Ухвала
від 30.08.2011 по справі 5020-1087/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІС ТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

30 серпня 2011 року справа № 5020-1087/2011

Господарський суд міста Севастополя у складі судді Р ебристої С.В. при секретарі Мутель А.О. розглянувши у відкритому судовому засід анні матеріали справи за поз овом Товариства з обмежен ою відповідальністю “Клуб си ру”

(вул. Саксаганського, 119, Гол осіївський р-н, м. Київ, 01032)

до відповідача - Прива тного підприємства „Ультімо ”

(вул. Громова, буд. 60-А, м. Севас тополь, 99002)

про стягнення 120 639,41 грн.

за участю представників с торін:

від позивача - ОСОБА _1. - представник, довіреність № б/н від 25.03.2011,

від відповідача - ОСОБ А_2. - представник, довіреніст ь № б/н від 01.08.2011.

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Клуб сиру” звернулось до господарськог о суду міста Севастополя з по зовною заявою до Приватного підприємства „Ультімо” про с тягнення заборгованості у ро змірі 120 639,41 грн.

Представник позивача у суд овому засіданні 30.08.2011 надав дод аткові документи, які суд при йняв до розгляду та долучив д о матеріалів справи.

Представник відповідача у судовому засіданні надав пи сьмові заперечення на позовн у заяву та зазначив, що без про ведення звірки взаємних раху нків не можливо вирішити дан ий спір тому, що неможливо виз начити суму позову та вважає , необхідним надання для огля ду оригіналів довіреностей н а отримання продукції, яка є с уттєвою вимогою при постачан ні продукції, видаткових нак ладних та оригіналу договору , акту - звірки взаємних раху нків. Також, подав клопотання про витребування доказів, в я кому просив витребувати у То вариства з обмеженою відпові дальністю “Клуб сиру” та дол учити до матеріалів справи о ригінал договору, оригінали первинних документів, видатк ових накладних, оригінали до віреностей на отримання това ру, акт звірки взаємних розра хунків. Дані письмові запере чення та клопотання суд прий няв до розгляду та долучив до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представникі в сторін суд:

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до положень ст .4-2 ГПК України правосуддя у го сподарських судах здійснюєт ься на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Згідно зі змістом ст. 4-3 ГПК У країни судочинство у господа рських судах здійснюється на засадах змагальності. Сторо ни та інші особи, які беруть уч асть у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення по даними суду доказами. Господ арський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть уч асть у справі, необхідні умов и для встановлення фактичних обставин справи і правильно го застосування законодавст ва.

Положеннями ст. 22 ГПК Україн и встановлено перелік прав і обов'язків сторін у судово му процесі, зокрема, сторони м ають право знайомитися з мат еріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати у часть в господарських засіда ннях, подавати докази, брати у часть у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення г осподарському суду, наводити свої доводи і міркування з ус іх питань, що виникають у ході судового процесу.

Крім того, положеннями ст. 38 Г ПК України передбачено проце суальний порядок витребуван ня доказів.

Так, сторона або прокурор у разі неможливості самостійн о надати докази вправі подат и клопотання про витребуванн я господарським судом таких доказів.

Надаючи оцінку змісту пода ного відповідачем у порядку ст. 38 ГПК України клопотання п ро витребування доказів у То вариства з обмеженою відпові дальністю “Клуб сиру”, а саме оригіналу договору, оригіна лів первинних документів, ви даткових накладних, оригінал ів довіреностей на отримання товару, акту звірки взаємних рахунків, суд дійшов висновк у, що подане відповідачем кло потання за своєю правовою пр иродою підлягає вирішенню ві дповідно до п. 3 ст. 77 ГПК Україн и.

Враховуючи ту обставину, що необхідно витребувати нові докази у справі, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та зобов'язати пози вача надати суду оригінал до говору, оригінали первинних документів, видаткових накла дних, оригіналів довіреносте й на отримання товару, акту зв ірки взаємних розрахунків.

З огляду на викладене, керую чись п.п. 2, 3 частини першої ст. 77, ст. 86 Господарського процесуа льного кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгляд спр ави на 08.09.2011р. о 10 год. 00 хв. (м. Севас тополь, вул. Павл іченко, 5, каб. № 307).

2. Зобов'язати в строк до 06.09.2011 надати суду:

позивачу:

- оригінал договору,

- оригінали первісної до кументації, а саме видаткови х накладних,

- оригінали довіреносте й на отримання товару,

- акт звірки взаємних роз рахунків;

відповідачу:

- надати суду пис ьмовий відзив на позовну зая ву, який повинен містити відо мості, що передбачені ст. 59 ГПК України, з нормативно-правов им та документальним обґру нтуванням викладеної в ньому позиції, контррозрахунок ст ягуваної суми (якщо такий є), д окументи, які підтверджують юридичний статус (оригінали, для огляду в судовому засіда нні, з належно завіреними коп іями в матеріали справи), відо мості про найменування та но мери рахунків у банківських установах, на день розгляду с прави, докази повного або час ткового погашення заборгова ності, з належно завіреними к опіями платіжних документів суду у справу, та всі письмові докази, що стосуються предме ту спору, в обґрунтування сво їх пояснень чи заперечень пр оти позову.

Сторонам - провести звірку розрахунків по забор гованості (яка є предметом сп ору), на день розгляду справи, зі складенням двосторонньог о акту звірки з посиланням на оригінали первинних докумен тів.

Обов'язок надання акту суду (направленого позивачем н а адресу відповідача) покл асти на відповідача.

Копії документів повин ні бути засвідчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держ стандарту України № 4163-2003 “Уніф ікована Система організацій но- розпорядчої документац ії. Вимоги до оформлювання до кументів”, і подаються з супр овідним листом.

Для пропуску у приміщен ня суду мати документ, який по свідчує особу (паспорт), підтв ерджує її повноваження та цю ухвалу.

Суддя С. В. Ребрист а

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено04.10.2011
Номер документу18385084
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-1087/2011

Рішення від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Плієва Наталя Гурамівна

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Плієва Наталя Гурамівна

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Плієва Наталя Гурамівна

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Ребриста Світлана Вікторівна

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Ребриста Світлана Вікторівна

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Ребриста Світлана Вікторівна

Ухвала від 13.07.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Ребриста Світлана Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні