Постанова
від 31.08.2011 по справі 2а-2584/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" серпня 2011 р. Справа № 2a-2584/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Кишинського М.І.

при секретарі Дяк ун М.М.

за участю представни ка позивача: Салітринськог о А.З.

представник відповідача: не з'явився.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в пр иміщенні суду адміністратив ну справу

за позовом: Відділе ння виконавчої дирекції Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків на вробн ицтві та професійних захворю вань в Рогатинському районі

до відповідача: Товариства з обмеженою відп овідальністю "Укрспецбуд-П"

про стягнення заборг ованості в сумі 370,33 грн,-

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на вробництві та професійн их захворювань в Рогатинсько му районі (надалі- позивач) з вернулося в суд з позовом до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Укрспецбуд-П" (над алі- відповідач) про стягнен ня заборгованості в сумі 370,33 гр н.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач по справі з ареєстрований у відділенні в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі як пл атник внесків на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, а т акож зобов' язаний своєчасн о та в повному обсязі сплачув ати до Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на вробництві та професій них захворювань страхові вне ски. Однак, проведеною позива чем перевіркою дотримання св оєчасності сплати страхових внесків до Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на вробництві та про фесійних захворювань встано влено, що станом на 01 липня 2011 ро ку відповідачем допущено заб оргованість в сумі 370,33 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і. Просить позов задовольнит и повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився . Поштове відправлення з відм іткою, що адресата не існує 18 с ерпня 2011 року повернулося на а дресу суду разом із копією ух вали суду про відкриття пров адження та повісткою про вик лик в суд. Згідно довідки з Єди ного державного реєстру підп риємств та організацій Украї ни (ЄДРПОУ) місцезнаходження відповідача значиться: 77041, с.П уків, Рогатинський район, Іва но-Франківська область, тобт о адреса, за якою відправлено ухвалу про відкриття провад ження та повістку про виклик до адміністративного суду.. З гідно із частиною 4 статті 33 Ко дексу адміністративного суд очинства України у разі нена дання особами, які беруть уча сть у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий в иклик або судове повідомленн я надсилаються: юридичним ос обам та фізичним особам-підп риємцям- за адресою місцезн аходження (місця проживання) , що зазначена в Єдиному держа вному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за так ою адресою вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином. Крім того, відповідно д о змісту частини 11 статті 35 Код ексу адміністративного судо чинства України у разі повер нення поштового відправленн я із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від су ду причини, вважається, що так а повістка вручена належним чином. З огляду на вказане від повідача належним чином пові домлялося про дату, час та міс це судового розгляду. За таки х обставин, суд не вбачав за не обхідне повторно надсилати в ідповідачу повістку про викл ик до суду.

Розглянувши позовну заяву , заслухавши представника по зивача, дослідивши наявні в м атеріалах справи письмові до кази, суд приходить до виснов ку, що позов обґрунтований та такий, що підлягає до задовол ення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач по справі включений до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій Ук раїни та зареєстрований відд іленні виконавчої дирекції Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків на вр обництві та професійних захв орювань в Рогатинському райо ні як платник внесків на зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування від нещ асного випадку на виробництв і та професійного захворюван ня.

Згідно із частиною 1 статті 67 Конституції України кожен з обов'язаний сплачувати подат ки і збори в порядку і розміра х, встановлених законом.

Відповідно до змісту пункт у 2 частини 2 статті 45 Закону Укр аїни «Про загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання від нещасного випадку н а виробництві та професійног о захворювання, які спричини ли втрату працездатності» ро ботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та в п овному обсязі сплачувати в у становленому порядку страхо ві внески до Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на вробництві та пр офесійних захворювань.

Однак, як вбачається з матер іалів справи, у відповідача с таном на 01 липня 2011 року наявна заборгованість зі сплати ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, які спричинили втрату працездат ності за березень 2010 року в сум і 370,77 грн.

Таким чином, заборгованіст ь відповідача становить 370,77 гр н. та підтверджується звітом щодо сплати заборгованості зі сплати страхових внесків та довідкою- розрахунком.

Враховуючи наведене, а тако ж те, що вищевказана заборгов аність відповідачем на момен т розгляду справи не сплачен а, а тому підлягає стягненню в судовому порядку.

За таких обставин, суд вважа є, що позов обгрунтований та п ідлягає до задоволення.

На підставі ст. 124 Конституц ії України, керуючись ст. ст. 158- 163, 167 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Укрспецбуд-П", 77041, с.Пуків, Ро гатинський район, Івано-Фран ківська область, код ЄДРПОУ 359 25177 на користь відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на вробництві та професійних захворювань в Р огатинському районі заборго ваність зі сплати страхових внесків в сумі 370 (триста сімде сят) гривень, 33 коп.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодекс ом адміністративного судочи нства України, якщо таку скар гу не було подано.

Суддя: Кишинський М.І.

Постанова складен а в повному обсязі 02 вересня 2011 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.08.2011
Оприлюднено27.09.2011
Номер документу18250402
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2584/11/0970

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Ухвала від 08.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні