Рішення
від 14.09.2011 по справі 8/94/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31 http://vn.arbitr.gov.u a



І м е н е м У к р а ї н и

РІШЕННЯ

14 вересня 2011 р. Справа 8/94/2011/5003

Господарський суд Вінни цької області в складі

головуючого судді Гр абика В.В.,

при секретарі судового зас ідання Кучер Р.П.,

розглянувши в приміщенні суду справу

за позовом: Аграрної бір жі (код ЄДРПОУ 33947314, юр. адреса: 01001, м. Київ, вул. Б.Грінченка, 1; факт . адреса: 04073, м. Київ, вул. Копилів ська, 67, корп. 5)

до: товариства з обмежен ою відповідальністю "Зерноек спорт" (код ЄДРПОУ 32054916, 21011, м. Вінн иця, вул. Ватутіна, 9, Замостянс ький район)

про стягнення боргу та штра фних санкцій в сумі 5 109,80 грн.

за участю представників с торін:

від позивача: ОСОБА_1 - з а довіреністю

від відповідача: не з'явивс я

ВСТАНОВИВ :

Аграрна біржа 18.07.2011 р. з вернулась в господарський су д Вінницької області з позов ом до товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноексп орт" про стягнення боргу та шт рафних санкцій в сумі 5 109,80 грн..

Позов обґрунтовано наступ ним. На підставі біржового ко нтракту аграрної біржі від 17.0 2.2010 р. між ТОВ “Зерноекспорт” т а Аграрним фондом укладено б іржовий контракт на продаж т овару - пшениця 4 класу в кільк ості 1 493,43 тонн на суму 2 017 280,44 грн.. В ідповідно до п.1.4. Біржового ко нтракту реєстраційний збір А грарної біржі становить 4 034,56 грн.. Однак, відповідач в порушення умов договору не перерахував на банківський рахунок аграрної біржі реєст раційний збір у розмірі 4 034,56 гр н.. Зазначені обставини й стал и підставою звернення до суд у та нарахування штрафних са нкцій в сумі 403,46грн., інфляційн их втрат в сумі 509,96грн., 3% річних в сумі 161,82грн..

Ухвалою суду від 19.07.2011 р. поруш ено провадження у справі № 8/94/20 11/5003 з призначенням до розгляду в судовому засіданні на 23.08.2011 р ..

17.08.2011 р. представником позива ча подано до суду письмові по яснення в яких зазначено, що м іж ТОВ “Зерноекспорт” (надал і-довіритель), в особі директо ра Гончарук Т.В. та Брокерсько ю конторою № 59 ПП “ЮСЛАР” в осо бі брокера ОСОБА_2(надалі- брокер), було укладено догові р-доручення відповідно до ум ов якого Довіритель доручив, а брокер зобов'язався оформи ти необхідну документацію з метою укладення біржов ого контракту на Аграрній бі ржі щодо купівлі - пшениці 4 кл асу, врожаю 2007 року згідно ДСТУ -3768:2004 в кількості 1 493,430 тонн. Відпо відно до п.13.1.Правил біржової т оргівлі на Аграрній біржі , бі ржова угода, укладена на бірж ових торгах повинна бути зар еєстрована та оформлена як б іржовий контракт. Пунктом 13.4. н азваних Правил визначено, що зміст і форма біржового конт ракту затверджується Біржею , йому присвоюється реєстрац ійний номер. Контракт підпис ується брокерами та реєструє ться уповноваженими особами Біржі і засвідчується печат кою Біржі. На виконання умов Б іржового контракту № 78 АБ/98 від 17 лютого 2010 року, Позивач викон ав для Відповідача посл угу з реєстрації контракту, щ о підтверджується журналом р еєстрації біржових контракт ів та протоколом проведення торгів (а.с.21).

У відзиві на позовну заяву, подану представником відпов ідача в судовому засіданні 23.0 8.2011 р., відповідач проти позову заперечив посилаючись на те . що у матеріалах справи наявн ий біржовий контракт від 17.02.2010 р ., однією із сторін якого вказа но ТОВ "Зерноекспорт", однак за значений контракт не підпису вався з боку відповідача та н е засвідчувався мокрою печат кою товариства. Окрім того, в м атеріалах справи відсутні бу дь які договори та довіренос ті на підтвердження належних повноважень гр.ОСОБА_2, як ий зазначений у контракті ві д імені ТОВ "зерноекспорт" (а.с .29).

У зв'язку з ненаданням позив ачем усіх необхідних для вир ішення спору по суті докумен тів, в судовому засіданні 23.08.2011 р. оголошено перерву до 14.09.2011 р..

08.09.2011 р. представниом позивач а надано письмове пояснення на відзив відповідача від 22.08. 2011 р., в яких зазначено наступне . У сфері укладення господарс ьких договорів на біржі спец іальним нормативно- правовим актом виступає Закон Україн и "Про товарну біржу". Діяльніс ть товарної біржі здійснюєть ся відповідно до вказаного з акону та чинного законодавст ва України, статуту біржі та п равил біржової торгівлі на в ідповідній біржі. Також, слід зазначити, що в Україні поряд ок укладення біржових догово рів, який би передбачав водно час порядок надання послуг б іржі у реєстрації біржових у год, на законодавчому рівні, н е визначений. Даний порядок р егулюється окремими відомчи ми актами та Правилами біржо вої торгівлі, що затверджуют ься на кожній біржі на правах локальних актів. Таким чином , Правила біржової торгівлі н а Аграрній біржі, затверджен і у відповідності до п.п. 1 п. 32 Ст атуту Аграрної біржі наказом Аграрного фонду від 21.01.2008 р оку № 05/1 (далі - Правила біржово ї торгівлі), регламентують по рядок здійснення біржових оп ерацій (укладення біржових у год), ведення біржових торгів (аукціонів), розрахунків за ни ми, розв'язання спорів з цих пи тань, загальні правила повед інки учасників торгів та пра цівників Аграрної біржі. Пун ктом 5.2. Правил біржової торгі влі встановлено імперативну норму щодо осіб, які є учасник ами біржових торгів, а саме: бр окери (брокерської контори - Ч лена Аграрної біржі), біржові маклери, секретар. Крім того, пунктом 4.4. Правил біржової то ргівлі встановлено, що обслу говування клієнтів членами Б іржі проводиться відповідно до укладеного між ними догов ору, в якому визначаються пра ва, обов'язки та відповідальн ість сторін. Таким договором виступає Договір доручення від 17.02.2010 року № 17/02 (Додаток 2) укла дений між відповідачем та Бр окерською конторою № 59 ПП «ЮСЛ АР». Пунктом 1.1. названого Дого вору доручення визначено, зо крема, що Брокер зобов'язуєть ся від імені і за рахунок Дові рителя (відповідач по справі ) надати послуги з оформлення необхідної документації з м етою укладення біржових конт рактів щодо купівлі товару з азначеного у додатку 1 до Дого вору доручення. Пунктом 10.4. Пра вил біржової торгівлі визнач ено, що Біржова угода вступає в дію з моменту її підписан ня обома брокерами, які предс тавляють інтереси клієнтів. Таким чином, зауваження ві дповідача, які наведені у від зиві на позовну заяву є безпі дставними (а.с.35,36).

В судовому засіданні 14.09.2011 р. п редставник позивача підтрим ав позовні вимоги в повному о бсязі з підстав та за обстави н, вказаних в позові.

Відповідач правом участі у розгляді справи не скорист ався, про час та місце розгляд у справи повідомлений завчас но та належним чином, що підтв ерджується реєстром поштови х відправлень за № 2 від 26.08.2011 р., з врахуванням та дотриманням строків передбачених ст.69 ГПК України.

Враховуючи викладене суд вважає, що вжив всі залежні ві д нього заходи для повідомле ння відповідача належним чин ом про час і місце розгляду сп рави і забезпечення явки ост аннього в судове засідання д ля реалізації ним права на су довий захист своїх прав та ін тересів.

В зв'язку з неведеним вище розгляд справи проведено су дом за відсутності представн ика відповідача за наявними у ній матеріалами, відповідн о до приписів ст. 75, 77 ч.1 Господар ського процесуального кодек су України.

При розгляді справи судом в становлені наступні обстави ни та відповідні їм правовід носини.

21.01.2008 р. наказом Аграрного фон ду № 05/1 затверджено Правила бі ржової торгівлі на аграрній біржі. В даних Правилах зазна чено наступне: правила є осно вним документом, що регулює п орядок здійснення біржових о перацій щодо об'єктів держав ного цінового регулювання, а також товарів, що закладають ся до державного продовольчо го резерву, а саме сільського сподарської продукції та про дуктів її переробки, відпові дно до Закону України "Про дер жавну підтримку сільського г осподарства України", та опер ацій з товарними деривативам и, базовим активом яких є зазн ачена сільськогосподарська продукція, іпотечними серти фікатами, іпотечними закладн ими та іншими товарами, а тако ж встановлює правила поведін ки учасників торгів, посадов их осіб і працівників біржі (п .1.1.); членами біржі вважаються: Аграрний фонд; юридичні особ и-резиденти України, які прид бали біржове місце та уклали договір з біржею (п.2.1.); фі зична особа, що здійснює бірж ові операції за нотаріально засвідченим дорученням Член а біржі, набуває статус броке ра, акредитованому на біржі б рокеру на підтвердження брок ера біржею видається сертифі кат, такий сертифікат надає б рокеру право приймати участь у біржових торгах (п.2.2.); біржов а торгівля здійснюється шлях ом проведення біржових опера цій Членами біржі: за доручен ням клієнта, від свого імені т а за рахунок клієнта (брокерс ьк діяльність); від свого імен і за власний рахунок для влас них потреб, чи з метою подальш ого перепродажу (дилерська д іяльність) (п.4.1.); біржовою опер ацією визнається угода, що ві дповідає таким вимогам відпо відно до статті 15 Закону Украї ни "Про товарну біржу": якщо во на являє собою купівлю-прода ж, поставку та обмін товарів, д опущених до обігу на товарні й біржі; якщо її учасниками є ч лени біржі; якщо вона подана д о реєстрації та зареєстрован а на біржі не пізніше наступн ого за здійсненням угоди дня (п.8.1.); реєстрація проводиться окремо по видах контрактів, о блік зареєстрованих контрак тів ведеться в журналах реєс трації контрактів, журнали м ають бути прошнуровані, прон умеровані та скріплені печат кою біржі, журнали реєстраці ї контрактів зберігаються ос обою, уповноваженою для реєс трації контрактів, як докуме нти суворої звітності (п.12.5.); за реєстрацію укладеної угоди біржа встановлює реєстрацій ний збір, що не може бути менши м, ніж 0,1 відсоток від суми укла деного контракту (п.12.6.); сплата реєстраційного збору здійсн юються сторонами за біржовим контрактом у розмірі 50 відсот ків кожною стороною від зага льної суми реєстраційного зб ору (п.12.7.); у випадку, якщо здійсн юється товарна або фінансова інтервенція та/або стороною біржового контракту виступа є Аграрний фонд інші державн і органи, установи та підприє мства, сплата біржового збор у покладається на іншу сторо ну за контрактом у повному об сязі (п.12.8.).

Відповідно до п.п. 13.5. та 13.6. Вит ягу з правил біржової торгів лі реєстрація проводиться ок ремо по видах контрактів. Обл ік зареєстрованих контракті в ведеться в журналах реєстр ації контрактів. Журнали маю ть бути прошнуровані, пронум еровані та скріплені печатко ю біржі. Журнали реєстрації к онтрактів зберігаються особ ою, уповноваженою для реєстр ації контрактів, як документ и суворої звітності. За реєст рацію контракту біржа встано влює реєстраційний збір, що н е може бути меншим, ніж 0,1 відсо ток від загальної суми уклад еного контракту.

17.02.2010 р. між ТОВ "Зерноекспорт" та Брокерською конторою № 59 ПП "Юслар" було укладено договір -доручення № 17/02. Договором пере дбачено наступне: довіритель доручає, а брокер зобов'язуєт ься від імені за винагороду і за рахунок довірителя надат и послуги з питань вивчення п опиту та поліпшення умов куп івлі товару, консультування з питань комерційної діяльно сті та оформлення необхідної документації з метою укладе ння біржових контрактів на А грарній біржі щодо купівлі т овару, згідно додатку 1, який є невід'ємною частиною даного договору (п.1.1.); довіритель пов инен надати брокеру гарантії :

а) при дорученні на продаж товару - гарантію наявності т овару і його поставки (у випад ку відмовлення поставки, за п рострочку поставки чи недопо ставку товару по підписаному контракту продавець сплачує покупцю штраф в розмірі 20% від суми угоди), б) при дорученні н а купівлю товару - гарантію оп лати товару (у випадку необгр унтованого відмовлення від о тримання товару покупець спл ачує штраф в розмірі по 0,5% від с уми угоди продавцю і біржі), в) про сплату реєстраційного з бору Аграрній біржі розміром 0,2 % від суми укладеного контра кту що сплачується протягом трьох робочих днів після реє страції Контракту, на р/р Агра рної біржі (п.2.4.); у разі порушен ня зазначених в п. 2.4. строків сп лати реєстраційного збору Аг рарній біржі, з довірителя ст ягується на користь Аграрної біржі пеня у розмірі 0,1 відсот ків реєстраційного збору, за кожний день прострочення, а з а прострочення понад тридцят ь днів додатково стягується штраф у розмірі семи відсотк ів реєстраційного збору (п.4.3.).

В додатку № 1 до договору-до ручення зазначено найменува ння та характеристика товару (а.с.44).

17.02.2010 р. між Аграрним фондом, в особі Брокера-продавця ОСО БА_3, що діяв на підставі дові реності від 11.01.2010 р. № 82, з одного б оку та ТОВ “Зерноекспорт”, в о собі Брокера-покупця ОСОБА _2, брокерська контора № 59 ПП “ Юслар”, що діяв на підставі до говору доручення від 17.02.2010 р. № 17/ 02 та статуту, укладено біржови й контракт Аграрної біржі № 78 АБ/98 на продаж товару - пшениці 4 класу, згідно ДСТУ-3768:2004 урожаю 2007 року. Контрактом передбаче но наступне: продавець прода в, а покупець купив товар - пш ениця 4 клас, згідно ДСТУ-3768:2004 (ур ожаю 2007 р.) (предмет контракту); к ількість - 1 493,430 тонн (п.1.1.); варті сть товару, без ПДВ: 1 681 067,03 грн., ПД В 20%: 336 213,41 грн., вартість товару вс ього з ПДВ: 2 017 280,44 грн. (п.1.3.); реєстр аційний збір з ПДВ: 4 034,56 грн. (п.1.4. ); реєстрація контракту прово диться на підставі протоколу проведених торгів у відпові дності до договору-доручення з брокерською конторою, акре дитованою Аграрною біржею (п .3.1.); сплата реєстраційного збо ру згідно п.1.4. здійснюється на рахунок Аграрної біржі поку пцем протягом двох робочих д нів після укладання контракт у (п.4.2.); у випадку невиконання п окупцем п.4.2. контракту, останн ій зобов'язується сплатити а грарній біржі штраф у розмір і 10% від суми реєстраційного з бору, крім того, у зв'язку несв оєчасної сплати реєстраційн ого збору, покупець підлягає зобов'язанню погасити неуст ойку (пеню) у розмірі подвійно ї облікової ставки НБУ, від су ми несвоєчасного виконання г рошового зобов'язання, за кож ен день прострочення (п.4.3.).

Біржовий контракт року бул о зареєстровано 17.02.2010 за № 78 АБ/98 , що підтверджується відпові дним записом безпосередньо н а контракті та витягом із жур налу реєстрації біржових кон трактів (а.с.9, 10).

Однак, відповідачем, в поруш ення п.4.2. контракту, на банківс ький рахунок Аграрної біржі не перерахований реєстраці йний збір у розмірі 4 034,56 грн. про тягом двох робочих днів післ я укладення контракту.

11.10.2010 р., з метою досудового уре гулювання спору, позивачем н аправлено на адресу ТОВ "Зерн оекспорт" претензію № 881 від 11.10.2 010 р. з пропозицією перерахува ти реєстраційний збір Аграрн ої біржі у 7-денний термін післ я отримання претензії (а.с.11). П ретензія отримана відповіда чем 25.10.2010 р., що підтверджується копіями повідомлення про вр учення поштового відправлен ня, опису вкладення та фіскал ьного чеку (а.с.14).

Згідно наданого позивачем розрахунку відповідачу, окр ім основної суми боргу в розм ірі 4 034,56 грн., нараховано до стяг нення 509,96 грн. інфляційних нара хувань за період з 22.02.2010 р. по 24.06.2011 р., 161,82 грн. - 3% річних та 403,46 грн. - 10% шт рафу на підставі п.4.3. біржовог о контракту (а.с.3, 12, 13).

Як зазначено в ст.174 Господар ського кодексу України, госп одарські зобов'язання можуть виникати, зокрема, із господа рського договору та інших уг од, передбачених законом, а та кож з угод, не передбачених за коном, але таких, які йому не с уперечать.

Беручи до уваги зміст догов ору укладеного між сторонами , характер взятих на себе стор онами зобов'язань, суд дійшов висновку про те, що між сторон ами виникли правовідносини з договору про надання послуг в процесі здіснення угоди ку півлі-продажу.

Згідно ч.1 ст.901 ЦК України за д оговором про надання послуг одна сторона (виконавець) зоб ов'язується за завданням дру гої сторони (замовника) надат и послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяль ності, а замовник зобов'язуєт ься оплатити виконавцеві заз начену послугу, якщо інше не в становлено договором.

Частиною 1 ст.903 ЦК України вс тановлено, що якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язан ий оплатити надану йому посл угу в розмірі, у строки та в по рядку, що встановлені догово ром.

Відповідно до ч.1 ст.530 ЦК Укра їни, якщо у зобов'язанні встан овлений строк (термін) його ви конання, то воно підлягає вик онанню у цей строк (термін).

Згідно зі ст.526 Цивільного ко дексу України, ст.193 Господарс ького кодексу України зобов' язання має виконуватися нале жним чином відповідно до умо в договору та вимог цих Кодек сів, інших актів цивільного з аконодавства, а за відсутнос ті таких умов та вимог - відпов ідно до звичаїв ділового обо роту або інших вимог, що звича йно ставляться.

Одностороння відмова від з обов'язання або одностороння зміна його умов не допускаєт ься, якщо інше не встановлено договором або законом (ст.525 Ци вільного кодексу України, ч.7 с т.193 Господарського кодексу Ук раїни)

Частиною 1 ст.530 ЦК України пе редбачено, що якщо у зобов'яз анні встановлений строк (тер мін) його виконання, то воно пі длягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до ч.1 ст.612 ЦК Укра їни боржник вважається таким , що прострочив, якщо він не пр иступив до виконання зобов'я зання або не виконав його у ст рок, встановлений договором або законом.

У разі порушення учасником господарських відносин прав ил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання госпо дарського зобов'язання відпо відно до ч. 1 ст. 230 ГК України він зобов'язаний сплатити штраф ні санкції (неустойку, штраф, п еню).

Згідно ст.625 ч.2 ЦК України бор жник, який прострочив викона ння грошового зобов"язання, н а вимогу кредитора зобов"яза ний сплатити суму боргу з ура хуванням вставновленого інд ексу інфляції за весь час про строчення, а також три процен ти річних від простроченої с уми, якщо інший розмір процен тів не встановлений договоро м або законом.

В силу ст. 32 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни, доказами у справі є будь-як і фактичні дані, на підставі я ких господарський суд встано влює наявність чи відсутніст ь обставин, на яких ґрунтують ся вимоги і заперечення, а так ож інші обставини, які мають з начення для правильного вирі шення спору.

За змістом статті 33 Господа рського процесуального коде ксу України, обов'язок доказу вання та подання доказів роз поділяється між сторонами, в иходячи з того, хто посилаєть ся на юридичні факти, які обґр унтовують його вимоги і запе речення.

Відповідно до ст.ст. 34, 43 Госпо дарського процесуального ко дексу України докази подають ся сторонами та іншими учасн иками судового процесу. Обст авини справи, які відповідно до законодавства повинні бу ти підтверджені певними засо бами доказування, не можуть п ідтверджуватися іншими засо бами доказування. Господарсь кий суд оцінює докази за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному роз гляді в судовому процесі всі х обставин справи в їх сукупн ості, керуючись законом. Ніяк і докази не мають для господа рського суду заздалегідь вст ановленої сили. Визнання одн ією стороною фактичних даних і обставин, якими інша сторон а обґрунтовує свої вимоги аб о заперечення для господарсь кого суду не є обов'язковим .

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, оцінивши в сукупності докази, які міс тяться в матеріалах справи, с уд дійшов до переконання в то му, що позов підлягає частко вому задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено судом, з ура хуванням змісту контракту ук ладеного між сторонами, хара ктер взятих на себе сторонам и зобов'язань між сторонами с калились правовідносини, які випливають із договору про н адання послуг при укладенні договору купівлі-продажу. Ві дповідно до контракту від 17.02.20 10р. позивач продав, а відповід ач купив товар - пшениця 4 кла с, згідно ДСТУ-3768:2004 (урожаю 2007 р.) в кількості 1 493,43 тонн на суму 2 017 280, 44 грн..Аграрна біржа 17.02.2010р. за №78 А Б/98 зареєструвала контракт, то бто виконала свої зобов"язан ня, передбачені Правилами бі ржової торгівлі на Аграрній біржі та п.1.3 біржового контра кту.

Контрактом передбачений о бов'язок покупця сплатити Аг рарній біржі, на якій укладав ся контракт, протягом двох ро бочих днів після його уклада ння реєстраційний збір в роз мірі 4 034,56 грн.. Однак відповідач ем даний обов'язок не виконан о. На час розгляду справи відп овідачем не надано суду дока зів виконання своїх обов'язк ів за біржовим контрактом.

З урахуванням наведеного, п озовні вимоги щодо стягнення з відповідача - боржника який прострочив виконання, на кор исть позивача 4 034,56 грн. основно го боргу підлягають задоволе нню. Обґрунтованість та прав омірність заявлених позивач ем вимог підтверджуються над аними ним та дослідженими су дом письмовими доказами, а са ме біржовим контрактом аграр ної біржі, журналом реєстрац ії контрактів,претензією, до говором доручення з додатком №1, пунктом 2.4 якого передбачен о обов"язок ТОВ "Зерноекспорт " сплатити реєстраційний збі р Аграрній біржі в розмірі 0,2% в ід суми укладеного контракту (а.с.43-44), а також протоколом пров едення торгів від 17.02.2010р. (а.с.27).

Оскільки відповідач не вик онав зобов'язання передбачен і біржовим контрактом в поря дку та строки визначені дани м контрактом, то він відповід но з вимогами цивільного та г осподарського кодексів є бор жником, що прострочив, а тому н аявні підстави для задоволен ня вимоги про стягнення з ньо го на користь позивача трьох процентів річних в сумі 161,82 гр н. та 403,46 грн. - 10% штрафу на підста ві п.4.3. договору, відповідно ч.2 ст.625 ЦК України ,ч.1 ст.230 ГК Украї ни.

Позовні вимоги в частині ст ягнення інфляційних нарахув ань підлягають частковому за доволенню з огляду на наступ не.

Індекс інфляції (індекс сп оживчих цін) - це показник, що х арактеризує динаміку загаль ного рівня цін на товари та по слуги, які купуються населен ням для невиробничого спожив ання, який визначається викл ючно Держкомстатом (Методика розрахунку базового індексу споживчих цін, затверджена н аказом Держкомстату від 27.07.2007р . №265) і його найменший період ви значення становить місяць, а тому прострочка платежу за м енший період не тягне за собо ю нарахування інфляційних вт рат. На цьому, зокрема, наголош ує Вищий господарський суд У країни в постанові від 15.09.10 р. у справі № 11/14-10.

Так згідно проведеного су дом підрахунку (порядок пров едення підрахунку заборгова ності та штрафних санкцій за тверджений листом Верховног о Суду України від 03.04.1997р. №62-97) заг альний розмір інфляційних на рахувань становить 459,94 грн. за період з 1 березня 2010 р. по 31 трав ня 2011 р..

Судові витрати зі сплати де ржмита та за інформаційно-те хнічне забезпечення судовог о процесу підлягають розподі лу відповідно до вимог ст. 49ч.2 Г ПК України.

Враховуючи наведене, керу ючись ст. 4-2 - 4-5, 33-34, 43, 49, 69, 82-85, 115 ГПК Укра їни,-

ВИРІШИВ :

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з товариства з об меженою відповідальністю " Зерноекспорт" на користь Аграрної біржі 4 034,56 грн. боргу, 459,94 грн. інфляційних нарахуван ь, 161,82 грн. - 3% річних, 403,46 грн. штрафу , 102 грн. витрат на сплату держав ного мита та 236 грн. витрат на ін формаційно-технічне забезпе чення судового процесу.

3. В задоволення решти позов них вимог відмовити.

4. Видати наказ після набран ня рішенням законної сили.

Суддя Грабик В.В.

Повний текст ріше ння суду оформлено і підписа но відповідно до вимог ст.84 ГП К України 15 вересня 2011 р.

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - відповідачу (21011, м. Вінниця, вул. Ватутіна, 9, Замостянсь кий район)

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.09.2011
Оприлюднено21.09.2011
Номер документу18192331
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/94/2011/5003

Постанова від 24.10.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 06.10.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Рішення від 14.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Грабик В.В.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Грабик В.В.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Грабик В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні