Рішення
від 17.08.2011 по справі 27/56б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

17.08.11 р. Спр ава № 27/56б

за заявою кредитора (заяв ника) Товариства з обмеженою відповідальністю „Юнікс-Мар кет” м.Донецьк

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „В ПМ” м.Донецьк

про визнання банкрутом

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін:

від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України в Київському районі мДонець ка

- ОСОБА_1. (за довір.)

від ліквідатора (кредитора ) - Сагіров Г.Е. (директор)

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 25.03.11р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю „ВПМ” м.Дон ецьк відповідно до ст.52 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”.

Постановою суду від 04.04.11р. ТОВ „ВПМ” м.Донецьк визнано банк рутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 3 місяці до 04.07.11р., ліквідатором признач ений ініціюючий кредитор- ТО В „Юнікс-Маркет” м.Донецьк.

Ухвалою суду від 01.06.11р. затвер джено звіт ліквідатора про п роведену роботу та ліквідаці йний баланс банкрута; провад ження по справі припинено.

18.07.11р. до господарського суду надійшли заяви ТОВ „Юнікс-Ма ркет” від 14.07.11р. м.Донецьк та Від ділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України в Київсько му районі мДонецька від 13.07.11р. № 01-02/1499 про перегляд ухвали госпо дарського суду від 01.06.11р. за нов овиявленими обставинами.

Розгляд вказаних заяв приз начений в судовому засіданні на 17.08.11р.

Розглянувши в судовому зас іданні 17.08.11р, надані заяви про п ерегляд ухвали господарсько го суду від 01.06.11р. за нововиявле ними обставинами та інші мат еріали справи, заслухавши пр едставників ТОВ Юнікс-Маркет ” та Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в Київському районі мДонецька , суд встановив:

Ухвала господарського суд у від 01.06.11р. якою був затверджен ий звіт ліквідатора про пров едену роботу та ліквідаційни й баланс банкрута та припине но провадження по справі бул а винесена на підставі надан их ліквідатором - ТОВ Юнікс-М аркет” звіту ліквідатора від 10.05.11р., ліквідаційного балансу на 10.05.11р., реєстру вимог кредито рів станом на 10.05.11р. та інших док ументів.

Із заяви Відділення викона вчої дирекції Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в Київському районі мДон ецька від 13.07.11р. №01-02/1499 та доданих до неї документів вбачаєтьс я, що 21.04.11р. відділення направил о рекомендованим листом на а дресу ліквідатора заяву № 01-02/904 від 21.04.11р. з проханням визнат и поточні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду со ціального страхування від не щасних випадків на виробницт ві та професійних захворюван ь України в Київському район і мДонецька в сумі 301854,82грн. та в ключити зазначену суму до лі квідаційного балансу банкру та.

21.05.11р. вказана заява Фонду бул а повернута з відміткою пошт и „за закінченням терміну зб ерігання”.

Даний факт свідчить про те, що ліквідатор не отримав лис т Відділення виконавчої дире кції Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань України в Киї вському районі мДонецька з к редиторськими вимогами до бо ржника на дату складання лік відатором реєстру вимог кред иторів, ліквідаційного балан су та звіту ліквідатора.

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су та ст.5 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” господарські с уди розглядають справи про б анкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Коде ксом, з урахуванням особливо стей, встановлених Законом У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

Згідно ст.112 Господарського процесуального кодексу госп одарський суд може перегляну ти прийняте ним судове рішен ня, яке набрало законної сили , за нововиявленими обставин ами за наявністю такої підст ави, як з' ясування істотних для справи обставин, що не бул и і не могли бути відомі особі , яка звертається із заявою, на час розгляду справи.

До нововиявлених обставин відносяться матеріально-пра вові факти, на яких ґрунтують ся вимоги і заперечення стор ін, а також інші факти ,які маю ть значення для правильного вирішення спору.

З огляду на вищевикладене с уд дійшов висновку, про наявн ість істотних для справи обс тавин, що є нововиявленими, у з в' язку з чим ухвала господа рського суду від 01.06.11р. про затв ердження звіту ліквідатора т а ліквідаційного балансу бан крута, ліквідацію підприємст ва та припинення провадження по справі підлягає скасуван ню.

В судовому засіданні 17.08.11р. представник ліквідатора - ТО В Юнікс-Маркет” надав суду ут очнений звіт ліквідатора від 17.08.11р., ліквідаційний баланс на 17.08.11р. та реєстр вимог кредитор ів станом на 17.08.11р. та звернувся до суду з усним клопотанням п ро затвердження звіту ліквід атора, ліквідаційного баланс у банкрута та ліквідацію під приємства-банкрута.

Розглянувши в судовому зас іданні 17.08.11р. уточнений звіт лі квідатора від 17.08.11р., ліквідаці йний баланс на 17.08.11р. та реєстр в имог кредиторів станом на 17.08.11 р., заслухавши представника л іквідатора та представника к редитора, суд встановив:

На виконання вимог ст.25 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” в ході ліквідаційної проце дури ліквідатором проведені заходи, направлені на виявле ння майна банкрута та погаше ння кредиторської заборгова ності.

Відповідно до вимог Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” л іквідатором проведені необх ідні заходи по виявленню май на та можливих кредиторів ба нкрута.

Кредиторами по справі визн ані: Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Юнікс-Марк ет” м.Донецьк та Відділення в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і та професійних захворювань України в Київському районі мДонецька.

В результаті проведеної ро боти встановлено, що у банкру та відсутні майнові активи, н еобхідні для задоволення кре диторської заборгованості в сумі 320,98грн., що підтверджено м атеріалами справи.

В силу п.2 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” якщо за рез ультатами ліквідаційного ба лансу не залишилося майна, су д виносить ухвалу про ліквід ацію юридичної особи - банк рута.

За таких обставин суд вважа є, що підприємство-банкрут пі длягає ліквідації.

Присутній в судовому засід анні 17.08.11р. представник кредит ора Відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України в К иївському районі мДонецька п овідомив про відсутність зап еречень щодо заявленого клоп отання представника ліквіда тора про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та ліквіда цію підприємства-банкрута.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Враховуючи викладене та ке руючись ст. ст. 31, 32, 40 п.6, ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст.ст. 4-1, 43, 86, 112-114 ГПК України, госп одарський суд

У Х В А Л И В:

Скасувати ухвалу господар ського суду Донецької област і по справі №27/56Б від 01.06.11р. про за твердження звіту ліквідатор а та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відпо відальністю „ВПМ” м.Донецьк, ліквідацію підприємства та припинення провадження по сп раві.

Затвердити звіт ліквідато ра від 17.08.11р. та ліквідаційний б аланс Товариства з обмеженою відповідальністю „ВПМ” м.До нецьк станом на 17.08.11р.

Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмеженою в ідповідальністю „ВПМ” (м.Дон ецьк, вул.Новоросійська, б.9; ко д ЄДРПОУ 31365676).

Провадження по справі №27/56Б припинити.

Зобов' язати ліквідатора закрити рахунки в банківськ ій установі, докази подати до суду в 10-денний строк.

Копію цієї ухвали направит и особам, переліченим в ст.32 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”.

Суддя Тарапата С.С.

< Список > < Довідник >

< Список > < Довідник >

< Текст >

П ЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ТА ДІЙ, НЕО БХІДНИХ ДЛЯ ВИРІШЕННЯ СПОРУ:

1.Копія відповіді на прете нзію і доказ її відсилки (або п ояснення про причини залишен ня претензії без

відповіді)

2. Належним чином засвідче ні копії документів - доказів , що підтверджують позовні ви моги

3. Відзив на позовну заяву.

4. Акт прийняття продукції (т оварів), інші первинні докуме нти на підтвердження заборго ванності, що

утворилася.

5. Акт експертизи.

6. Посвідчення на представн ика.

7. Обгрунтований розрахуно к стягуємої або оспорюваної суми з посиланням на первинн і документи та з

зазначенням проміжних р езультатів

8. Документи, які обгрунтову ють відмовлення від оплати р ахунка.

9. Матеріали службового роз слідування.

10. Витяг з титульного списку будови з розбивкою по рокам а бо протокол - заказ.

11. Акт комісії з переліком не доробок і документи, підтвер джуючі їх усунення.

12. Довідка про перемаркуван ня товару і доведення знижен ня ціни до споживача.

13. Сертифікат, в рахунок яког о повинна бути повернена (або фактично повернена тара і до каз його відсилки

одержувачу (покупцю))

14. Транспортна накладна в ор игіналі.

15. Комерційний акт в оригіна лі.

16. Акт загальної форми.

17. Акт технічного стану ваго на (контейнера).

18. Дорожна відомість.

19. Вагонний лист (з пломбами).

20. Відомість подачі й прийня ття вагонів.

21. Облікова картка виконанн я плану перевезень.

22. Довідка про включення (вик лючення) до ЄДРПОУ.

23. Документи, які посвідчуют ь правовий статус підприємст ва або структурного підрозді лу.

24. Правові підстави для укла дення договору.

25. Договір з додатками в оргі налі для огляду і копію - в спр аву.

26. Доказ дати одержання дого вору і протоколу розбіжносте й (конверт поштового відправ лення).

27. Мотивований протокол пог одження розбіжностей.

28. Документи в обгрунтуванн я своєї редакції договору.

29. Витяг із затвердженого пл ану (або проекту плану).

30. Підстава поставки продук ції (товарів).

31. Реєстр рахунків, які підтв ерджують відвантаження прод укції (товарів).

32. Сторонам звірити розраху нки (з ініціативи позивача). Ак т звірки подати в суд до дня ро згляду справи.

33. З врахуванням запереченн я відповідача уточнити суму позову. Уточнений розрахунок подати до дня

слухання справи.

34. З ініціативи позивача пер евірити (на об'єкті) факт усуне ння недоробок. Спільний акт п одати до дня

слухання справи.

35 Явка на засідання предста вників сторін (позивача, відп овідача) обов'язкова.

Довідково :

Стаття 36 Господарського про цесуального Кодексу України

Письмові докази

Письмовими доказами є д окументи і матеріали, які міс тять дані про обставини, шо ма ють значення для правильного вирішення спору.

Письмові докази подають ся в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщ о для вирішення спору має зна чення лише частина документу , подається засвідчений витя г з нього.

Оригінали документів под аються, коли обставини справ и відповідно до законодавств а мають бути засвідчені тіль ки такими документами, а тако ж в інших випадках на вимогу господарського суду.

З метою дотримання вимог інструкції з діловодства в г осподарських судах України, що затверджено наказом Вищог о господарського суду Україн и від 10.12.2002 №75 документи подають ся через канцелярію суду з ві дповідно оформленим супрові дним листом.

< Список >

< Список >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення17.08.2011
Оприлюднено07.10.2011
Номер документу18464430
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/56б

Ухвала від 20.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 20.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Рішення від 17.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні