Ухвала
від 03.04.2012 по справі 18/1477
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"03" квітня 2012 р. Сп рава № 18/1477

Господарський суд Че ркаської області у складі го ловуючого судді - Васянович а А.В.,

секретар судового засідан ня - Гень С.Г.,

за участю представників ст орін:

від Тальнівської міжрайо нної державної податкової ін спекції Черкаської області Д ержавної податкової служби - ОСОБА_1 - представник за до віреністю,

ліквідатора Вінни ка А.С.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу

за заявою державної п одаткової інспекції у Тальні вському районі, м. Тальне,

Черкаської обл асті

до малого приватн ого підприємства “Надія”, м. Т альне, Черкаської

області

про визнання ба нкрутом відсутнього боржник а,-

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Черкаської області на п ідставі ст. 52 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” надійшла за ява від державної податкової інспекції у Тальнівському р айоні про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника - малого приватного підприємства “Надія” у зв' язку з неспроможністю останн ього виконати зобов' язання зі сплати податкового боргу перед ініціюючим кредитором на суму 2 380 грн. 00 коп.

Постановою господарсько го суду Черкаської області в ід 12 серпня 2010 року мале приват не підприємство “Надія” визн ано банкрутом та відкрито лі квідаційну процедуру. Ліквід атором банкрута призначено а рбітражного керуючого Він ника Андрія Сергійовича.

Публікація оголошення про визнання малого приватного підприємства “Надія” банкру том та відкриття ліквідаційн ої процедури відбулася 08 жовт ня 2010 року в газеті “Голос Укра їни” за № 188 (4938).

Ухвалою господарського су ду Черкаської області від 30 се рпня 2011 року продовжено строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора ма лого приватного підприємств а “Надія” на 6 місяців.

До господарського суду Чер каської області від ліквідат ора надійшов звіт про провед ену роботу по ліквідації мал ого приватного підприємства “Надія” на затвердження.

Ухвалою господарського с уду Черкаської області від 01 б ерезня 2012 року розгляд звіту л іквідатора призначено на 27 бе резня 2012 року.

У зв' язку з відрядженням г оловуючого по справі судді с удове засідання 27 березня 2012 ро ку не відбулося.

Ухвалою господарського су ду Черкаської області від 06 бе резня 2012 року розгляд звіту лі квідатора було призначено на 03 квітня 2012 року.

До початку судового засіда ння від представника ініціюю чого кредитора надійшло клоп отання про заміну державної податкової інспекції в Тальн івському районі на її правон аступника Тальнівську міжра йонну державну податкову інс пекцію Черкаської області Де ржавної податкової служби.

Розглянувши клопотання ін іціюючого кредитора судом вс тановлено наступне:

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №981 від 21 вер есня 2011 року “Про утворення те риторіальних органів Держав ної податкової служби” утвор ено територіальний орган Дер жавної податкової служби шля хом злиття - Тальнівську міжр айонну державну податкову ін спекцію Черкаської області Д ержавної податкової служби, реорганізувавши державну по даткову інспекцію у Тальнівс ькому районі та державну под аткову інспекцію у Маньківсь кому районі Черкаської облас ті.

05 березня 2012 року в Єдиному де ржавному реєстрі юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців внесено запис № 1 014 134 0000 000 697 про проведення державної ре єстрації юридичної особи - Та льнівської міжрайонної держ авної податкової інспекції Ч еркаської області Державної податкової служби.

Згідно ч. 1 ст. 5 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” провадже ння у справах про банкрутств о регулюється цим Законом, Го сподарським процесуальним к одексом України, іншими зако нодавчими актами України.

Відповідно до ст. 25 ГПК Украї ни у разі смерті або оголошен ня фізичної особи померлою, п рипинення діяльності суб'єкт а господарювання шляхом реор ганізації (злиття, приєднанн я, поділу, перетворення), замін и кредитора чи боржника в зоб ов'язанні, а також в інших випа дках заміни особи у відносин ах, щодо яких виник спір, госпо дарський суд залучає до учас ті у справі правонаступника відповідної сторони або трет ьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу пр авонаступника, обов'язкові д ля нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку пра вонаступник замінив.

Про заміну або про відмову з аміни сторони чи третьої осо би її правонаступником госпо дарський суд виносить ухвалу .

Враховуючи вищенаведене , суд вважає за необхідне клоп отання ініціюючого кредитор а задовольнити та здійснити заміну державної податкової інспекції у Тальнівському р айоні на її правонаступника - Тальнівську міжрайонну дер жавну податкову інспекцію Че ркаської області Державної п одаткової служби.

Ліквідатор в судовому засі данні повідомив про здійснен у роботу в ліквідаційній про цедурі, просив суд затвердит и звіт ліквідатора та ліквід аційний баланс, а також лікві дувати мале приватне підприє мство “Надія”.

Представник ініціюючого к редитора в судовому засіданн і проти затвердження звіту л іквідатора та ліквідації бан крута не заперечував.

Заслухавши учасників судо вого процесу та розглянувши звіт ліквідатора, судом вста новлено наступне:

Протягом ліквідаційної п роцедури крім інціюючого кре дитора інших кредиторів вияв лено не було.

В ході проведених за ходів ліквідатором було здій снено ряд дій спрямованих на пошук, виявлення та повернен ня майна банкрута, а саме:

04 лютого 2011 року ліквідаторо м було обстежено місце держа вної реєстрації банкрута за адресою: вул. Леніна, 30 А, к. 315а, м. Тальне, Черкаської області. З а вказаною адресою розташова но готель, директор якого поя снив, що в 2005 році договір оренд и між малим приватним підпри ємством “Надія” та готелем б уло розірвано, після чого бан крут звільнив орендоване ним приміщення. Місцезнаходженн я малого приватного підприєм ства “Надія” ліквідатором не встановлено, про що складено відповідний акт.

З метою розшуку посадових о сіб банкрута, його майна, доку ментації, печаток та штампів , ліквідатор з відповідними л истами звернувся до:

- Тальнівського вир обничого відділку комунальн ого підприємства “Черкаське обласне об' єднане бюро тех нічної інвентаризації”;

- інспекції Держтехна гляду;

- відділу Держкомзему у Тальнівському районі Черк аської області;

- державного реєстрат ора;

- Черкаського територ іального управління Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку;

- державної податково ї інспекції у Тальнівському районі;

- ВДАІ з обслуговуванн я адміністративної територі ї Тальнівського району та АТ І при ВДАІ УМВС України в Чер каській області;

- відділу державної ви конавчої служби Тальнівсько го районного управління юсти ції.

15 жовтня 2010 року Тальнівсь кий виробничий відділок кому нального підприємства “Черк аське обласне об' єднане бюр о технічної інвентаризації” листом №176 повідомив, що за ба нкрутом нерухоме майно не за реєстровано.

Згідно листа Інспекції дер жавного технічного нагляду в ід 03 серпня 2011 року № 114/01-16 техніка за банкрутом не зареєстрова на.

Державна податкова інспек ція у Тальнівському районі 18 ж овтня 2010 року листом №14/29-015 повід омила, що станом на 18 жовтня 2010 р оку за малим приватним підпр иємством “Надія” відкритих рахунків в банківських уста новах не зареєстровано. Крім того, згідно акту ДПІ від 23 бер езня 2010 року за № 171/1501/14192090 банкрут не подає звітності з 2007 року.

20 жовтня 2010 року листом №2926 нач альник ВДАІ з обслуговування адміністративної території Тальнівського району та АТІ при ВДАІ УМВС України в Черк аській області повідомив про те, що згідно даних ВДАІ з ОАТ Тальнівського району за мал им приватним підприємством “ Надія” зареєстрований автоп ричіп МАЗ -83781, ДН 2659 ІА 1982 року випу ску.

Відділ Держкомзему у Та льнівському районі Черкаськ ої області у листі № 5740 від 16 сер пня 2011 року повідомив, що за мал им приватним підприємством “ Надія” земельні ділянки по Т альнівському районі не облік овуються.

Черкаське територіальне управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку листом №01-1712 від 02 серпн я 2011 року повідомило, що банкру т не обліковується серед вла сників 10 та більше відсотків а кцій статутного капіталу від критих акціонерних товарист в області.

Відділ державної виконавч ої служби Тальнівського райо нного управління юстиції над іслав ліквідатору виконавч і документи по стягненню з ба нкрута боргу на суму 23 128 грн. 00 к оп.

20 липня 2011 року голова ліквідаційної комісії банкр ута Віннічук В.Б. передав ліквідатору згідно акту прий мання - передачі копії стату тних документів, довідку з ЄД РПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію, частину бухгалт ерської документації, печатк и та штампи. Крім того, в своєм у поясненні Віннічук В.Б. повідомив, що до процедури са моліквідації підприємства (2 0 листопада 2004 року) всі активи малого приватного підприємс тва “Надія” були реалізовані , в тому числі автопричіп МАЗ - 83781 Уманському пивзаводу, одна к документи щодо реалізації вказаного майна відсутні.

На підставі зібраної інформації, ліквідатором бу ло направлено лист до ВРЕР ДА І з повідомленням про те, що в 2004 році автопричіп МАЗ - 83781 був реалізований як металобрухт .

02 серпня 2011 року листом №201 Та льнівський відділ головного управління статистики надав копію останньої фінансової звітності малого приватного підприємства “Надія” (балан с - ф. №1-м та звіт про фінансов і результати ф. №2-м) станом на 31 грудня 2007 року. В графі №1 (основ ні засоби) залишкова вартіст ь активів (030) становить 35 000 грн. т а в графі готова продукція (130) з алишкова вартість становить 2 000 грн.

Однак документи, які б підтв ерджували реалізацію основн их засобів та готової продук ції відсутні.

В судовому засіданн і встановлено, що майнових ак тивів у банкрута немає, керів ні органи за його місцезнахо дженням відсутні, вимоги іні ціюючого кредитора не задово лено.

Розглянувши матеріал и справи, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а тако ж додані до звіту документи т а заслухавши пояснення лікві датора та представника ініці юючого кредитора, судом вста новлено, що ліквідатор викон ав всі необхідні дії для вста новлення активів боржника.

Проте враховуючи, що за ре зультатами ліквідаційного б алансу у боржника немає майн а для задоволення вимог ініц іюючого кредитора, суд вважа є за необхідне затвердити зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс, а боржника, як юрид ичну особу ліквідувати.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” господар ський суд припиняє проваджен ня у справі про банкрутство, я кщо затверджено звіт ліквіда тора в порядку, передбаченом у статтею 32 цього Закону.

Керуючись ст. ст. 25, 86 ГП К України, ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ініц іюючого кредитора про заміну державної податкової інспек ції у Тальнівському районі н а її правонаступника Тальнів ську міжрайонну державну под аткову інспекцію Черкаської області Державної податково ї служби задовольнити.

2. Здійснити заміну дер жавної податкової інспекції у Тальнівському районі на її правонаступника - Тальнівсь ку міжрайонну державну подат кову інспекцію Черкаської об ласті Державної податкової с лужби.

3. Затвердити звіт лікв ідатора арбітражного керуюч ого Вінника Андрія Сергійо вича та ліквідаційний бала нс малого приватного підприє мства “Надія”, м. Тальне, Черка ської області.

4. Ліквідувати мале при ватне підприємство “Надія” ( вул. Леніна, 30 А, кім. 315а, м. Тальн е, Черкаська область, ідентиф ікаційний код 14192090), як юридичну особу в зв'язку із банкрутств ом.

5. Провадження по справі припинити.

6. Копію ухвали наді слати державному реєстратор у, Головному управлінню стат истики в Черкаській області, Головному управлінню юстиці ї у Черкаській області, відді лу державної виконавчої служ би Тальнівського районного у правління юстиції та ДПС у Че ркаській області.

Суддя А.В. Васянович

Дата ухвалення рішення03.04.2012
Оприлюднено10.04.2012
Номер документу22454208
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/1477

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні