Постанова
від 16.09.2011 по справі 2а-0870/6802/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/6802/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого - судді Артоуз О.О. при секретарі судового за сідання Вітковській С.О.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Бердянс ької об' єднаної державної п одаткової інспекції

Запоріз ької області

до: Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Бердянські землі»

треті особи: ОСОБА _1;

ОСОБА_ 2;

ОСОБА_ 3

про: припинен ня державної реєстрації юрид ичної особи

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Бердянської об ' єднаної державної податко вої інспекції Запорізької об ласті до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Бердя нські землі», треті особи: О СОБА_1; ОСОБА_2; ОСОБА_3 про припинення державної ре єстрації юридичної особи.

В позовній заяві вказано, що 24.02.2011, згідно довідки Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, було внесено інформац ію щодо відсутності юридично ї особи за вказаною раніше ад ресою.

Згідно довідки Бердянсько ї ОДПІ, станом на 06.07.2011 заборгов аність по платежам до бюджет ів усіх рівнів у ТОВ «Бердянс ькі землі» відсутня.

На підставі викладеного, Бе рдянська об' єднана державн а податкова інспекція Запорі зької області звернулась до суду про припинення державно ї реєстрації юридичної особи .

16.09.2011 позивач у судове засіда ння не з' явився, до суду нада в клопотання про розгляд спр ави за його відсутності.

Відповідач у судове засіда ння, також, не з' явився, письм ові заперечення на позов не н аправив, про причини неявки д о суду не повідомив. Про дату т а час судового засідання був повідомлений належним чином , про що свідчить поштове пові домлення про вручення повіст ки. Тому подальше відкладенн я розгляду справи суд вбачає недоцільним.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 41 КА С України суд розглянув спра ву на підставі наявних доказ ів, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснювалось.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ «Бердянські земл і» зареєстровано виконавчим комітетом Бердянської міськ ої ради 03.06.2008 та взято на облік в обласному управлінні статис тики з присвоєнням ідентифік аційного коду № 35875226.

Бердянською ОДПІ здійснен ий запит до державного реєст ратора стосовно адреси підпр иємства. У довідці з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців вказано, що ТОВ «Бердян ські землі» за вказаною юрид ичною адресою відсутнє.

Вивчивши матеріали адміні стративного позову, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступних висновків .

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону, а також наявність в Єдино му державному реєстрі запису про відсутність юридичної о соби за вказаним її місцезна ходженням.

Відповідно до п. 6 ст. 59 Господ арського Кодексу України, су б' єкт господарювання лікві дується у разі скасування йо го державної реєстрації у ви падках, передбачених законом .

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами ч. 4 ст. 94 КАС Укра їни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізич на чи юридична особа, судові в итрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються .

Враховуючи вищезазначене, на підставі ст. ст. 94, 158-163, п. 3 ст. 167 К АС України, ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст . 20 Податкового кодексу Україн и суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Бе рдянської об' єднаної держа вної податкової інспекції За порізької області до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Бердянські землі», тре ті особи: ОСОБА_1; ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 про припинення де ржавної реєстрації юридично ї особи - задовольнити в пов ному обсязі.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Бердянські земл і» (код ЄДРПОУ 35875226).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення16.09.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18250241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/6802/11

Постанова від 16.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні