Ухвала
від 20.07.2011 по справі 27/56б
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ Г ОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Артема, 157, м. Донецьк, 83048, т ел. 332-57-40

У Х В А Л А

20.07.2011 р. справа № 27/56б

Донецький апеляційн ий господарський суд у склад і колегії суддів :

Головуючого: Запорощенка М.Д.

суддів Донець О.Є.

Дучал Н.М.

За участю представників сторін:

від кредитора :

від боржника:

від скаржника:

Сагіров Г.Е.

Сагіров Г.Е.

ОСОБА_1, за довіреністю

Розглянув апеляційну ска ргу Державної податкової ін спекції у Київському районі м.Донецьк

На ухвалу

господарського суду Донецької області

Від 01.06.2011р.

у справі № 27/56б ( суддя Тарапата С.С.)

за заявою кредитора Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Юнікс-Маркет " м.Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою в ідповідальністю "ВПМ" м.Донец ьк

Про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарськ ого суду Донецької області в ід 01.06.11р. у справі № 27/56б затвердж ено звіт ліквідатора та лікв ідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальніст ю "ВПМ" м.Донецьк.

Ліквідовано юридичну особ у - Товариство з обмеженою від повідальністю "ВПМ" м.Донецьк ( м.Донецьк, вул.Новоросійська , б.9, код ЄДРПОУ 31365676).

Провадження по справі № 27/56б - припинено.

Не погоджуючись з прийнято ю Ухвалою, Державна податков а інспекція у Київському рай оні м.Донецьк звернулась до Д онецького апеляційного госп одарського суду з апеляційн ою скаргою в якій просить її с касувати так як вважає, що ухв алу прийнято з порушенням но рм матеріального та процесу ального права .

В обґрунтування своїх вимо г посилається на те, що ДПІ у К иївському районі м.Донецька фактично позбавлена права п роведення позапланової виїз ної перевірки своєчасності, повноти та сплати податків і зборів у зв' язку з відсутні стю підприємства та його кер івних органів за його юридич ною адресою.

Боржник, Товариство з обмеж еною відповідальністю "ВПМ" м .Донецьк, в особі ліквідатора , Товариства з обмеженою відп овідальністю "Юнікс-Маркет" м .Донецьк, та останній як ініці юючий кредитор проти вимог т а доводів скаржника заперечу є , вважає їх необґрунтованим и. Представник ТОВ "Юнікс-Марк ет" м.Донецьк , що був присутні й в нинішньому судовому засі данні зауважив на тому , що под аткова інспекція була належн им чином повідомлена про зді йснення провадження у справі про банкрутство боржника , в м атеріалах справи мається від повідь скаржника про відсутн ість заборгованості боржник а перед бюджетом зі сплати по датків (обов' язкових платеж ів) та вважає , що у ДПІ у Київсь кому районі м.Донецька було д остатньо часу для проведення перевірки .

Розглянувши матеріали спр ави судова колегія встановил а наступне.

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 25.03.11р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю „ВПМ” м.Дон ецьк відповідно до ст.52 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, р озгляд справи призначено в с удовому засіданні на 04.04.11р.

Постановою господарськог о суду Донецької області від 04.04.11р. у справі № 27/56б визнано бор жника - Товариство з обмежен ою відповідальністю „ВПМ” (8300 7, м.Донецьк, вул.Новоросійська , б.9; код ЄДРПОУ 31365676) банкрутом.

Відкрито ліквідаційну про цедуру строком на 3 місяці до 0 4.07.2011р.

Ліквідатором призначено і ніціюючого кредитора - Товар иство з обмеженою відповідал ьністю „Юнікс-Маркет” (адрес а - 83049, АДРЕСА_1; код ЄДРПОУ НОМЕР_1; керівник - Сагіро в Григорій Едуардович).

Зобов' язано ліквідатора:

- у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови опублік увати відомості про визнання боржника банкрутом і відкри ття ліквідаційної процедури .

- письмово повідомити про ви знання боржника банкрутом та введення ліквідаційної проц едури всіх засновників підпр иємства-боржника згідно уста новчих документів, або його в ласника; запропонувати засно вникам підприємства-боржник а або його власнику погасити в добровільному порядку сум у кредиторської заборговано сті, а також передати печаті, ш тампи та іншу бухгалтерську документацію (за їх наявніст ю).

- письмово повідомити про ви знання боржника банкрутом та введення ліквідаційної проц едури всіх відомих кредиторі в боржника, крім того обов' я зково: органи Державної пода ткової інспекції, Пенсійного фонду України, Фонди соціаль ного страхування, Державної виконавчої служби, Центр зай нятості.

- по закінченні ліквідаційн ої процедури подати до суду з віт про проведену роботу та л іквідаційний баланс банкрут а.

Ухвалою господарського су ду Донецької області від 01.06.11р . у справі № 27/56б затверджено зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс Товариства з обме женою відповідальністю "ВПМ" м.Донецьк.

Ліквідовано юридичну особ у - Товариство з обмеженою від повідальністю "ВПМ" м.Донецьк ( м.Донецьк, вул.Новоросійська , б.9, код ЄДРПОУ 31365676).

Провадження по справі № 27/56б - припинено.

Згідно зі ст.41 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни господарські суди роз глядають справи про банкрутс тво у порядку провадження, пе редбаченому цим Кодексом, з у рахуванням особливостей, вст ановлених Законом України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" .

Відповідно до статті 129 Конс титуції України однією з осн овних засад судочинства є за безпечення апеляційного та к асаційного оскарження рішен ня суду, крім випадків, встано влених законом.

Провадження у справах про б анкрутство регулюється Госп одарським процесуальним код ексом України у випадках, кол и його норми безпосередньо в изначають правила даного про вадження (статті 2, 41, 12 та 15) або ма ють універсальний характер д ля будь-якої стадії судового процесу , або процесуальної д ії (статті, вміщені в розділах I, V, VI, VII, XII, XIII), з урахуванням встано влених Законом особливостей .

Стаття 91 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и визначає осіб, що мають прав о апеляційного оскарження, т акими особами є, сторони у спр аві , прокурор, треті особи та особи, які не брали участі у сп раві, але щодо яких суд виріши в питання про їх права та обов 'язки.

Провадження у справах про б анкрутство здійснюється в по рядку провадження, передбаче ному ГПК України, з урахуванн ям особливостей, встановлени х Законом України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", стаття 1 якого визначає сторін у справі про банкрутс тво, якими є, зокрема, кредитор и (представник комітету кред иторів) та боржник.

Статтею 1 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ог банкрутом" учасники прова дження у справі про банкрутс тво - сторони, арбітражний кер уючий (розпорядник майна, кер уючий санацією, ліквідатор), в ласник майна (орган, уповнова жений управляти майном) борж ника, а також, у випадках перед бачених цим Законом, інші осо би, які беруть участь у провад ження у справі про банкрутст во, Фонд державного майна Укр аїни, державний орган з питан ь банкрутства, представник о ргану місцевого самоврядува ння, представник працівників боржника, уповноважена особ а акціонерів або учасників т овариств з обмеженою чи дода тковою відповідальністю.

Колегія суддів Донецьког о апеляційного господарсько го суду вважає, що, виходячи зі змісту статті 1 спеціального Закону, Державна податкова і нспекція у Київському районі міста Донецька в процедурах банкрутства не має іншого пр авового статусу, окрім стату су кредитора боржника, тобто - сторони у справі про банкрут ство.

Проте, в матеріалах справи відсутні докази звернення Д ержавної податкової інспекц ії у Київському районі міста Донецька з заявою з грошовим и вимогами до боржника в уста новленому законом порядку, т акож відсутні посилання на н аявність таких вимог в апеля ційній скарзі Державної под аткової інспекції у Київсько му районі міста Донецька.

При цьому , слід зауважити , щ о матеріали справи ( а.с. 45,46) міст ять в собі Довідку № 8717/10/24-013 від 2 2.04.11р. ДПІ у Київському районі м .Донецька адресовану Ліквіда тору ТОВ "ВПМ" Товариству з обм еженою відповідальністю "Юні кс-Маркет" про те, що станом на 21.04.11р. по підприємству ТОВ " ВПМ " відсутня заборгованість зі сплати податків, зборів, обов ' язкових платежів.

Таким чином, Державна подат кова інспекція у Київському районі міста Донецька не є уч асником справи про банкрутст во, статусу кредитора у справ і не набула, доказів в підтвер дження того , що прийнята госп одарським судом ухвала від 01.0 6.11р. стосується прав і обов'яз ків Державної податкової інс пекції у Київському районі м іста Донецька або порушує її права, остання не надала.

За таких обставин справи, су дова колегія дійшла висновку , що апеляційне провадження з а апеляційною скаргою Держав ної податкової інспекції у К иївському районі міста Донец ька на ухвалу господарського суду Донецької області від 01. 06.2011 у справі № 27/566 підлягає припиненню.

Керуючись ст.ст. 80, 86, 91 ,106 Госп одарського процесуального к одексу України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційне проваджен ня за апеляційною скаргою Де ржавної податкової інспекц ії у Київському районі м.Доне цьк на ухвалу господарського суду Донецької області від 01. 06.2011р. у справі № 27/56б - припинити.

Головуючий суддя М.Д. Запорощенко

Судді О.Є. Донець

Н.М.Дучал

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення20.07.2011
Оприлюднено12.10.2011
Номер документу18497659
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/56б

Ухвала від 20.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 20.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Рішення від 17.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 12.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні