Ухвала
від 30.08.2011 по справі 13/336-пд-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/336-ПД-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"30" серпня 2011 р.                                                                 Справа № 13/336-ПД-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді   Закуріна М. К.  при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні  справу  

за позовом:  Відкритого  акціонерного  товариства "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь"

до:  

відповідача-1 –Генічеської районної державної адміністрації,

відповідача-2 – товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-технічної фірми „МК-Інватруд ЛТД”,

відповідача-3 – державного підприємства „Центр Державного земельного кадастру” при Державному комітеті по земельних ресурсах України в особі Херсонської регіональної філії „Центр Державного земельного кадастру”

про  визнання договору недійсним та зобов'язання скасувати державну реєстрацію договору,

за участі:

3-ї особи без самостійних вимог –Якимівської районної державної адміністрації,

представників сторін:

позивача –не з'явився,

відповідача-1 –Юнусова Д.А.,

відповідача-2 –не з'явився,

відповідача-3 –не з'явився,

3-ї особи –не з'явився,

                                                 в с т а н о в и в:

Позивачем заявлено вимоги про визнання недійсним договору оренди землі від 18 квітня 2008 року, укладеного між Генічеською районною державною адміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю виробничо-технічною фірмою „МК-Інватруд ЛТД”. Безпосередньо вимоги ґрунтуються на факті укладення договору оренди на ту ж земельну ділянку 11 червня 2004 року між Якимівською районною державною адміністрацією та відкритим акціонерним товариством „Запорізький металургійний комбінат „Запоріжсталь”.

Крім того, під час судового розгляду судом встановлено, що, фактично, спір про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки пов'язаний з розмежуванням компетенції двох районних адміністрацій на розпорядженням однією й тією ж земельною ділянкою, а саме Генічеською районною державною адміністрацією та Якимівською районною державною адміністрацією.

Зокрема, договір оренди земельної ділянки, укладений між позивачем та Якимівською районною державною адміністрацією, є наслідком прийнятого головою райдержадміністрації розпорядження від 19 травня 2004 року № 293 „Про надання в оренду земельної ділянки ВАТ   „Запорізький металургійний комбінат „Запоріжсталь”  строком на 49 років за рахунок земель Кирилівської сільської ради Якимівського району Запорізької області, площею 5,1996 га, розташованої на „Косі Федотовій”, під розміщення бази відпочинку”.

Водночас, назване розпорядження є предметом спору у справі № 2а-289/08, за якою 8 вересня 2009 року Херсонським окружним адміністративним судом за позовом Генічеської районної державної адміністрації до Якимівської районної державної адміністрації про визнання незаконним та скасування розпорядження  від 19 травня 2004 року № 293 винесено судове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовлено. Проте, на даний час постанова суду не набрала законної сили, оскільки оскаржена в апеляційному порядку та безпосередньо скарга розглядається в Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді.

Приймаючи до уваги той факт, що, як зазначено вище, спір про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки пов'язаний з розмежуванням компетенції двох районних адміністрацій на розпорядженням однією й тією ж земельною ділянкою, а саме розмежування є предметом дослідження у названій справі, а тому судове рішення за статтею 35 Господарського процесуального кодексу України матиме преюдиційне значення для вирішення даної справи по суті.

За таких обставин, провадження у даній справі підлягає зупиненню на підставі частини 1 статті 79 ГПК України, за якою суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом.

На підставі викладених правових норм та керуючись статтями 79, 86 ГПК України,

                                        у х в а л и в :

1.Провадження у справі зупинити до набрання законної сили судовим рішенням у справі  № 2а-289/08.

2.Копію ухвали направити сторонам та 3-й особі.

                 Суддя                                                                   М.К. Закурін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18475439
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/336-пд-08

Рішення від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

Ухвала від 11.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні