Ухвала
від 06.09.2011 по справі 01-10/2347
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

  06 вересня 2011 року                                        Справа №01-10/2347

 Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого –судді Чевгуза О.В., при секретарі Олійник І.С., за участю учасників провадження у справі:

від кредиторів: ОСОБА_1 –  представник за довіреністю державної податкової інспекції у місті Черкаси, Звєздічев М.О. –  ліквідатор товариства з обмеженою відповідальністю “Черкаський деревообробний комбінат”,

від архівного відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету Черкаської міської ради – Панченко Т.М. – за посадою,

ліквідатора – Котка О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області клопотання ліквідатора про зобов’язання архівного відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету Черкаської міської ради прийняти безоплатно на зберігання архівні документи банкрута

у справі за заявою ДП “Енергоальянс –Черкаси” ТОВ “Енергоальянс”, м. Черкаси

до закритого акціонерного товариства “Черкаський меблевий комбінат”, м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

 ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Черкаської області від 23 липня 2002 року закрите акціонерне товариство “Черкаський меблевий комбінат” (м. Черкаси, вул. Чигиринська, 15, код 22804495) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута 20 січня 2005 року призначено арбітражного керуючого Котка Олега Анатолійовича.

До суду з клопотанням про зобов’язання архівного відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету Черкаської міської ради (далі –архівний відділ) прийняти безоплатно на зберігання архівні документи банкрута звернувся ліквідатор.

Розгляд клопотання призначено у судовому засіданні.

Викликані у судове засідання представники ЧОФ АКБ “Укрсоцбанк”, відкритого акціонерного товариства “Руськополянський меблевий комбінат” не з‘явилися, про причини неявки не повідомили.

Ліквідатор у судовому засіданні пояснив, що майнові активи та кошти у банкрута відсутні, а безоплатно передати на зберігання документи банкрута, які підлягають обов‘язковому зберіганню, до архівних установ немає можливості. Зазначене перешкоджає завершенню ліквідаційної процедури та складанню ліквідаційного балансу  банкрута.

Представник архівного відділу проти задоволення клопотання заперечила, мотивуючи тим, що документи можуть бути прийняті після ліквідації банкрута та по оплаті за їх зберігання.

Заслухавши учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити з наступних правових підстав та мотивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника  або  визнання  його  банкрутом” (далі  - Закон) ліквідатор з дня свого призначення, окрім іншого, передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов’язковому зберіганню.

Відповідно до ст. 34 Закону ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури.

Після винесення судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Згідно з ч. 4 ст. 31 Закону України “Про Національний архівний фонд та архівні установи” у разі ліквідації або реорганізації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств, установ та організацій документи, що нагромадилися за час їх діяльності, передаються ліквідаційною комісією (ліквідатором) правонаступникам у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства, із збереженням відповідної форми власності на зазначені документи, а у випадках відсутності правонаступників - відповідним державним архівним установам або іншим місцевим архівним установам.

У даному випадку у банкрута відсутні кошти для здачі на збереження документів до архівних установ, а тому суд вважає за необхідне зобов’язати ліквідатора  у встановленому порядку передати, а архівний відділ –прийняти архівні документи банкрута для зберігання безоплатно.

Суд приймає до уваги, що відсутність можливості забезпечити належне зберігання архівних документів перешкоджає ліквідатору завершити ліквідаційну процедуру та роботу по формуванню звіту, що порушує права та законні інтереси кредиторів.

На підставі зазначеного, керуючись ст. 86 ГПК України, ст. ст. 25, 34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника  або  визнання  його  банкрутом”, суд, -

 УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора задовольнити.

Зобов’язати ліквідатора закритого акціонерного товариства “Черкаський меблевий комбінат” арбітражного керуючого Котка Олега Анатолійовича у встановленому порядку передати, а архівний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету Черкаської міської ради прийняти архівні документи банкрута для зберігання.

 Суддя                                                                                    О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення06.09.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18476930
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-10/2347

Ухвала від 10.01.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.11.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 16.08.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні