Постанова
від 31.08.2011 по справі 2а-2584/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" серпня 2011 р. Справа № 2a-2584/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Кишинського М.І.

при секретарі Дякун М.М.

за участю представника позивача: ОСОБА_1

представник відповідача: не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецбуд-П"

про стягнення заборгованості в сумі 370,33 грн,-

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі (надалівЂ“позивач) звернулося в суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецбуд-П" (надалівЂ“відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 370,33 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач по справі зареєстрований у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі як платник внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань страхові внески. Однак, проведеною позивачем перевіркою дотримання своєчасності сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань встановлено, що станом на 01 липня 2011 року відповідачем допущено заборгованість в сумі 370,33 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі. Просить позов задовольнити повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Поштове відправлення з відміткою, що адресата не існує 18 серпня 2011 року повернулося на адресу суду разом із копією ухвали суду про відкриття провадження та повісткою про виклик в суд. Згідно довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) місцезнаходження відповідача значиться: 77041, с.Пуків, Рогатинський район, Івано-Франківська область, тобто адреса, за якою відправлено ухвалу про відкриття провадження та повістку про виклик до адміністративного суду.. Згідно із частиною 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам-підприємцям–за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином. Крім того, відповідно до змісту частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причини, вважається, що така повістка вручена належним чином. З огляду на вказане відповідача належним чином повідомлялося про дату, час та місце судового розгляду. За таких обставин, суд не вбачав за необхідне повторно надсилати відповідачу повістку про виклик до суду.

Розглянувши позовну заяву, заслухавши представника позивача, дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, суд приходить до висновку, що позов обґрунтований та такий, що підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач по справі включений до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України та зареєстрований відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі як платник внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Згідно із частиною 1 статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до змісту пункту 2 частини 2 статті 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань.

Однак, як вбачається з матеріалів справи, у відповідача станом на 01 липня 2011 року наявна заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності за березень 2010 року в сумі 370,77 грн.

Таким чином, заборгованість відповідача становить 370,77 грн. та підтверджується звітом щодо сплати заборгованості зі сплати страхових внесків та довідкою–розрахунком.

Враховуючи наведене, а також те, що вищевказана заборгованість відповідачем на момент розгляду справи не сплачена, а тому підлягає стягненню в судовому порядку.

За таких обставин, суд вважає, що позов обгрунтований та підлягає до задоволення.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Укрспецбуд-П", 77041, с.Пуків, Рогатинський район, Івано-Франківська область, код ЄДРПОУ 35925177 на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на вробництві та професійних захворювань в Рогатинському районі заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 370 (триста сімдесят) гривень, 33 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя: Кишинський М.І.

Постанова складена в повному обсязі 02 вересня 2011 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.08.2011
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51847828
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2584/11/0970

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Ухвала від 08.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні