельної реформи департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької ради в листі від 20.02.2012 р. за № 310\02-01-15 повідомило, що згідно інформації, наявної у відділі інформації та кадастрів департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів рішенням виконавчого комітету та сесії міської ради земельні ділянки боржнику у власність, оренду чи постійне користування не передавались.

Інспекція Держтехнагляду Хмельницької обладміністрації в листі від 05.01.2012 р. №37-02\8 повідомила про відсутність зареєстрованої техніки за боржником.

На засіданні комітету кредиторів 23 березня 2012 р. (протокол № 2) прийнято рішення про звернення до господарського суду Хмельницької області з клопотанням про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Будь-яких заперечень від кредитора про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора не подано .

Приймаючи дану ухвалу господарським судом до уваги приймається наступне:

У відповідності до п.1 ст. 29, п.1 30, п.6 ст. 31, п. п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону, майно, на яке звертається стягнення у ліквідаційній процедурі, оцінюється арбітражним керуючим у порядку, встановленому законодавством України. Для майна, яке продається на аукціоні, оціночна вартість є початковою.

Після проведення інвентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор розпочинає продаж майна банкрута на відкритих торгах, якщо комітетом кредиторів не встановлено інший порядок продажу майна банкрута.

Вимоги не задоволені за недостатністю майна, згідно п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважаються погашеними.

Після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються перелічені докази. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута та органам державної статистики для виключення юридичної особи з ЄДРПОУ, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону; і т.д. .

В матеріалах справи наявні протоколи засідання комітету кредиторів за якими кредитори погодили порядок реалізації майна та проведення його оцінки, зниження вартості залишку нереалізованого майна, а також затвердили витрати ліквідатора, понесені ним в процесі проведення ліквідаційної процедури у справі .

Зважаючи на викладене вище, господарський суд приходить до висновку, що ліквідатором вжито усіх можливих заходів щодо виявлення та реалізації наявних активів боржника та дотримано вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" під час проведення ліквідаційної процедури у справі №4/5025/1522/11, а в зв'язку з цим, ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора належить затвердити, а боржника ліквідувати .

Крім того, у відповідності до п.2 ст.34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після винесення судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне зобов'язати ліквідатора забезпечити збереженість архівних документів банкрута та визначити місце подальшого їх зберігання .

Керуючись п.1 ст. 29, п. 1 ст.30, ст. 31, п. п. 1-2 ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України,-

У Х В А Л И В :

Ліквідаційний баланс щодо боржника -приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, б.2, який є невід'ємною частиною даної ухвали затвердити.

Звіт ліквідатора від 23.03.2012 року приватного підприємства "Капітель" м. Хмельницький, вул.Кам'янецька, б.2 затвердити.

Приватне підприємство "Капітель" м. Хмельницький, вул.Кам'янецька, б.2, яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №32517480 ліквідувати.

Провадження у справі №4/5025/1552/11 припинити.

Зобов'язати Державного реєстратора виконавчого комітету Хмельницької міської ради виключити з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України приватне підприємство "Капітель" м. Хмельницький, вул.Кам'янецька, б.2, яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №32517480 .

Зобов'язати ліквідатора забезпечити збереженість архівних документів банкрута та за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою визначити місце подальшого їх зберігання .

Копію ухвали надіслати :

1) ліквідатору - Шишкіну С.В., АДРЕСА_1 .

2) боржнику - ПП Капітель, м.Хмельницький, вул.Кам'янецька, б.2 (рекомендованим);

3) кредитору - ТОВ "Ремстройелектро" м. Миколаїв, п-кт Жовтневий, 55, кв.7 (рекомендованим);

4) Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області (рекомендованим)

5) Державному реєстратору виконавчого комітету Хмельницької міської ради (рекомендованим);

6)Головному управлінню статистики в Хмельницькій області (рекомендованим);

7) відділу ДВС Хмельницького міськуправління юстиції (рекомендованим), разом із копіями ліквідаційного балансу, який є невід'ємною частиною вказаної ухвали.

Суддя Л.П. Баула

Віддрук. 8 прим.

1-ліквідатору

2-боржнику (рекомендованим)

3- кредитору (рекомендованим)

4) Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області (рекомендованим)

5) Державному реєстратору виконавчого комітету Хмельницької міської ради (рекомендованим);

6) Головному управлінню статистики в Хмельницькій області(рекомендованим);

7) відділу ДВС Хмельницького міськуправління юстиції (рекомендованим)

8) в матеріали справи

Дата ухвалення рішення07.05.2012
Оприлюднено17.05.2012
Номер документу23999420
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —4/5025/1552/11

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 07.05.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Постанова від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні