Постанова
від 15.08.2011 по справі 2а-0870/4357/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2011 року 17:15 Справа № 2а-0870/4357/ 11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Недашківс ької К.М., при секретарі судово го засідання Луговському І.О ., за участю представника пози вача - не з' явився; предста вника відповідача - не з' я вився; третьої особи, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору, на стороні відп овідача - не з' явилась, роз глянув у відкритому судовому засіданні адміністративну с праву за позовною заявою Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запор іжжя до Приватної виробничо- комерційної фірми «Легінь» п ро припинення юридичної особ и.

03 червня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м. Запоріжжя (далі ім енується - позивач) до Прива тної виробничо-комерційної ф ірми «Легінь» (далі іменуєть ся - відповідач) про припине ння юридичної особи.

Заявлені позовні вимоги по зивач обґрунтовує тим, що від повідно до п. 13.3 ст. 16 Податковог о кодексу України платник по датків зобов' язаний подава ти до контролюючих органів у порядку, встановленому пода тковим та митним законодавст вом, декларації, звітність та інші документи, пов' язані з обчисленням і сплатою подат ків та зборів. Згідно довідки Державної податкової інспек ції у Ленінському районі міс та Запоріжжя від 13.05.2011 №6923/10/28-142/4 від повідач востаннє надавав под аткову звітність за травень 2009 року.

Ухвалою судді від 06.06.2011 позов ну заяву Державної податково ї інспекції у Ленінському ра йоні м. Запоріжжя до Приватно ї виробничо-комерційної фірм и «Легінь» про припинення юр идичної особи залишено без р уху та надано строк для усуне ння недоліків позовної заяви .

Ухвалою судді від 22.06.2011 відкр ито провадження в адміністра тивній справі та призначено судове засідання на 06.07.2011.

06.07.2011 у зв' язку з неявкою сто рін, належним чином повідомл ених про дату, час та місце про ведення судового засідання, суд відклав розгляд справи н а 20.07.2011.

20.07.2011 ухвалою судді за обґрун тованим клопотанням предста вників сторін провадження у справі зупинено для надання додаткових доказів до 15.08.2011.

15.08.2011 ухвалою суду провадженн я у справі поновлено.

15.08.2011 представник позивача не з' явився, про дату, час і міс це судового засідання повід омлявся належним чином.

15.08.2011 представник відповідач а та третя особа, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору, на стороні відповід ача, належним чином повідомл ені про дату, час та місце судо вого розгляду справи, в судов е засідання не прибули.

За таких обставин суд дійшо в висновку про можливість ро згляду справи за відсутності представника відповідача та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча.

За приписами ч. 1 ст. 41 КАС Укра їни, у разі неявки в судове зас ідання всіх осіб, які беруть у часть у справі, чи якщо відпов ідно до положень цього Кодек су розгляд справи здійснюєть ся за відсутності осіб, які бе руть участь у справі (у тому чи слі при розгляді справи в пор ядку письмового провадження ), фіксування судового засіда ння за допомогою звукозапису вального технічного засобу н е здійснюється.

Згідно ст. 69 КАС України дока зами в адміністративному суд очинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд вст ановлює наявність або відсут ність обставин, що обґрунтов ують вимоги і заперечення ос іб, які беруть участь у справі , та інші обставини, що мають з начення для правильного вирі шення справи. Ці дані встанов люються судом на підставі по яснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показа нь свідків, письмових та речо вих доказів, висновків експе ртів.

За правилами частин 1, 6 ст. 71 КА С України кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я ких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Якщо особа, яка б ере участь у справі, без поваж них причин не надасть докази на пропозицію суду для підтв ердження обставин, на які вон а посилається, суд вирішує сп раву на основі наявних доказ ів.

Суд при вирішенні справи ке рується принципами верховен ства права, законності, рівно сті усіх учасників адміністр ативного процесу перед закон ом і судом, змагальності стор ін, диспозитивності та офіці йного з' ясування всіх обста вин, гласності і відкритості адміністративного процесу.

Розглянувши матеріали та з ' ясувавши всі обставини адм іністративної справи, які ма ють юридичне значення для ро згляду та вирішення спору по суті, дослідивши наявні у спр аві докази у їх сукупності, су д

ВСТАНОВИВ:

Приватна виробничо-комерц ійна фірма «Легінь» зареєстр ована 02.02.1995 Ленінською районн ою адміністрацією м. Запоріж жя в якості суб' єкта підпри ємницької діяльності - юрид ичної особи (ідентифікаційни й код 22147287) за юридичною адресою : 69093, Запорізька область, міст о Запоріжжя, вулиця Руставі, б удинок 3А, квартира 43.

Статтею 1 Закону України від 15.05.2003 №755-IV «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» вста новлено, що місцезнаходження юридичної особи - адреса ор гану або особи, які відповідн о до установчих документів ю ридичної особи чи закону вис тупають від її імені (далі - виконавчий орган).

Частиною 1 статті 59 Господар ського кодексу України встан овлено, що припинення діяльн ості суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ре організації (злиття, приєдна ння, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням вл асника (власників) чи уповнов ажених ним органів, за рішенн ям інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у ви падках, передбачених законам и - за рішенням суду.

Порядок державної реєстра ції припинення юридичної осо би на підставі судового ріше ння, що не пов'язане з банкрутс твом юридичної особи, встано влений статтею 38 Закону Украї ни від 15.05.03 №755-IV «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» .

Так, відповідно до ч. 2 цієї ст атті однією з підстав для пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи, зокре ма, є наявність в Єдиному держ авному реєстрі запису про ві дсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Порядок внесення інформац ії щодо відсутності юридично ї особи за вказаним місцезна ходженням встановлено пункт ами 7 та 8 ст. 19 Закону «Про держа вну реєстрації юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців» від 15.05.2003 №755-ІУ.

Вказаними положеннями вст ановлено:

Пункт 7: Не пізніше тринадця ти місяців з дня подачі (надіс лання рекомендованим листом ) останньої реєстраційної ка ртки, що містить відомості пр о юридичну особу, юридична ос оба зобов'язана подати (надіс лати рекомендованим листом) державному реєстратору реєс траційну картку встановлено го зразка про підтвердження відомостей про юридичну особ у.

Пункт 8: Якщо до Єдиного держ авного реєстру не внесено за пис про відсутність юридично ї особи за її місцезнаходжен ням, то в разі неодержання реє страційної картки про підтве рдження відомостей про юриди чну особу в установлений час тиною сьомою цієї статті стр ок, а також у разі одержання де ржавним реєстратором від орг ану державної податкової слу жби повідомлення встановлен ого зразка про відсутність ю ридичної особи за місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно п. п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Под аткового кодексу України орг ани державної податкової сл ужби, у випадках, передбачени х законом, мають право зверта тися до суду щодо припинення юридичної особи та підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця про визн ання недійсними установчих ( засновницьких) документів су б' єктів господарювання.

Як вбачається з довідки ДПІ у Ленінському районі м. Запор іжжя від 29.04.2011 №5929/10/19-11 відповідач станом на 29.04.2011 не має заборгова ності з платежів до бюджету.

Крім того, відповідно до п. п . 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодек су України платник податків зобов' язаний подавати до к онтролюючих органів у порядк у, встановленому податковим та митним законодавством дек ларації, звітність та інші до кументи, пов' язані з обчисл енням і сплатою податків та з борів.

Згідно до ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» від 15.05.2003 №7 55-IV, однією з підстав для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону. С удом встановлено, що відпові дач податкову звітність вост аннє надавав за травень 2009 рок у.

Таким чином, суд вважає позо вні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни; ст.ст. 51, 59, 71 ГК України; ст. 20 П одаткового кодексу України, ст. 10 Закону України «Про держ авну податкову службу в Укра їні»; ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Запо ріжжя до Приватної виробничо -комерційної фірми «Легінь» про припинення юридичної ос оби задовольнити в повному о бсязі.

Припинити юридичну особу - Приватну виробничо-комерцій ну фірму «Легінь» (ідентифік аційний код 22147287), місцезнаходж ення: 69093, Запорізька область , місто Запоріжжя, вулиця Руст аві, будинок 3А, квартира 43.

Після набрання постановою законної сили направити Дер жавному реєстратору Виконав чого комітету Запорізької мі ської ради.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но Кодексом адміністративно го судочинства України, наби рає законної сили після закі нчення строку подання апеляц ійної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скарг у не було подано.

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Дніпропетровського ап еляційного адміністративно го суду через Запорізький ок ружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний стро к з дня її проголошення, а в ра зі складення постанови у пов ному обсязі відповідно до ст атті 160 КАС України, або прийня ття постанови у письмовому п ровадженні - з дня отримання к опії постанови, апеляційної скарги з подачею її копії від повідно до кількості осіб, як і беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (підпис) К.М.Недашківська

Суддя К.М.Недашківська

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.08.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18130141
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4357/11

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 15.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 20.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 22.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 06.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні