Ухвала
від 30.08.2011 по справі 18/1477
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" серпня 2011 р. Справа № 18/1477

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді - Васянови ча А.В.,

секретар судового засідан ня Гень С.Г.,

за участю представників ст орін:

від державної податкової інспекції у Тальнівському р айоні - ОСОБА_1 - предста вник за довіреністю,

ліквідатора - Вінника Анд рія Сергійовича,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

клопотання ліквідатора пр о продовження строку ліквіда ційної

процедури

у справі

за заявою державної п одаткової інспекції у Тальні вському районі, м. Тальне,

Черкаської обл асті

до малого приватн ого підприємства “Надія”, м. Т альне, Черкаської

області

про визнання ба нкрутом відсутнього боржник а,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарськ ого суду Черкаської області від 12 серпня 2010 року мале прива тне підприємство “Надія” виз нано банкрутом та відкрито л іквідаційну процедуру строк ом на 12 місяців. Ліквідатором банкрута призначено арбітра жного керуючого Вінника Ан дрія Сергійовича.

До господарського суду Чер каської області надійшло кло потання від ліквідатора про продовження строку ліквідац ійної процедури терміном на 6 місяців.

Ухвалою господарського с уду Черкаської області від 15 с ерпня 2011 року розгляд клопота ння ліквідатора призначено н а 30 серпня 2011 року.

Ліквідатор в судовому зас іданні заявлене клопотання п ідтримав та просив суд продо вжити строк ліквідаційної пр оцедури та повноваження лікв ідатора на 6 місяців.

Представник державної под аткової інспекції у Тальнівс ькому районі проти клопотанн я ліквідатора не заперечував .

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення уча сників провадження у справі про банкрутство, суд вважає з а необхідне клопотання лікві датора задовольнити з наступ них підстав:

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” (д алі - Закон) строк ліквідаці йної процедури не може перев ищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продо вжити цей строк на шість міся ців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 24 Зак ону ліквідатор виконує свої повноваження до завершення л іквідаційної процедури, в по рядку, встановленому цим Зак оном та іншими нормативно - правовими актами.

Отже продовження господар ським судом строку ліквідаці ї банкрута неможливо без одн очасного продовження строку повноважень ліквідатора бан крута, вказані процедури у сп раві про банкрутство є взаєм опов' язаними.

Відповідно до ст. 32 Закону пі сля завершення усіх розрахун ків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суд у звіт та ліквідаційний бала нс.

Згідно ст. 40 Закону затвердж ення звіту ліквідатора в пор ядку, передбаченому ст. 32 Зако ну, є підставою для припиненн я провадження у справі.

Отже, ліквідаційна процеду ра завершується поданням до суду звіту ліквідатора та лі квідаційного балансу банкру та, при цьому, час розгляду зві ту ліквідатора та ліквідацій ного балансу судом не включа ється до строку ліквідаційно ї процедури.

Ліквідатор зобов' язани й вжити ліквідаційних заході в та передати на затвердженн я суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк , проте невиконання ліквідат ором цих дій у граничні строк и, визначені Законом, не є підс тавою для припинення провадж ення у справі.

Закон України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” не містить правових на слідків перевищення строку л іквідаційної процедури.

Приймаючи до уваги, що у вс тановлені Законом строки зав ершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, суд вва жає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити та на підставі ст. ст. 22, 24 Закону продовжити строк ліквідацій ної процедури банкрута на 6 мі сяців, зобов' язати ліквідат ора за результатами виконано ї роботи надати суду звіт та л іквідаційний баланс.

На підставі вищевказаног о та керуючись ст. 22, 24 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г ПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання лікв ідатора банкрута - арбітражн ого керуючого Вінника Андр ія Сергійовича про продовж ення строку ліквідаційної пр оцедури задовольнити.

2. Продовжити строк лік відаційної процедури та повн оваження ліквідатора малого приватного підприємства “На дія” м. Тальне, Черкаської обл асті на 6 місяців.

3. Зобов' язати ліквід атора банкрута - Вінника А ндрія Сергійовича за резул ьтатами виконаної роботи над ати суду та комітету кредито рів звіт про проведену робот у.

4. Копію ухвали надісла ти державній податковій інсп екції у Тальнівському районі та ліквідатору Віннику Анд рію Сергійовичу.

Суддя А.В. Васянович

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено07.10.2011
Номер документу18466085
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/1477

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні