Постанова
від 22.09.2011 по справі 2а/0570/15061/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 22 вересня 2011 р.                                                             справа № 2а/0570/15061/2011

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:  11 год. 30 хв.

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді  Голубової Л.Б.

при секретарі          Барабаш Т.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду адміністративну справу                                                            

за позовом          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних

                       випадків на виробництві та професійних захворювань України в

                       Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області  

до                      Державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу

                       «Макіївспецремонт»

про                       стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 9757,10 гривень

за участю:          

представника позивача:                     ОСОБА_1, за дов. № 01-20/15 від 19 вересня 2011 року,

представника відповідача:                               ОСОБА_2, за дов. № 08-81/39д від 04 січня

                                                           2011року

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області (надалі – позивач, Відділення Фонду) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу «Макіївспецремонт» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 9757,10 гривень.   

В обґрунтування позову зазначив, що відокремлений підрозділ «Макіївспецремонт» державного підприємства «Макіїввугілля» згідно з Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» зареєстрований як платник страхових внесків у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки з 01.04.2001 року. Відповідно до ст. 45 зазначеного Закону відповідач зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду, але не в повному обсязі сплатив обов’язкові страхові внески до Фонду. Відповідно до звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду за другий квартал 2011 року залишок заборгованості на кінець звітного періоду складає  74158,47 гривень. 15.08.2011 року проведено перевірку розрахунків між ВП «Макіївспецремонт» ДП «Макіїввугілля»  та відділенням Фонду, актом звірки розрахунків встановлено, що загальна сума недоїмки, яка належить до сплати складає 74158,47 гривень, сума недоїмки, яка знаходиться на стадії примусового виконання в органах ДВС складає 64401,37 гривень, сума недоїмки, що належить до стягнення в судовому порядку складає 9757,10 гривень. Просить суд стягнути з відповідача зазначену суму заборгованості на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі та просив їх задовольнити, надавши пояснення, аналогічні тим, що викладені у позовній заяві.

Представник відповідача у судовому засіданні проти позовних вимог заперечував з підстав строків давності боргу по страховим внескам до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Дослідивши наявні в матеріалах справи документи, заслухавши пояснення представників позивача та відповідача, суд –

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство «Макіїввугілля», код ЄДРПОУ 33161769, є юридичною особою, має відокремлений підрозділ «Макіївспецремонт», код ЄДРПОУ 26391110, який зареєстрований у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області  як платник страхових внесків за № 5458 (а.с. 5, 6).

Відповідно до Закону України «Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 22.02.2001 року №2272-ІІІ, із змінами та доповненнями, страховий тариф для відокремленого підрозділу «Макіївспецремонт» державного підприємства «Макіїввугілля» з 13 січня 2009 року становить 2,32%.

Роботодавець як страхувальник зобов'язаний, зокрема, подавати звітність робочому органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків у строки, в порядку та за формою, що встановлені цим Фондом, як передбачено пунктом 7 ч. 2 ст. 45 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 23.09.1999 року № 1105-XIV із змінами і доповненнями.

Пунктом 2 Постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України» від 30.11.2010 року № 31, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2010 року за № 1286/18581 визначено, що стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, і контроль за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій на період до повного стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі - Фонд) та надання страхувальниками за підсумками 2010 року розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду і відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності здійснюються відповідно до Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12 липня 2007 року N 36, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 1 серпня 2007 року за N 867/14134;

страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, подають до робочих органів виконавчої дирекції Фонду звітність до повного погашення заборгованості за формою, наведеною у додатку до постанови.

Згідно зі звітом  щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за другий квартал 2011 року залишок заборгованості на кінець звітного періоду відокремленого підрозділу «Макіївспецремонт» державного підприємства «Макіїввугілля» складає  74158,47 гривень (а.с. 8).

Відповідно до акту звірки розрахунків станом на 15.08.2011 року між  відокремленим підрозділом «Макіївспецремонт» державного підприємства «Макіїввугілля» та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки загальна сума недоїмки, яка належить до сплати, складає 74158,47 гривень, з яких сума недоїмки, яка знаходиться на стадії примусового виконання в органах ДВС, – 64401,37 гривень, сума недоїмки, що належить до стягнення в судовому порядку, складає 9757,10 гривень (а.с. 7).

Отже, сума заборгованості зі сплати страхових внесків відповідача на момент розгляду цієї адміністративної справи складає 9757,10 гривень, яка на момент звернення позивача до суду з позовною заявою не сплачена.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області  підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства  України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.    

Враховуючи наведене та керуючись статтями 2-15, 17-18, 33-35, 41-42, 47-51, 56-59, 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110, 121-143, 151-154, 158, 162, 163, 167, 185-186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області  до державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу «Макіївспецремонт» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 9757,10 гривень задовольнити повністю.  

Стягнути з державного підприємства «Макіїввугілля» (86157, Донецька область, місто Макіївка, пл. Радянська, буд. 2, код ЄДРПОУ 32442295) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Червоногвардійському районі міста Макіївки Донецької області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 9757 (дев’ять тисяч сімсот п’ятдесят сім) гривень 10 копійок.

Постанова прийнята у нарадчій кімнаті та проголошено її повний текст у судовому засіданні 22 вересня 2011 року в присутності представників позивача та відповідача.  

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

  

Суддя                                                                                      Голубова Л.Б.

Дата ухвалення рішення22.09.2011
Оприлюднено30.09.2011
Номер документу18337913
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/15061/2011

Ухвала від 22.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Постанова від 22.09.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні