Ухвала
від 12.05.2011 по справі 5/3/239
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про відкладення розгляду с прави

12.05.11 Справа № 5/3/239

Суддя Ніколаєнко Р.А.

За заявою боржника - тов ариства з обмеженою відповід альністю “Запорізький лікер о-горілчаний завод”, м.Запорі жжя

Кредитори:

1. товариство з обмеженою ві дповідальністю “Юридично-ко мерційний центр “Агора”, м.Ки їв

2. товариство з обмеженою ві дповідальністю “Комерційни й центр “Агора-Плюс”, м.Київ

3.Спеціалізована державна п одаткова інспекція у м.Запор іжжі, м.Запоріжжя

4.дочірнє підприємство “Екс поінвест-3” закритого акціон ерного товариства “Експоінв ест”, м.Київ

5.товариство з обмеженою від повідальністю “Вереск-С”, м.М осква

6.товариство з обмеженою від повідальністю “Плато-Газ”, м .Київ

7. приватне підприємство “Ак імов Ф.”, м.Запоріжжя

8.товариство з обмеженою від повідальністю “Виробничо-к омерційне об' єднання “Крок , ЛТД”, м.Запоріжжя

9. відкрите акціонерне товар иство “Сведбанк”, м.Київ.

10.товариство з обмеженою ві дповідальністю “Юридична фі рма “Щедрін і партнери”, м.Зап оріжжя

11.управління Пенсійного фон ду України в Жовтневому райо ні м.Запоріжжя, м.Запоріжжя

12.Південний міжрайонний цен тр зайнятості, м.Запоріжжя

Банкрут: товариство з об меженою відповідальністю “З апорізький лікеро-горілчани й завод”, м.Запоріжжя, вул.Арте ма, 53, код ЄДРПОУ 00375527

про банкрутство

За участю прокуратури Запо різької області (повідомл ення про вступ у справу від 16.07. 2007 № 05/1-1852-07)

Ліквідатор арбітражний керуючий Козлова В.О.

Суддя Ніколаєнко Р .А.

Представники:

від кредиторів - не з ' явилися

від боржника - ліквіда тор Козлова В.О.

присутні:

від РВФДМУ - ОСОБА_1 ( дов. № 01/72 від 14.03.2011)

від ВВДФССвідНВВтаПЗУ: О СОБА_2 ( дов. № 04/1 від 04.01.2011)

від прокуратури Запорізьк ої області : Тронь Г.М. (посвідч ення № 84 від 30.04.2010)

В С Т А Н О В Л Е Н О :

Відповідно до пост анови Вищого господарського суду України від 12.02.2008 у справі № 5/3/239(02), якою скасовано постано ву Запорізького апеляційног о господарського суду від 09.08.20 07 та ухвалу господарського с уду Запорізької області від 10.04.2007 у цій справі, а справу пере дано на розгляд до суду перш ої інстанції, розпорядженням голови господарського суду Запорізької області від 27.03.2008 № 452 справу № 5/3/239(02) передано на ро згляд судді Ніколаєнку Р.А.

Ухвалою господарського с уду від 31.03.2008 справу прийнято до розгляду (на стадії ліквідац ійної процедури) з призначен ням судового засідання на 16.04.20 08.

Судовий процес у справі фік сується аудиозаписом за допо могою програмно-апаратних ко мплексів “Діловодство суду” , “Оберіг”.

Судові засідання неоднора зово відкладались.

Ухвалою від 25.11.2010 ліквідаторо м призначено арбітражного ке руючого Козлову В.О. , судове з асідання для розгляду звіту ліквідатора відкладались.

Ліквідатором надано звіт , ліквідбаланс, реєстр вимог к редиторів, документи в підтв ердження проведення ліквіда ційної процедури.

Від РВ ФДМУ по Запорізькій о бласті надійшло клопотання п ро зупинення провадження по справі до розгляду Жовтневим районним судом справи за поз овом прокурора Запорізької о бласті в інтересах РВ ФДМУ по Запорізькій області до фізи чних осіб про витребування м айна- об”єкта незавершеного будівництва за адресою : м.Зап оріжжя, вул.Артема, 53.

Представник Фонду держмай на в судовому засіданні 24.02.2011 кл опотання підтримала, вважає вирішення справи про банкрут ство не можливим до розгляду справи Жовтневим районним с удом, також пояснила, що хоч 13.12 .2010 у судовому засіданні судде ю Жовтневого райсуду і було о голошено вступну та резолюти вну частини рішення, повного тексту сторони не отримувал и, таким чином, у Фонду є сумні ви щодо наявності рішення по справі.

Ліквідатор проти клопотан ня заперечила, вважає, що спір щодо майна- об”єкта не заверш еного будівництва вирішени й в судовому порядку, існує мо жливість затвердити звіт лік відатора по справі.

Представник ВВДФССвідНВВт аПЗУ клопотання про зупиненн я провадження по справі прос ить вирішити на розсуд суду, з і звітом ліквідатора згодна, заперечень до нього немає.

Розглянувши матеріали лік відпроцедури, вислухавши лік відатора, присутніх представ ників, прокурора, суд відклав судове засідання з розгляду клопотання про зупинення пр овадження по справі та звіту ліквідатора до 07.04.2011.

В судовому засіданні 07.04.2011 пр едставник РВ ФДМУ клопотання підтримав, уточнивши його пр осить зупинити провадження п о справі до перегляду апеляц ійною інстанцією рішення Жо втневого районного суду за п озовом прокурора Запорізько ї області в інтересах РВ ФДМУ по Запорізькій області до фі зичних осіб про витребування майна- об”єкта незавершеног о будівництва за адресою : м.За поріжжя, вул.Артема, 53.

Ліквідатор проти зупиненн я провадження по справі запе речує, надала письмовий відз ив на клопотання РВ ФДМУ, зазн ачивши, що об”єкт незавершен ого будівництва за адресою : м.Запоріжжя, вул.Артема, 53 є дер жавною власністю, у власност і банкрута не перебував, а був орендований ТОВ “Запорізьки й лікеро-горілчаний завод”, д о ліквідаційної маси не був в ключений та не може бути вклю чений в подальшому, на тепері шній час ліквідаційна процед ура завершена, відсутні будь -які перешкоди для затвердже ння звіту ліквідатора, спірн е майно до банкрута відношен ня не має. Також ліквідатором надано суду звіт ліквідатор а, який вони просить затверд ити.

Присутні в судовому засіда нні представники ДПІ у Жовне вому районі та ФСС відНВВта П ЗУ вважають необхідним перев ірити чи дійсно спірне майно було на балансі банкрута, роз гляд справи вважають можлив им відкласти.

Ухвалою від 07.04.2011 судове засі дання для розгляду клопотанн я про зупинення провадження по справі та розгляду звіту л іквідатора, ліквідаційного б алансу, реєстру вимог кредит орів, документів, що підтверд жують проведення ліквідацій ної процедури відкладалось д о 12.05.2011.

Ліквідатором надано звіт, л іквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи в підтвердження проведення л іквідаційної процедури.

В судовому засіданні лікві датор звіт підтримала, проси ть його затвердити та ліквід увати банкрута, вважає що всі встановлені Законом України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” заходи вжи то, ліквідпроцедура завершен а.

Представник РВ ФДМУ по Запо різькій області клопотання п ро зупинення провадження по справі підтримав, просить йо го задовольнити, в обґрунтув ання зазначив, що вважає немо жливим затвердження звіту лі квідатора по даній справі до вирішення спору за позовом п рокурора Запорізької област і в інтересах РВ ФДМУ по Запо різькій області до фізичних осіб про витребування майна- об”єкта незавершеного будів ництва за адресою : м.Запоріжж я, вул.Артема, 53, а саме до перег ляду в касаційному порядку п останови апеляційного суду Запорізької області з даног о спору.

Представник РВ ФДМУ в судов ому засіданні зазначив, що ви кладені в письмових поясненн ях від 12.05.2011 твердження, що вимо гами Фонду є виключення об”є кту не завершеного будівницт ва ТОВ “Запорізький лікеро-г орілчаний завод” розташован ого за адресою : м.Запоріжжя, в ул.Артема, 53 зі складу ліквіда ційної маси і неможливості з адоволення вимог кредиторів за рахунок цього майна є поми лковими і в дійсності вимоги РВ ФДМУ у судових спорах є інш ими.

Ліквідатор проти клопотан ня заперечує з підстав викла дених в попередньому судовом у засіданні.

Представник ФСС від НВВ та П ЗУ проти зупинення проваджен ня заперечила, зазначивши, що об' єкт не завершеного буді вництва, щодо якого триває сп ір, не може бути включений до ліквідаційної маси банкрута , бо не був і не є власністю бан крута, справи не пов”язані та підстави для зупинення пров адження відсутні, вважає мож ливим затвердити звіт ліквід атора.

Прокурор клопотання про зу пинення провадження по справ і просить вирішити на розсуд суду.

Розглянувши клопотання РВ ФДМУ по Запорізькій області про зупинення провадження п о справі суд відхиляє його з н аступних підстав.

Відповідно до положень ст . 79 Господарського процесуаль ного кодексу України Господа рський суд зупиняє провадж ення у справі в разі неможл ивості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з не ю іншої справи, що розглядаєт ься іншим судом.

Дана частина означеної ста тті встановлює обов'язок гос подарського суду зупинити пр овадження у справі. Причиною зупинення в даному випадку є неможливість розгляду справ и, що знаходиться в проваджен ні господарського суду, до ви рішення пов'язаної з нею іншо ї справи, яка розглядається і ншим судом.

Господарський суд повинен зупинити провадження у спра ві за наявності інформації п ро розгляд іншої справи, неза лежно від заяв учасників суд ового процесу. Така інформац ія підтверджується тільки су довими документами: ухвалами , рішеннями, постановами суді в, позовними заявами, скаргам и.

Для вирішення питання про з упинення провадження у справ і господарському суду слід у кожному конкретному випадку з'ясовувати:

а) як пов'язана справа, яка ро зглядається господарським с удом, зі справою, що розглядає ться іншим судом;

б) чим обумовлюється неможл ивість розгляду справи.

Пов'язаність справ полягає у тому, що рішення іншого суду , який розглядає справу, встан овлює обставини, що впливают ь на збирання та оцінку доказ ів у даній справі, зокрема, фак ти, що мають преюдиціальне зн ачення. Ці обставини повинні бути такими, що мають значенн я для даної справи.

Неможливість розгляду дан ої справи до вирішення справ и іншим судом полягає в тому, щ о обставини, які розглядають ся іншим судом, не можуть бути встановлені господарським с удом самостійно у даній спра ві. Йдеться про те, що господар ський суд не може розглянути певну справу через обмежені сть своєї юрисдикції щодо ко нкретної справи внаслідок:

а) непідвідомчості;

б) обмеженості предметом по зову;

в) неможливості розгляду то тожної справи;

г) певної черговості розгля ду вимог.

Судом встановлено, що спірн е майно - об”єкт незавершеног о будівництва за адресою: м.За поріжжя, вул.Артема, 53 є держав ною власністю, у власності ба нкрута не перебуває, до лікві даційної маси не включений.

З урахуванням вище наведеного та матеріалів спр ави, суд вважає, що предмет спо ру у справі за позовом прокур ора Запорізької області в ін тересах РВ ФДМУ по Запорізьк ій області до фізичних осіб п ро витребування майна- об”єк та незавершеного будівництв а за адресою: м.Запоріжжя, вул. Артема, 53, а саме до перегляду в касаційному порядку постано ви апеляційного суду Запорі зької області з зазначеного спору не пов' язаний з предм етом даного спору щодо банкр утства боржника, товариства з обмеженою відповідальніст ю “Запорізький лікеро-горілч аний завод”, який не є навіть с тороною спору за позовом про курора. Крім того, суд вважає, що результат означеної справ и ніяким чином не вплине на ре зультати розгляду даної спра ви.

Поряд з цим слід зазначити , що РВ ФДМУ не надано доказів звернення до касаційної інс танції зі скаргою, доказів пе ребування справи на розгляді у суді касаційної інстанції . Заявник клопотання не зазна чає до розгляду якої саме спр ави слід зупинити провадженн я по справі про банкрутство, щ о також виключає можливість задоволення клопотання. У су ду відсутні будь-які підстав и за зупинення провадження п ро справі про банкрутство ТО В “Запорізький лікеро-горілч аний завод”.

Таким чином, клопотання РВ ФДМУ про зупинення провадже ння по справі є необґрунтова ним і судом відхиляється.

Розглянувши звіт ліквідат ора, вислухавши присутніх пр едставників, прокурора, суд в важає необхідним розгляд спр ави відкласти до 16.06.2011.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 5, 22, 24 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, ст.ст.77, 86 Гос подарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання про зупине ння провадження по справі - ві дхилити.

Судове засідання для розгл яду звіту ліквідатора, лікві даційного балансу, реєстру в имог кредиторів, документів в підтвердження проведення л іквідаційної процедури відк ласти до 16.06.2011 о 11.40.

Засідання відбудеться в п риміщенні господарського су ду Запорізької області за ад ресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюл еніна, 21/ вул.Шаумяна, 4, корпус 2, каб.216.

Зобов”язати:

прокурора, РВ ФДМУ по Запорізькій області - на дати письмові пропозиції щод о затвердження звіту ліквіда тора;

Ліквідатора - ск ликати комітет кредиторів, н а якому вирішити питання щод о транспортних засобів, які з ареєстровані за банкрутом та перебувають у розшуку, розгл янути звіт ліквідатора, відп овідний протокол надати суду , отримати довідку та витяг пр о наявні у ЄДР реєстраційні з аписи стосовно кредиторів 1,2,4 ,5,6,7,8,10, кореспонденція від яких повертається, чи здійснюють вони господарську діяльніст ь чи ліквідовані, перевірити твердження ФДМ щодо перебув ання державного майна на бал ансі банкрута;

Кредиторів - на комітеті кредиторів вирішит и питання щодо можливої лікв ідмаси, а саме транспортних з асобів банкрута, що перебува ють у розшуку, розглянути зві т ліквідатора, надати пропоз иції щодо його затвердження;

РВ ФДМУ по Запорізьк ій області - надати докум енти щодо приватизації банк рута, статути ТОВ.

Явку прокурора, кредиторів , ліквідатора, РВ ФДМУ по Запор ізькій області в засідання с уду визнати обов' язковою.

Примірники ухвали направити кредиторам, банкр уту, ліквідатору, прокуратур і Запорізької області, РВ ФДМ У по Запорізькій області, від ділу з питань банкрутства у З апорізькій області, ДПІ у Жов тневому районі м.Запоріжжя.

Суддя Р.Ніколає нко

Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18477405
СудочинствоГосподарське
Сутьвступ у справу від 16.07. 2007 № 05/1-1852-07) Ліквідатор арбітражний керуючий Козлова В.О.

Судовий реєстр по справі —5/3/239

Ухвала від 14.09.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 17.08.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 20.04.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 25.02.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 19.01.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О. С.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні